Nightcore

http://fc03.deviantart.net/fs71/i/2013/334/5/e/nightcore_on_the_beach_by_thedrunkenbrawler-d6w6iz0.jpg
Typ muzyki który nie jest obcy żadnemu Otaku, czasami tylko przyspieszona piosenka znana z radia, czy internetu, a czasami coś naprawdę ciekawego :stuck_out_tongue:

Gatunek nightcore’ów jest bardzo trudny do stwierdzenia, ponieważ zależy od (w przypadku remixów, których jest baaaaaardzo dużo) pierwowzoru utworu. Aby utwór mógł zostać Nightcore’m musi być przede wszystkim szybki i to tak naprawdę najbardziej charakteryzuje ten gatunek.
Jeśli nadal nie wiesz co to jest to w sumie dobrze, bo możesz się sam/sama o tym przekonać :smiley:
Welcome to the rave :smiley:

http://i1.ytimg.com/vi/zq65c6RriEo/maxresdefault.jpg

Witajcie w świecie nightcore’ów

MIX#1

MIX#2

MIX#3

MIX#4

Za dużo żeś nie napisał, a ja nie wiem co to jest. Podaj jakiś zespół, utwór czy tam coś tam xD

Post był edytowany :stuck_out_tongue:

Aaa, sorka, jest nadal :stuck_out_tongue:

Skończone :stuck_out_tongue:

Czasami lubię sobie posłuchać nightcore’u, zazwyczaj jak w coś gram :stuck_out_tongue:

Mój ulubiony kawałek:

Nom, fajnie się gra i słucha nightcore’ów +50 do celności xD
Kawałek fajny :wink:

Na Animatsuri był panel dotyczący Nightcore:
Czy wiesz Leviś że pierwszy Nightcore jaki w ogóle. powstał był dziełem DWÓCH Norwegów, którzy zrobili to na potrzeby zdania jakichś Egzaminów praktycznych?
Zespół działał dwa lata i został zapomniany gdyż nie robił znaczącej furory (Wspomnę że to było przedział roku 2000) Internauci jakiś czas temu zagarnęli sobie pomysł i nazywają te piosenki “Nightcore” Który jest już NIEISTNIEJĄCYM zespołem

Taaa, podczas pisania tego wątku też przeglądnąłem wikipedię :stuck_out_tongue:

A tak btw. to wątek na wikipedi jest niedokończony itp, itd…

Zespołu który nie istnieje. Nie są jego częścią bo:
-Nie istnieje (well duh’?)
-Był tylko dwuosobowy

Oj tam, oj tam czepiasz się :smiley:

Hmmm… czemu tak nazywają?
Nw, internetów nie zrozumiesz :stuck_out_tongue:
W każdym razie ciekawa nazwa i jeśli ktoś siedzi po nocy i tego słucha to może nawet pasować :stuck_out_tongue: