Shiro i Sora to rodzeństwo NEET-ów. Są genialnymi graczami, o których krążą miejskie legendy. Rzeczywistość nazywają “gównianą grą”. Pewnego dnia tajemniczy bóg przenosi ich do do swojego świata, gdzie wszelkie sprawy rozstrzyga się przy pomocy rozmaitych gier. Czy młodzi, zesłani do innej czasoprzestrzeni, zdołają się w niej odnaleźć? Czy starczy im zdolności, by stać się obrońcami ludzkiej rasy?
Wyszła w Polsce 1 część mangi wiecie, czy manga będzie wciąż wydawana? Mam nadzieję, że nowelkę poprowadzą do końca i nie zawieszą po 1 tomie jak mangę
Wyszła w Polsce 1 część mangi wiecie, czy manga będzie wciąż wydawana? Mam nadzieję, że nowelkę poprowadzą do końca i nie zawieszą po 1 tomie jak mangę
Manga nie będzie wydawana, bo nie ma jej nawet Japonii. Novela natomiast będzie wydawana regularnie do końca.
Nie no coś mnie tu nie pasuje.
Na empiku piszę że NGNL będzie u nich do kupienia po 11.07, natomiast jak spr na wydawnictwie to pokazuje, dwie daty - 25.07 i 10.07.
Co jest prawdą, a co nie prawdę?
No game no life odhaczone .
Powiem tak . Zdaję mi się, że novelka jest lepsza od anime .
Ale
Osoba odpowiadająca za korektę błędów chyba tak trochę była nieprzytomna . O co się rozchodzi ? A no w pewnym momencie jest “kąt” zamiast “kot” . Idąc dalej też jest zdanie, w którym widać, że powinno coś być dalej, a jest “którym” i od razu kropka . Potem jeszcze korektor zapomniał “o” w jednym wyrazie . Innych błędów nie stwierdziłem .
W każdym razie jeszcze na początku było ładnie bez błędnie to potem im dalej w las tym gorzej.
Tak więc podsumowując .
Novelka troszkę lepsza od anime . (brak oceny spowodowany zbyt małą liczbą tomów )
Praca korektora 5/10
Szczerze to novelka mnie bardziej urzekła niż anime, nie mogę doczekać się kolejnego tomu Co do błędów u mnie trafiło się kilka literówek ale nic wielkiego np. zamiast Sora był Spra itp itd