Anime z gatunku akcja

Cześć, jestem nowy na forum a więc tak ostatnio obejrzałem Grimgar i mnie urzekło szukam czegoś podobnego od tego czasu porzucałem każde anime po max 2 odcinkach.
Nie musi być bardzo podobne, chodzi mi tylko o to napięcie, że kończąc odcinek nie mogę się doczekać następnego no i oczywiście żeby się dużo działo.
Widziałem:
Index/Railgun lepszego anime nie spotkałem
Sao świetne
Grimgar tak samo świetne
Danmachi spoko
Absoulute Duo przeciętne
Black Bullet całkiem dobre
Irregular at magic school nie przypadło mi do gustu
Magi całkiem dobre
No game no life bardzo dobre
Log horizon nie spodobało mi się
Accel world świetne
Tak na szybko wymieniłem te które widziałem, pomóżcie z podobnymi :smiley:

Log horizon nie spodobało mi się (Wypij rozpuszczalnik)

Accel world świetne (Przemyj oczy mydłem)

Grimgar tak samo świetne (To ratuje sytuacje)

Ja bym polecił ofc Zankyou no Terror i guilty crown. Ale po twoich “upodobaniach” sądzę że lepiej będzie jak watchniesz se jakiegoś antohera czy gnijtame.

Pozdrawiam Rozpuszczalnik2kPL

Obejrzałem pierwszy odcinek guilty crown i naprawdę obiecujące a co do gintamy to mam takie samo zdanie co Ty, w każdym razie dzięki :slight_smile:

Co by tu polecić… :slight_smile:
Oglądnij sobie Kill la Kill i Tenggen Toppa Gurren Laggan ( w tej kolejności). Oba anime są bardzo dobre i odpalasz odcinek za odcinkiem.
Ale to mało!
Oglądnij Puella Magi Madoka Magica, Akame ga Kill ( oglądnij do 19 odcinka a potem leć z mangą) Zero no Tsukaima.

Hmm polecę Ci w takim razie kiseijuu sei no kakuritsu z tego co pamiętam to każdego następnego odcinka nie mogłam się doczekać, a i sam bohater w ciągu akcji się zmienia. Bardzo miło wspominam ten tytuł ale również polecam wciąż bieżące anime Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu, które również mocno wciąga :smiley:

no masz pozostali mnie wyprzedzili z akame ga kill no cóż może:
death note ale to już chyba oglądałeś bo kto nie słyszał o zaszycie śmierci?
tokyo ghoul
durarara!! - na początku trochę się ciągnie ale później oglądający może połączyć wydarzenia
servamp
mirai nikki
FMAB
hellsing ultimate
ajin
itsuka tenma no kuro usagi full- historia traktuje o “nieśmiertelnym”
boku dake ga inai machi
btoom!
rokka no yuusha
nurarihuon no mago
suisei no gargantia
psycho-pass