“Ansatsu Kyoushitsu” to anime o grupie uczeń, które nazywane są wyrzutkami i znajdują się w oddzielnej klasie 3-E w elitarnej szkole średniej Kunugigaoka. Ich szare perspektywy zmieniają się, gdy rząd zleca im misję zabicie ich nowego nauczyciela, największego zagrożenia dla ich planety.
Niezwykły nauczyciel, nazywany “Koro-sensei”, ma zdolności niesłychane - potrafi poruszać się z prędkością do Mach 20 i jest niemal niezniszczalny. Paradoksalnie, okazuje się też być jednym z najlepszych nauczycieli, jakich kiedykolwiek mieli.
Nagisa Shiota i reszta uczniów klasy 3-E muszą odkryć słabe punkty Koro-sensei i to szybko - od tego zależy los całego świata.
Ansatsu Kyoushitsu (2015)
Ansatsu Kyoushitsu (TV)
Ansatsu Kyōshitsu
AssClass
Assassination Classroom
Assassination Classroom (2015)
Assassination Classroom Temporada 1
Invincible Teacher
Klasa skrytobójców
actv
ass class
assclass
assclass
Класс Убийц
класна стая за убийци
כיתת ההתנקשות
فصل الاغتيال
あんさつきょうしつ
暗杀教室
暗殺教室
暗殺教室 ASSASSINATION CLASSROOM
Typ: TV
Sezon: Zima 2015
Kategorie: akcja, antybohater, baseball, crossdressing, cudzoziemcy, dramat, epizodyczne, femboy, komedia, komedia akcji, mordercy, na podstawie mangi, obsada zespołowa, odnaleziona rodzina, pistolety, przestępstwo, sztuczna inteligencja, zabójca, zabójca na zlecenie, zastraszanie
Pewnego dnia naturalny satelita ziemi eksplodował pozostawiając po sobie resztki w kształcie półksiężyca. Stworzenie, które przypisuje sobie dokonanie tego czynu zarzeka się także, że w marcu przyszłego roku to samo spotka Ziemię. Posiada ono moce przerastające ludzkie możliwości, przez co żadna potęga militarna świata nie ma z nim szans. Jednakże z jakiegoś powodu w międzyczasie obcy postanawia podjąć pracę jako nauczyciel w najgorszej klasie Gimnazjum Kunugigaoka.
Drugi sezon już w sezonie zimowym. Nie ukrywam, że z niecierpliwością czekam na kontynuację.
Ale jak rozwali Ziemię, to już nie będzie tak fajnie. No bo Nagisę też lubię i nie chcę, żeby przez to ginął. A może mu się jeszcze odwidzi albo powie, że żartował?
Senseia zrobili jako w sumie pozytywna postac. Nie sadze by chcial krzywdzic swoich uczniow. Z pewnoscia jakos to zrobia, mam tylko nadzieje, ze znosnie.
Pierwszy sezon skończył się na wakacjach, czyli do marca jeszcze trochę. Może będzie nawet trzeci sezon A przez to, że nie ma się pojęcia, jaka będzie końcówka, jeszcze bardziej chce się oglądać ^^
A nie sądzicie, że może być tak, iż zniszczył on kawałek Księżyca i zagroził zniszczeniem Ziemi tylko po to, aby dostać tę posadę nauczyciela? Bo w innym przypadku kto o normalnych zmysłach zatrudniłby kosmitę jako nauczyciela i akurat w tej konkretnej szkole. A on chciał tam uczyć, gdyż komuś obiecał.
Wiem, że sam chciał tam uczyć. I powiedział, że tylko jego uczniowie mogą próbować go zabić. W dodatku nie pozwala nikomu zrobić im krzywdy. Widać, że mu na nich jednak zależy, więc na prawdę nie sądzę, by skończyło się zniszczeniem Ziemi czy śmiercią Senseia.
Tez jest taka mozliwosc. Ten watek z tyni obiecankami nie zostal specjalnie poruszony. Tak naprawde to nie do konca wiadomo co sie tam zdarzylo. Coz zobaczymy…
“I powiedział, że tylko jego uczniowie mogą próbować go zabić.” - nie przypominam sobie, żeby tak mówił. Wszyscy mogą w dalszym ciągu próbować go zabić z tego co pamiętam.
Ach, no faktycznie. Mimo to, dodawanie zabójców jako uczniów w takim razie byłoby bez sensu… mogli po prostu przyjść do tamtej szkoły, nie trzeba było się podszywać. Musze sobie początek jeszcze raz obejrzeć, by zobaczyć, jak to było
Nie tak latwo zabic senseia. Poczekamy co nam przybiesie kolejny sezon. Ja reuploadu pierwszego juz robil nie bede. Zastanawia mnie czy 2 bedzie ostatni. Zobaczymy.