Domowe dorayaki ala Okaś

Łapcie kolejny mój cudowny przepis, tym razem zapraszam na proste ale jakie to smaczne naleśniki Amerykańskie po japońsku :smiley:
Dodam że jest to przepis testowany i zmodyfikowany przeze mnie :slight_smile:

Co potrzebujemy:
[ul]
[li]Mąka Tortowa Typ 450[/li]-2/3 jajka
-Cukier kto ile woli ;p
-Cukier Wanilinowy
-Łyżkę Jogurtu Naturalnego.
-soda oczyszczona lub proszek do pieczenia
-Miód łyżka stołowa wystarczy.
[/ul]
Sporządzenie Ciasta:

Łączymy 50 ml zimnej wody z pół łyżeczki sody, następnie dodajemy jajka i cukier(ja dałem 4 łyżki stołowe ), cukier wanilinowy i miód.
Następnie mieszamy mikserem na średnich obrotach, następnie dodajemy jakieś 150 g mąki i łyżkę jogurtu , ponownie miksujemy i zostawiamy na 30 minut żeby ciasto odpoczęło trochę, ja daję trochę oleju do ciasta żeby się nie przyklejały zbytnio do patelni:),
SMAŻENIE !!!
Dodajemy na patelnię trochę ale to na prawdę trochę oleju i smażymy :slight_smile: Obracamy gdy na stronie która jeszcze nie była smażona pojawią się bąbelki, Dorayaki możemy podawać złożone razem z jakimś nadzieniem ja jem jak zwyczajne naleśniki amerykańskie :slight_smile:
Oto efekt:
http://s2.ifotos.pl/img/DSC0054jp_wqsqraa.jpg
http://s2.ifotos.pl/img/DSC0055jp_wqsqrqn.jpg