Opowieść o Morzu i Ziemi. Dwie przyjaciółki z dzieciństwa, Hikari oraz Manaka, zawsze mieszkały na morzu, teraz zaś, razem z dwójką innych znajomych, Kaname oraz Chisaki, zmuszone są do pójścia do szkoły na lądzie, ponieważ ich własna podwodna placówka została tymczasowo zamknięta. Pewne zaskakujące spotkanie nadaje jednak im życiom zupełnie niespodziewany kierunek.
Obejrzałam kilka pierwszych odcinków i jakoś nie zachęciło mnie aby dokończyć
Mnie to samo złapało, jakoś początek mnie nie zachęcił a kolejne 2-3 odcinki sprawiły że nie chciałem tej serii kontynuować.
Swego czasu oglądałem na bieżąco, ponieważ jest to produkcja mojego ulubionego studia P.A.Works, które zrobiło min. Angel Beats, czy Anothera. Niestety anime nie jest w tak zwanych , moich klimatach" i po jakiś 9-10 odcinkach porzuciłem serię
A ja obejrzałam całe i ryczałam jak bóbr XD
Genialny animiec, strasznie mi się spodobał i przypominał w sumie trochę Shinsekai yori
Moje ulubione anime.
[ol]
[li]Akcja dzieję się praktycznie w każdym odcinku.[/li][li]Wzruszenie chociaż raz było nieuniknione.[/li][li]Psychika bohaterów i ich wybory.[/li][li]Rzecz dziejąca się w środku anime była niesamowita.[/li][/ol]
Moja ocena to 10/10 i nigdy się nie zmieni <3
Pamiętam że nie mogłem się zabrać za to anime sam nie wiem czemu lecz znajoma mnie do tego przekonała ^^ za co jej bardzo dziękuje bo bardzo dobrze wspominam to oto zacne anime w którym urzekła mnie kreska i malownicze krajobrazy jak i postacie które były ciekawie wykreowane.
Fabuła szła jeśli dobrze pamiętam bez przerwy do przodu nie było nudnych odcinków które miały przedłużać serię wielki Plus ! zabieg przeprowadzony w połowie tez był znakomity nie spodziewałem się takiego czegoś mocno mnie zaskoczył. Nie można zapomnieć o pięknej ścieżce dzwiękowej pięknym pierwszym openingu jak i drugim lekko gorszym ale trzymającym poziom.
Przepiękna historia do tego moje ulubione gatunki w tym zawarte sprawiły że doskonale się bawiłem przy tym Anime, jeśli ktoś nie wiedział gorąco polecam.