Heroes of the storm

Heroes of the Storm to sieciowa gra komputerowa rozwijana przez firmę Blizzard Entertainment. Pomimo że gra jest z gatunku multiplayer online battle arena, producent określa gatunek jako „Hero Brawler”. Heroes of the Storm łączy postacie z uniwersów Warcrafta, Diablo i Starcrafta.
Rozgrywka w Heroes of the Storm skupia się na walce 5-osobowych zespołów, dobieranych przez usługę Battle.net. Podczas pierwszych gier gracze mogą grać tylko 5 bohaterami z darmowej, tygodniowej rotacji bohaterów, ale później mogą kupić postacie w sklepie za złoto z gier lub przez mikrotransakcje. W grze istnieje 39 postaci, podzielony na 4 role oraz 8 map, z czego 6 posiada 3 aleje, a pozostałe tylko 2. Za zabijanie wrogów, niszczenie wież oraz wykonywanie pobocznych celów drużyna dostaje punkty doświadczenia.
Gra podobna do LOLa, czyli z rodzaju MOBA.

Ludzie!! Gracie? Szukam ekipy do HOTSa!

Dodaj opis gry żeby zachęcić ludzi a ktoś się znajdzie:)

W sumie ja i Yanki od jakiegoś czasu mamy pobrane i zainstalowane ale jeszcze nawet nie uruchomiliśmy XD Kiedyś tam można pograć ^^ za punkt honoru stawiam sobie zaliczyć wszystkie gry mojego ukochanego blizzarda <3

Eiu to gramy dzisiaj wieczorem. Czym zazwyczaj grasz w takich grach?

Etooo… Nie wiem XD W wowie i innych takich preferuje klasy leczące i z dystansu walące… Ale jakby co, w hotsa nie grałam jeszcze T^T i dziś wieczorem raczej mnie nie będzie

No w sumie przydałby sie healer. Ja gram zabójcami i tankami. Też jeszcze nie grałam w tą grę. :slight_smile:

Może namówie Femkę i kuro by zagrali dziś wieczorem:D tylko muszę pobrać :slight_smile:

Super, tylko ostrzegam, że jestem troche nieogarnięta. :slight_smile:

Myślę, że suport lili jest dla mnie XD (

)

Ja w to nigdy nie grałem a w Lol z jeden mecz wiec spoko :smiley:

Dobra MOBA, lepsza do LoL’a, ale i tak nic nie pobije Doty <3
Anyway mogę zagrać, 300h w Docie, 500h w LoLu i 500h w Docie 2 robi swoje :smiley:

Ja ściągnąłem hotsa tylko ze względu na blizzarda bo oni zawsze dobre gry robią i jeszcze postacie z na prawde świetnych universów (czyli warcraft i starcraft XD), więc nie wiem kim będe grać może Arthasem albo Kael’Thasem, Anub’arakiem czy Zagarą :3
Po prostu…blizzard i te postacie z Warcraft i Starcrafta tak mnie ta gra zachęciła by ją w ogóle ściągać XD

Jak dla mnie najlepsza MOBa bo Blizzard i sobie poczytałęm że całkiem fajna i fajne mapki mają własne właściwości.

No ja tez czytałam właśnie sobie poradniki i cos czuje ze będę grać w 3 gry ciągle XD wow hs i hots ^.^ blizzard tak bardzo <3

Hm… nie mam czasu xD Za dwa miesiące odkopcie mnie, będę może miał trochę czasu na jakąś jedną gierkę…

Ja mogę zagrać nawet teraz! Skoro pomocnik to Potrafię dobrze grać tyrande, jak specjalista to abatur i gazol, zabójca to jaina( najlepszy zabójca w grze) i Rainor, wojownik to tylko diablo - narazie…

Podajcie swoje id - moje to lordandre123#2994

Jaina zabójca? Wut? XD
W ogóle do niej nie pasuje rola zabójcy XD

Wysyłałam Ci poradnik kochanie. Jaina jest zabójcą własnie.
Btw ja jestem Eyirie #2646

Ale tak ogólnie to Jaina mi się nie kojarzy z zabójczynią XD Ale ok ok, ja prędzej będe Rexxarem grać, ZA HORDE! XXXD

Kochanie tu są 4 klasy z tego co zrozumiałam. Zabojca co dmg robi ma mniej zycia, tank co ma mniejszy dmg ale na pierwszą linię idzie, supp co leczy i ogólnie pomaga i jakiś gościu od wiez oblężniczych i innych takich … I maja oni mniej zycia

Dokładnie, ale do tych ostatnich mogę się przyczepić. Mimo że są spisani pod jedną klasą to się strasznie wyróżniają wobec reszty, np. zaginieni wikingowie nie mają konia, tylko szybciej od innych postaci biegają( co przydaje się w ucieczce) i jest ich trzech, czyli potrójny dmg albo abatur, który ma tylko jedną ofensywną zdolność i jest ją jego ULT. Poza tym stoi niemalże całą grę w miejscu podczepiając się za pomocą swoich paskutw z innymi graczami, by podnieść ich atak, obronę, itp. Czyli każdy specjalista jest inny, nie to co inne klasy, gdzie różnią się tylko tym, że jedni to dystansowcy, a inni to do walki wręcz