Leniuchowo

http://pu.i.wp.pl/k,MjQzMjU5OTksNzEwMTYx,f,tv1lazytown.jpg

W miasteczku Leniuchowo źle się dzieje. Czy to dorośli, czy to dzieci, wszyscy mieszkańcy są strasznie leniwi. Nie tylko zamiast sportu wolą grać w gry komputerowe, lecz także przez cały czas objadają się niezdrowymi łakociami. Na szczęście pewnego dnia w miasteczku pojawia się Stephanie, która przy pomocy superatlety Sportacusa, postanawiają zmienić przyzwyczajenia obywateli Leniuchowa na zdrowy i aktywny tryb życia.

Moja Opinia:Na wstępie mojej opinii powiem,że kompletnie zapomniałam o tym… Przypomniałam sobie 2 dni temu,jak byłam na wakacjach u kuzynki. Przypadkowo włączyłam na kanał z bajkami, chyba CN?. Nie jestem pewna czy akurat tam to leci. Szczerze mówiąc myślałam,że to coś dawno przestali produkowali lub po prostu zatrzymali emisję w Polsce. Bardzo mocno się myliłam. Ta bajka nie dość że jest dziwna to jeszcze nie widzę/nie rozumiem fabuły tejże kreskówki. Czy tam fabuła jest?, bo mi się nie wydaje. Ok,główna bohaterka zmusza inne “osoby” do ruchu i inny bohater do zdrowego trybu życia,ale uważam,że to jedna z najgłupszych kreskówek jakie powstały. Dziwne,jest to dla mnie,że mamy trzech prawdziwych ludzi,a reszta postaci i miasto są robione w komputerze. To dość… dziwaczne,jak dla mnie. Nie znajduję żadnego pozytywnego słowa/zdania dla tej serii… Moja opinia to 1/10. Zrobiłam o tym wątek,bo jestem ciekawa co inni o tym myślą.

Faktycznie dziwna, 3 postacie grane przez żywych aktorów, pozostali to animowane lalki/kukiełki/plastelinowe ludki (??), a tła robione są w komputerze.

W fabule chodzi o to, że mieszkańcy Leniuchowa są leniwi i nie uprawiają sportu, Główni bohaterowie Sportakus i Stephanie zachęcają dzieci do ruchu i sportu, a Robby Zgniłek czy jakoś tak, próbuje ich powstrzymać i sprawić by mieszkańcy Leniuchowa byli znów leniwi i otyli. Po co? Nie wiemy, może takimi ludźmi łatwiej się rządzi?
Fabuła jest tu porażką. Wiem, że to bajka dla młodszych widzów, takich w wieku przedszkolnym, których oczekiwania względem publikowanych w TV treści są mniejsze, ale nawet oni zasługują na lepszą fabułę.

Podobno, z tego co wiem, serial powstał by promować zdrowy tryb życia, uprawianie sportu, właściwe odżywianie i dbanie o siebie, wśród najmłodszych widzów i podobno odniósł sukces na całym świecie. Lol serio? Taki syf? Nie chce mi się w to wierzyć! Dzieci mają to oglądać i naśladować? W każdym odcinku Sportakus (który nie ma żadnych supermocy poza nadzwyczajną kondycją) skacze, robi salta, śruby, gimnastykuje się, wygina itd. Wykonuje jednym słowem niemożliwe akrobacje, potem młody widz to ogląda i próbuje naśladować i co? I trafia do szpitala z wieloma złamaniami, bo robiąc przewrót w powietrzu walnął o ścianę!

Również uważam, że to najgłupszy i najgorszy serial jaki jest.
Kiepska fabuła, denerwujące postacie, oczoje**a, przesłodzona, cukierkowa grafika, brzydko zrobione i straszne kukiełki tych postaci, które nie są żywymi aktorami oraz ogólna nuda i fakt, że mimo przekazywania dzieciom pozytywnych wzorców, Leniuchowo może bardziej zaszkodzić, niż pomóc, poprzez wywołanie wspomnianych urazów. Dziwne, że żadne dziecko nie trafiło to szpitala. Do tego okropna muzyka i efekty dźwiękowe. Same wady. Serio nie mogę, mimo najszczerszych starań, znaleźć choćby 1 pozytywu w tym dziwnym (po)tworze.

Ode mnie również 1/10. Okropność. Chyba bez zaskoczenia.

PS. Serial nie leciał na CN, autorko, ale najpierw na Jetix, a potem na Boomerangu. (Przynajmniej w Polsce, nie wiem jak w innych krajach). Dziwne, że na Jetixie, bo to kanał dla starszych widzów, a Leniuchowo, to pozycja dla przedszkolaków. Natomiast na Boomeranga już pasował bardziej, bo właśnie młodsza widownia jest targetem tego kanału.

Czedar :smiley:
Ja nie sądzę aby ludzie naśladowali głównego bohatera tylko antagonistę XD
takie 4/10

kiklors:

Czedar :smiley:

Czedar?
kiklors:

Ja nie sądzę aby ludzie naśladowali głównego bohatera tylko antagonistę XD

Albo i tak.
kiklors:

takie 4/10

Stanowczo za dużo!

Turel , Mniej więcej wiem o co chodzi w tej kreskówce,ale nadal nie ogarniam tego. Ten niby “zły” to jakaś ciota. Bardziej z niego chce się śmiać niż bać. Oglądałam, trochę odcinka z psem,którego stworzył. Ta tania i sztuczna gra aktorska jest żałosna. Ja raczej wątpię by dzieci naśladowały tego bohatera. Taki syf odniósł sukces wolne żarty…
Ahh… Tak… to było tam,mówiłam że nie pamiętam… Co do Jetixa to się zgadza było to tam :smiley: Cieszę się,że ktoś podziela moje zdanie.

Kik,Poważnie “czader”? jakoś mi się wierzyć nie chce. Ja również uważam że 4/10 to stanowczo za dużo,ale no cóż… każdy ma własne zdanie :P.

http://iwantmoar.com/2030 musiałem to tu wstawić xd xd xd

http://iwantmoar.com/2123

@kiklors, kto tworzy takie rzeczy? xD

2/10 i to tylko za dub Magdy Wasylik.

OMG
Leniuchowo to było coś pięknego, czasy mojego dzieciństwa. Pamiętam jak zbierałem magazyny i miałem płytę z piosenkami z serialu.