Anime Lato 2016

Anime Sezon Lato 2016 wydaję na pierwszy rzut oka bardzo dobry. Mamy kilka kontynuacji bardzo dobrych serii, takich jak: Shokugeki no Souma, Fate/kaleid, Nanatsu no Taizai. Oprócz tego oglądając trailery nowych serii też nie możemy być zawiedzeni, jakie są wasze opinie?

Pełna lista anime z sezonu lato 2016 - KLIK!

Orange, Shokugeki, Nanatsu, Qualidea Code, Servamp. Póki co tylko to. Mam wrażenie że sezon letni będzie tak sam dobry jak rok temu.

Najbardziej czekam na Shokugeki i D Gray Mana, Nanatsu niestety tylko 4 odcinki OVA, więc sam nie wiem czego się spodziewać. Mob Psycho zapowiada się ciekawie, w końcu autorem jest One. Jako fan sportówek na pewno zahaczę o anime Days, ale niczego wybitnego się nie spodziewam, do tego Arslan Seki no i może w końcu zobaczę Berserka skoro wychodzi kolejna część .

Będę oglądać taboo-tatto bo widziałem mangę nie najlepsza ale dało się czytać z nudów.
Nanatsu no tanazai będę ale jak cała seria będzie ponieważ czytałem mangę i jestem ponad początek :v
Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin obejrzę tylko tak z ciekawości .
Servamp obejrzę bo fajnie wygląda xd
Mob psycho obejrzę bo zostało stworzone przez tego samego autora co one punch man. Poza tym zobaczyłem kawałek mangi.
Regalia: The Three Sacred Stars sprawdzę bo mechy fajnie na obrazku wyglądają xd

Jak argo najbardziej czekam na Shokugeki i D Gray Mana. Lecz poza tym obejrzę każdą bajkę z sezonu z tym że nwm która się przyjmie a która odpadnie :3 Mimo to sezon wygląda bardzo owocnie <3

oglądnę jeszcze Saiki Kusuo no Ψ Nan xd
znaczy się obejrzałem już 1 odcinek i zgodny z mangą jak na razie więc raczej fajne będzie :v

Macie jakieś perełki sezonu letniego?

Ja w sumie oprócz:

re:zero…,
New Game,
Nanatsu no Taizai: Seisen no Shirushi
Shokugeki no Souma: Ni no Sara.

Nic ciekawego nie znalazłem.
Ktoś coś?

Do Re:zero dorzuciłbym od siebie ReLIFE, które pozytywnie mnie zaskoczyło i Tales of Zestiria the X za piękną kreskę i animację. Orange i 91 Days są niezłe, choć kreska w ostatnich odcinkach była TRAGICZNA. Więc ogółem dla mnie te perełki wspomniane przez Ciebie to Re:zero i ReLIFE.

Strasznie dużo anime było które mi się spodobały (Qualidea, Shokugeki, Tales i New game), ale jeśli chodzi o Re: zero to ja się na nim zawiodłem. Jeśli mam to jakoś określić to po prostu nie podoba mi się to w jaką stronę idzie fabuła, ale za to Taboo Tattoo pomimo słabego według mnie początku teraz fajnie się rozwija i Nejimaki Seirei Senki jest okej (inaczej tego chyba nie umiem wyrazić XD). Jedynie co do Servampa to kiedyś się za to wezmę, ale na razie nie mam chęci, ale pewnie jak wyjdą wszystkie odcinki to się skuszę i oglądnę.

Jeśli mam sezon jakoś oceniać to jest po prostu udany :stuck_out_tongue:

Jeśli miałbym ocenić Taboo Tattoo, to jest dla mnie najlepsza komedia 2016 roku. Żadne anime z tego roku, które oglądałem/będę oglądał nie przebije tego czegoś. To jest tak tragiczne, że aż śmieszne. Przy tym tytule nie płaczesz, że jest słabe. Po prostu z tego się śmiejesz.

A w Re:zero nie wiem co akurat Ci się nie spodobało, ale mnie samo anime urzekło i żadnego z odcinków nie nazwałbym chyba słabym albo przeciętnym. Ale to moja opinia, co tu mówić. Mam nadzieję jedynie, że będzie kolejny sezon.

Jeśli chodzi o aktualnie kończący się sezon to od siebie mogę polecić:

Amanchu! (zdecydowany faworyt sezonu)
ReLife
Mob Psycho 100
New Game!
Saiki Kusuo no psi-nan
Shokugeki no Souma: Ni no Sora
Love Live! Sunshine!! (to tylko jeśli ktoś oglądał poprzednie Love Live’y, sama seria 6/10 ale enjoyment spory :3)