Mirai Nikki

Gimnazjalista Amano Yukiteru, to chłopak, który ma problemy w znajdywaniu przyjaciół. Sam siebie uważa za widza, który tylko wszystko obserwuje, zaś swoje ewentualne przemyślenia zapisuje w pamięci telefonu.

Dręczony samotnością, bohater zaczyna wyobrażać sobie różne rzeczy, jak na przykład przyjaciela zwanego Deus Ex Machina (łac. „Bóg z machiny”) będącego jednocześnie Panem Czasu i Przestrzeni. Widząc marny stan Yukiteru, Deus postanawia obdarzyć go specjalną zdolnością – teraz jego komórka będzie w stanie zapisać wydarzenia, które dopiero się wydarzą w niedalekiej przyszłości! Tym sposobem Yukiteru zostaje zmuszony do wzięcia udziału w grze, która wyłoni następcę tajemniczego Deusa.

Anime fajne xd szczególnie ten epick motyw yandere, którego Yuuki jest idealnym przykładem xd Cała przygoda którą przeżywa Amano jest fajnie stworzona i rozwinięta. Czasem straszna :stuck_out_tongue: Chodź miłość jest ślepa xd

Dobra, dzisiaj w łapki wpadł mi pierwszy tomik mangi :3

Postaram się niedługo po przeczytaniu napisać wam co o nim sądzę. Na razie powiem wam że początek jest dobry, a jak będzie później zobaczymy :smiley:

Manga jest lepsza :stuck_out_tongue:

Nom, też tak sądzę. Szczerze mówiąc liczyłem na coś więcej niż zobaczyłem w anime, ale i tak czytało się bardzo fajnie :wink:
Myślę że manga godna polecenia. Szkoda tylko że w Japonii wydana w 2006 roku, a u nas w 2014 :stuck_out_tongue: jest ,lekka" różnica :stuck_out_tongue:

Moja opinia jest taka sama jak przy anime. Mangę przerwałam bo główny bohater jest wkurzający

Wielbię Mirai Nikki ;w;

I ich bohaterów też wielbie ;w;