Kurs Manga czyli jak nauczyć się rysować mangę krok po kroku

Wszystkich fanów mangi serdecznie zapraszamy na KursManga.pl. W serwisie publikowane są lekcje pokazujące krok po kroku jak nauczyć się sztuki rysowania mangi. Jeśli interesuje Cię ten temat. Zapoznaj się z tymi artykułami:)

Czym jest Perspektywa i jakie są jej rodzaje
Symetria twarzy z naprzeciwka
Jak narysować oczy krok po kroku - podstawy
Jak narysować usta krok po kroku - podstawy
Jak narysować uszy krok po kroku - podstawy
Jak narysować głowę - podstawy
Jak rysować proporcje ciała krok po kroku
Praktyka czyni mistrza
Jak lepiej rysować
Jak zacząć rysować
Jak uczyć się rysować
Jak lepiej rysować - ćwiczenie na koordynację
Jak lepiej rysować - ćwiczymy rysowanie perspektywy
Jak skutecznie uczyć się rysować w domu
Jak skutecznie ćwiczyć rysowanie w domu
Tsuya-beta - technika cieniowania w GIMP-ie
Jak rysować Mangę
Manga - kilka słów o jej tworzeniu

Już niebawem kolejna lekcja! :slight_smile:

Super, napewno będę odwiedzać waszą stronę.
Sama trochę rysuje ale jeśli mam być szczera to do rysowania mangi mam słomiany zapał XD

Zapraszamy :slight_smile: mamy doświadczonych użytkowników, którzy na pewno doradzą Ci jak lepiej rysować. Jeśli będziesz miała czas możesz założyć sobie wątek ze swoimi pracami w “Kącik artystyczny” :slight_smile:

Przyznaję, że to bardzo kusząca propozycja ;D
Napewno skorzystam! >v<

Czekamy na Ciebie :slight_smile:

Moi drodzy, mam do was bardzo ważne pytanie. Chcemy poznać waszą opinię na temat tworzonych na naszej stronie lekcji. Jeśli ktoś z was chciałby się nauczyć rysowania postaci z mangi to jaka forma lekcji by was interesowała?

Czy najpierw ogólne podstawy czyli np jak rysować symetrycznie, oko, głowę itp a potem już szczegółowo czyli konkretny przykład gdzieś zaczerpnięty z internetu np coś takiego http://obrazki-z-anime-i-manga.bloog.pl/id,3888142,title,Oczy,index.html?smoybbtticaid=6179aa

Fajnie jakby ktoś wraził swoją opinię :slight_smile:

Hmm… wasze lekcję są dosyć ciekawe, przyznam że niektóre mnie zainteresowały. Chociaż ja tak dokładnie nie mam stylu mangowego ale podstawy które tam przedstawiacie myślę że każdemu się przydadzą :).

Zapraszamy!!! Pojawiała się kolejna lekcja tym razem : Jak narysować usta krok po kroku - podstawy

Nowa lekcja Jak narysować uszy krok po kroku - podstawy- Zapraszamy :slight_smile:

Nowa lekcja Jak narysować nos krok po kroku - podstawy- Zapraszamy :slight_smile: