AnimeCon Halloween 27-29 Października Poznań

Kolejny konwent w Pń

ANIMECON
27-29 PAŹDZIERNIK
POZNAŃ - MTP

OPIS ZE STRONY FB WYDARZENIA:

Zapraszamy was na niepowtarzalne i magiczne wydarzenie. Przygotujcie swoje miotły i szaty czarodziejów, cukierki załatwimy my.

AnimeCon Halloween to niezwykły konwent japońskiej kultury popularnej. To wydarzenie, na które zapraszamy wszystkich fanów mangi i anime, którzy chcą się świetnie bawić, spotkać ze znajomymi, bądź poznać nowych ludzi. A wszystko w klimatach Halloween.

Konwent zaczyna się w nocy z piątku na sobotę i będzie trwał do niedzieli do godziny 15:00.

Organizacja gwarantuje darmowy nocleg na terenie wydarzenia, dla osób, które kupią wejściówkę na cały konwent.

AnimeCon Halloween będzie organizowany przez portal anime24.pl, największy w Polsce legalny serwis dla fanów mangi i anime, który już od 10 lat jest liderem w informowaniu o nowinkach japońskiej popkultury.

Portal anime24.pl obecnie odwiedza ponad 40 000 fanów mangi i anime miesięcznie.

Linki:
Strona wydarzenia na FB
Strona orgów na FB
[url=http://anime24.pl/]Strona główna orgów

[/url]

Impreza zapowiada się dość ciekawie. Duży organizator sporo zainteresowanych na fb. Ktoś coś?

Miałem być, ale niestety odpadam, z tego co wiem to Tano ma być. A I WŁAŚNIE SPRZEDAM BILET :smiley:

Jak lipiec to spoko :smiley:

Kurde. co ta auto korekta mi ten lipiec wpisuje ciągle :confused:

Coś za dużo wydarzeń macie w lipcu :smiley:

Ok pokrótce opisze swoje wrażenia bez wdawania się w długie szczegóły
Plusy:
[ul]
[li]Lokalizacja - no trudno o lepszą niż targi, dodatkowo MTP to plusy w postaci ekipy sprzątającej, ochrony, serwisu itd.[/li][li]fajnie, że dużo wykładów było zlokalizowane nie w zamkniętych salkach konferencyjnych, a w zakamarkach hal, gdzie było wystarczająco przytulnie, a można było po prostu podejść posłuchać i odejść kiedy się chciało nie robiąc zamieszania.[/li][li]organizacja konkursu cosplay która nie była jakaś pompatyczna jak dużych konach - takich co się streamują na YT :)[/li][li]ogarnięci helperzy i reszta “porządkowych”, nie słyszałem o żadnych zgrzytach na linii uczestnicy - orgowie[/li][li]no i wiadomo klimacik. To takie osobite wyróżnienie, bo to był mój pierwszy stricte animowy con[/li][/ul]
Minusy:
[ul]
[li]lokalizacja :stuck_out_tongue: a dokładniej wykorzystanie jej. Kon odbywał się na dwóch halach. W jednej mniejszej, był sleep na dole, a na antresoli część paneli. W drugiej która była kawałek oddalona była scena główna, większe panele na antresoli i wystawcy… ta hala była wykorzystana w max 1/3 przestrzeni!! Dziwne jak dla mnie.[/li][li]Niedociągnięcia pakietów startowych. W sobotę rano zabrakło smyczek do identyfikatorów, a wieczorem już samych id brakowało.[/li][/ul]
I tyle. Ogólnie jestem zadowolony pomimo, że swoim wiekiem czułem się tam trochę wyalienowany :smiley: