http://pu.i.wp.pl/k,MjQzMjU5OTksNzEwMTYx,f,tv1lazytown.jpg
W miasteczku Leniuchowo źle się dzieje. Czy to dorośli, czy to dzieci, wszyscy mieszkańcy są strasznie leniwi. Nie tylko zamiast sportu wolą grać w gry komputerowe, lecz także przez cały czas objadają się niezdrowymi łakociami. Na szczęście pewnego dnia w miasteczku pojawia się Stephanie, która przy pomocy superatlety Sportacusa, postanawiają zmienić przyzwyczajenia obywateli Leniuchowa na zdrowy i aktywny tryb życia.
Moja Opinia:Na wstępie mojej opinii powiem,że kompletnie zapomniałam o tym… Przypomniałam sobie 2 dni temu,jak byłam na wakacjach u kuzynki. Przypadkowo włączyłam na kanał z bajkami, chyba CN?. Nie jestem pewna czy akurat tam to leci. Szczerze mówiąc myślałam,że to coś dawno przestali produkowali lub po prostu zatrzymali emisję w Polsce. Bardzo mocno się myliłam. Ta bajka nie dość że jest dziwna to jeszcze nie widzę/nie rozumiem fabuły tejże kreskówki. Czy tam fabuła jest?, bo mi się nie wydaje. Ok,główna bohaterka zmusza inne “osoby” do ruchu i inny bohater do zdrowego trybu życia,ale uważam,że to jedna z najgłupszych kreskówek jakie powstały. Dziwne,jest to dla mnie,że mamy trzech prawdziwych ludzi,a reszta postaci i miasto są robione w komputerze. To dość… dziwaczne,jak dla mnie. Nie znajduję żadnego pozytywnego słowa/zdania dla tej serii… Moja opinia to 1/10. Zrobiłam o tym wątek,bo jestem ciekawa co inni o tym myślą.