2x2 TV

2x2 TV to nowy kanał telewizyjny przeznaczony dla starszych dzieci i młodzieży na którym będą emitowane różne anime, ale również seriale animowane i materiały z gier, a nawet azjatyckie teledyski. Jak na razie potwierdzone jest: K-On! i Służąca Przewodnicząca. 60% kanału mają stanowić anime i seriale animowane, a 40% materiały z gier. Kanał wystartuje 1 września. Więcej informacji: http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/startuje-mlodziezowy-kanal-2x2-tv-z-anime-wideo

https://1.bp.blogspot.com/-a4WEyeFBS28/V7Sn9cVgkVI/AAAAAAAAFm4/lczOn5_AkS82hRtbhYvuIb_Iik7L4OyQACLcB/s1600/2x2-tv.jpg

“Służąca Przewodnicząca” Od tej nazwy dostaje raka… Mogli by dać oryginalną, przecież nazw się nie powinno przetłumaczyć jeżeli to możliwe.

Czytając twoją wypowiedź ja sam dostałem raka. Ten tytuł jest jak najbardziej poprawny ponieważ dokładnie to znaczy po polsku. Manga ukazuje się pod tym samym tytułem ^^.

Po pierwsze Nie chodzi o poprawność. Po drugie czytaj… napisałem że tytułów nie powinno się tłumaczyć …

Jak dla mnie to ty nie powinieneś się wypowiadać jeżeli masz zamiar gadać tylko bezsensowne głupoty. ^^

Jak dla mnie to ty nie powinieneś hejtować kogoś wypowiedzi jeżeli to jest opinia. Tyle w temacie bo najwidoczniej czepiasz mnie się o każde głupstwo nawet nie patrząc czy masz racje w tym co mówisz.

Nima, z Laxem nie ma co się kłócić ^^ Pozatym każdy ma swoje przekonanie, wg czasem jest lepiej jak nazwy zostaną przetłumaczone ale czasem również lepiej aby zostały przetlumaczone. W tym wypadku jeśli jest to TV dla dzieci, no wiesz kaichou wiele im mówić nie będzie a wrzucanie na siłe dzieciom japońskich słowek jest głupie wg mnie. Lepiej aby było po polsku, czasem.

“Nima, z Laxem nie ma co się kłócić ^^” “Pozatym każdy ma swoje przekonanie, wg czasem jest lepiej jak nazwy zostaną przetłumaczone ale czasem również lepiej aby zostały przetlumaczone.” Pozdrawiam.

Dobrze chłopaki mówią, to jest jednak telewizja, celują nie tylko w fanów anime ale też w tzw. “casualów” więc jakiś kompromis trzeba osiągnąć. Osobiście kibicuję 2x2, mam nadzieję, że nie spieprzą sprawy. No i że będzie się ich dało kiedyś oglądać poza kablówkami xD

Jak dla mnie, telewizja powinna wyemitować trzy rodzaje anime: shouneny(naruto, bleach) bo jednak za dzieciaka znaczna ilość oglądała, bajki dla małych dzieci, bez żadnego przekazu, z małą odrobiną śmiechu, no i tytuły dla starszej widowni, tj. seineny. Mamy podaną Pokojówkę, można uznać to za bajke dla małych XD

2x2 może osiągnąć sukces. Ja osobiście podejrzewam że ta stacja właśnie celuje w seryjnych mangozyebuf, bo w polszy ostatnio nas przybywa. Widać to po konwentach, i po stronach promujących japońską kulturę animacyjną :slight_smile: rosną jak grzyby po deszczu(i BARDZO DOBRZE).
Biznes telewizyjny ogarnął, że jest nas tak dużo, że da się zarobić…tylko pytanie…kto w ogóle ogląda TV?? Ja osobiście nie. Lepszym wyjściem byłby stream(ala netflix), oczywiście w formie subskrypcji miesięcznej. A najlepiej, możliwość oglądania na 2 platformach, internet(sub) i TV(pakiet telewizyjny), i wtedy wszyscy byli by szczęśliwi. Studenci wątpię że kupują pakiety telewizyjne czy to z zrąbanego polsatu czy innych gunwien, i nie koniecznie mają czas aby powiedzmy o 12 se obczaić jakiś interesujący ich animiec. Za to młodsze dzieciaki wątpię czy przekonały by rodziców aby im opłacali subskrypcję na np. rok itd. Więc 2x2 mogła by zawojować na o wiele większej przestrzeni a to daje $$$.
No zaczyna się dziać, małe kroczki, ale lepsze to niż raczkowanie ,:slight_smile: a tak było do tej pory.
No i kwestia dubbingów i innych takich czarno-białych literek na ekranie…Jeśli bym miał możliwość oglądania anime(a 2x2 nie wyklucza stream’ów przez neta), to tylko napisy…Naruto w wersji polskiej i te znane wszystkim SA SU KE(dosłownie czytane) powodują bóle wszystkich części ciała. Dubbing to jedyny horror który mnie straszy, i śni mi się po nocach ;_;
Osobiście wierzę że projekt się uda, i będzie się na tyle rozwijał, że nie trzeba będzie chodzić po jakiś gunwianych zonach czy innych stronach aby obczaić sobie powiedzmy nowy odcineczek JoJo. Nawet jeśli tylko będzie działał jako telewizja, to super, niech zawojuje i pokaże że anime to nie nisza w Polsce. (y)