PBF 1: Mirai Nikki cz.1 - Upadek Starego Boga.

Cóż, mam nadzieję, że w “zabawach” - w dziale gdzie znajduje się mafia - pojawi się dział dla tego wątku, ale póki co będzie on znajdował się tu.

Chciałbym stworzyć PBF nadzorowany, co wy na to?

Wszyscy znają Mirai Nikki? Jeśli nie, to poniżej znajduje się małe wytłumaczenie podstawowych informacji:
[ul]
[li]…Przecież nie istniejesz. Żyjesz tylko w mojej wyobraźni…[/li][li]ha? Czy bóg za miejsce swego pobytu nie może wybrać świata marzeń zwykłego śmiertelnika?[/li][li]Przecież… To ja cię wymyśliłem![/li][li]Dość! - piskliwy głos Murumuru rozległ sir w mojej głowie - Nie mów takim tonem do Deusa![/li]Kościana głowa boga spojrzała w stronę swojej… przyjaciółki.
[li]Spokojnie Murumuru. To dla niego szok. - Wzrok boga przeniósł się na mnie - A więc zgadzasz się?[/li][/ul]
Deus ex Machina

Aktualny bóg panujący od… W zasadzie nikt nie wie. Jest podobno wszechmogący. Mieszka w świecie ludzkich marzeń i snów. Tworzy i niszczy. Jest w stanie kontrolować każde wydarzenie. W 2013 roku odczuł że zbliża się jego koniec. Ogłasza śmiertelne zawody i obiecuje być jedynie ich obserwatorem.

Murumuru

Asystentka Deusa żyjąca razem z nim. Nie posiada takich mocy jak bóg, ale jest kompletnie nieśmiertlena.

Mirai Nikki

Śmiertelne zawody w które zostało wciągniętych dwunastu graczy. Zwycięzca, czyli ostatni żywy, zostanie nowym bogiem. Każdy gracz posiada unikalny pamiętnik przyszłości. Jego zniszczenie oznacza śmierć użytkownika.

Pamiętnik przyszłości

Pamiętnik, w którym za sprawą Deusa zaczęły pojawiać się wpisy z nieodleglej przyszłości. Wpisy mogą się zmieniać w zależności od tego co zrobi użytkownik.

Gra będzie odbywała się w pewien sposób turowo: Gracz - GM - Gracz - GM…

W swoim poście Gracz ma napisać, co robi/chciałby zrobić, a ja mu odpisuje jakie są następstwa jego akcji, czy się ona powiodła, co się wydarzyło.

Przykładowa konwersacja:
GM:
Yoshimo

- Spokojnie Murumuru. To dla niego szok. - Wzrok boga przeniósł się na ciebie - A więc zgadzasz się?
[ul]
[li]Tak. Kim jest reszta uczestników?[/li][li]Wkrótce ich poznasz, póki co - bóg uśmiechnął się - do zobaczenia.[/ul]
[ul][/li]Otwarłeś oczy. Znajdowałeś się w klasie. Na szczęście siedziałeś w ostatniej ławce i nauczyciel nie zauważył, że spałeś. Zamrugałeś kilka razy, aby zupełnie się obudzić. W tej samej chwili dzwonek ogłosił koniec lekcji.
[li]Yoshimo-san! - Usłyszałeś głos nauczycielki - Mógłbyś coś dla mnie zrobić? Muszę coś załatwić, a ktoś musi zanieść te papiery to pokoju nauczycielskiego - Kobieta uśmiechnęła się promiennie, co na młodej twarzy wyglądało zniewalająco. Wcisnęła ci papiery nie czekając na odpowiedź i szybko wybiegła z klasy. Sekundę później dostrzegłeś, że oprócz ciebie w klasie została jeszcze jedna osoba. W rogu sali, przy oknie, w ławce spała srebrnowłosa dziewczyna. Nazywała się chyba Yurichiko, ale nie pamiętałeś jej imienia.[/li][/ul]
Gracz:
Hinaor spojrzał na stertę papierów przed sobą i podniósł je bez słowa spoglądając na srebrnowłosą dziewczynę która jak było widać siedziała w ławce i nic poza tym nie robiła, siedziała bez ruchu co wyglądało dosyć podejrzanie. Po chwili Hinaor odłożył papiery na ławkę i podszedł do Yurichiko, przykucnął lekko
[ul]
[li]Stało się coś moja miła? - wszyscy wiedzieli ze Hinaor jest flirciarzem i wykorzystuje każdą okazję do umówienia się z dziewczyną - Bo po twojej minie widzę ze coś cię trapi, powiedz mi co się stało… możesz mi zaufać.[/li]Papiery poczekają - pomyślał Hinaor.
[/ul]
Gm:
Yoshimo

Dziewczyna nie odpowiedziała. Zauważyłeś, że ma zamknięte oczy.

Gracz:
Hinaor szturchnął lekko dziewczynę
[ul]
[li]Ej Yurichiko, lekcja się skończyła! - krzyknął Yoshimo.[/li][/ul]
Gm:
Yoshimo-san
[ul]
[li]Zgadzam się! - krzyknęła dziewczyna. Podnosząc szybko głowę i uderzając przy okazji jej tyłem w twoje czoło. - Au! Etetete… - Zaczęła masować swoje czoło w ogóle nie zwracając na ciebie uwagi. Po twojej głowie rozszedł się lekki ból po uderzeniu. Mogłeś jednak lepiej przyjrzeć się dziewczynie.[/li][/ul]
I tak dalej.
Chętnych na razie proszę o zapisy w tym miejscu. Aby się zapisać należy wypełnić KP:

Wygląd(może być image, albo podstawowy opis):
Umiejętności*:
Kilka ostatnich wpisów z twojego pamiętnika:
Ekwipunek(mogę nie zatwierdzić, jeśli przesadzicie):

Na pw musicie mi też wysłać czym jest pamiętnik.(Czym jest - komórka, książka etc.)

*wszystko. Akrobatyka, języki które zna(podstawą niech będzie polski, kondycja itp. Byle napisać przy tym, w jaki sposób nauczyliście się tych umiejętności

Prosiłbym też, abyście nie kombinowali i zachowywali różne zasady fizyki i tym podobne :wink:

Sposób pisania jest dowolny. Czy to w pierwszej osobie czy w trzeciej…

Zapraszam do zabawy, wystartujemy, gdy będzie 4-5 osób, można dołączać w czasie gry.

Piszę się, KP dodam później.

Edit:
Wygląd: wysoki brunet, później dodam lepsze zdjęcie ale na razie niech będzie: http://solarvip.info/uploads/posts/2011-07/1309677487_1280000364_konachan.com-19591-alex_row-last_exile.jpg
Zawód/status: Aktulalnie najemnik/ochroniarz. Kiedyś służba w agencjach wywiadowczych.
Umiejętności: podstawowe zdolnoci zadbania o siebie (odnalezinie się w terenie, zrobienie sobie posiłku z tego co znajdzie, umiejętności survivalowe). Pełne wyszkolenie bojowe (strezlanie z broni ostrej, obchodzenie się z bronią białą, prowadzenie pojazdów itd.). Specjlaizacja w broni białej, dokładnie to w nożach (rzucanie też) i mieczach. Znajomość jezyka polskiego i angielskiego w stopiu bardzo dobrym. Znajomość francuskiego, niemieckiego, hiszpańskiego i japońskiego w stopniu komunikatywnym (kursy w agencji). Niestety pewien incydent sprawił że jestem zmuszony zażywać pewien lek raz na 48 godzin, w przypadku zaniedbania tego może wystąpić gorączka, zawroty głowy, bóle mięśni, efektem końcowym jest utrata przytomności w ciągu kilku godzin od wystąpienia objawów, szansa na śmierć po kilku godzinach od utraty przytomności wynosi ok. 65 %, brak skutków letalnych oznacza wylecznie się.
Wpisy z pamiętnika:
20:53 - Widzę dwóch podejrzanie wyglądających osobników, oddalam się od nich
21:07 - Jestem śledzony przez jednego z nich
21:26 - Chyba zgubiłem ogon
21:32 - Jednak nie zgubiłem og wtedy, wyskoczył na mnie z zaułka, zaatakował nożem trzymanym w prawej ręce moje lewe ramie
21:33 - Uchyliłem się od ciosu i wyprowadiłem kontratak w jego skroń, trafiłem, jest lekko ogłuszony, przekochi do defensywy
21:34 - Kontynuję serią ciosów, po 5 uderzeniach przeciwnik padł nieprzytomny
21:35 - Po przeszukaniu agresora znalazłem tylko portefel i moje zdjęcie wraz z opisem miejsca gdzie mnie można znaleźć, sprawa wydaje się podejrzana
Ekwipunek: Wzmacniane ubranie (wytrzyma nóż lub postrzał ale tylko jednorazowo). Bardzo wytrzymały ochraniacz na całej lewej ręce (zniesie dużo). Kukri i 10 noży do rzucania. Komórka. Notatnik. Portfel z właściwą mu zawartością (pieniędzy zbytnio nie brakuje). Posiadam także dom i motocykl (oraz prawo jazdy na niego).

Imię: Pharios
Wygląd: Młody chłopak, chodzący w czarnej koszulce, czarnymi spodniami, i znoszonymi glanami na nogach, nosi okulary, włosy krótko przystrzyżone, lekki zarost na twarzy.
Zawód/Status: Uczeń
Umiejętności:
Fechtunek- Lata machania kijem w kontekście samo-obrony
Nadwaga- Gracz cierpi na nadwagę, ruchy są ciężkie i powolne
Wada wzroku- Gracz cierpi na wadę wzroku. Celność zmniejszona, widoczność ograniczona.
Maniak broni- Gracz jest zainteresowany, każdym rodzajem broni i potrafi z niej dobrze korzystać. (Może jakiś boost do trafienia i obrażeń)
Językoznawstwo- Gracz umie rozpoznawać języki. [Anigielski, Polski, Japoński]
Wychowanie społeczne- Gracz umie rozmawiać z ludźmi, potrafi wykaraskać się z każdej opresji za pomocą słów
Samowystarczalność- Grasz umie gotować i sprzątać
Ostatnie wpisy w pamiętniku:
Ostatni dzień skończył się dość dziwnie. Czułem się obserwowany.
Na ulicy zaczepiła mnie znajoma. Poleciła mi zajrzenie na pewną stronę internetową, nie obchodziło mnie to.
Nudzę się. Wszedłem na stronę poleconą przez znajomą. Dość zabawna.
Siedzę i gram… Coraz bliżej ukończenia… Idę spać… Jestem wyczerpany…
Ekwipunek: Telefon, Ściereczka do okularów, słuchawki do telefonu, nożyk na breloczku od telefonu
Charakter: Pharios jest samotnikiem, owszem lubi czasem posiedzieć ze znajomymi, i narzeka czasem że ma ich mało, ale woli spędzać czas sam ze sobą.
Opis: W dzieciństwie Pharios był wielokrotnie poniżany i bity (przez rówieśników), zaś on sam przeprowadzał się wielokrotnie z rodziną. Nareszcie udało się mu osiąść w jednym miejscu, i zapuścić korzenie. Pharios zamykał się przeważnie w swoim pokoju, i grał na komputerze

Zapisuję się onii-chan!
KP:
imie: Hotaru
wygląd: zdjęcie [attachment=75],
mam też zakolanówki białe i podwiązki
zawód/status:uczeń
Umiejętności(opis postaci):Potrafię mówić po polsku, japońsku i angielsku. Pobieram dodatkowe lekcje japońskiego, a dwóch pozastałych języków ucze się w szkole. Kiedy byłam mała rodzice zapisali mnie na kurs samoobrony, więc jestem z nią dobrze zaznajomiona. Jako hobby uczyłam sie władania nożem i jestem w tym dobra. Oceny w szkole mam na średnim poziomie. Jestem raczej cicha i spokojna, ale mam kilku przyjaciół w klasie i poza nią.
Wpisy:18,50 Seryjny morderca zostanie zamordowany; 19,00 Abunai Kitama zostaje zabity przez matkę;
Ekwipunek: noże za podwiązkami, pierścionki.

Oboję: Dobre karty, ale znaaacznie więcej wpisów proszę. Muszę się na czymś oprzeć.

Po namyśle… Phar, dodaj jeden wpis jeszcze.
Tri: radzę zwiększyć potencjał pamiętnika.

Dostosowałem :smiley:

Piszę się!
Wygląd: Wysoki, wysportowany młody chłopak. Ciemne krótkie włosy. Ubrany zazwyczaj w ciemne dżinsy, jasną koszule w kratkę. Nie nosi nigdy okularów ani czapki.
Zawód/status: Uczeń, Pracuje dorywczo jako pomoc elektryka.
Umiejętności*: Język Polski, Angielski poznał w szkole i dość dobrze nimi się posługuje. Bardzo dobrze posługuje się bronią białą, głównie mieczami przez fakt uczęszczania przez lata na lekcje szermierki i przejęcie funkcji przewodniczącego tegoż klubu. Interesuję się militariami, często chodzi na strzelice i chodzi na spotkania Airsoftowe przez co równie dobrze posługuje się bronią palną.
Charakter: Raczej cichy choć nie typ samotnika, lubi spotkać się ze znajomymi lecz równie ceni sobie ciszę i spokój, lubi medytować.
[ul]
[li]Jutro padnie główna wygrana w lotto w twojej okolicy.[/li][li]Za godzinę na pobliskim skrzyżowaniu dróg dojdzie do kolizji motocyklisty z autobusem wraz ze skutkiem śmiertelnym dla pierwszego.[/li][li]Jutro niebo zabłyśnie na chwilę mocnym światłem, ten rozbłysk słońce.[/li][li]Gdy szkolna pielęgniarka wyjdzie ze szkoły i pójdzie przez parking w stronę samochodu zostanie zamordowana.[/li][/ul]
Drewniana katana z klubu, telefon, zegarek, mały podręczny scyzoryk, ładowarka z panelami słonecznymi (Malutka, mniejsza od telefonu.), kilka petard pozostałych z sylwestra.

Wygląd: Wysportowany oraz wysoki( 185 cm). Twarz z wyglądu taka jak avek. Nosi glany, skórzaną kurtkę, włosy czasami spina w kucyka z tyłu.
Zawód/status: Uczeń(2 klasa technikum mechatronicznego)
Umiejętności:
[ul]
[li]Znakomita kondycja (kilkuletnie treningi street fighting’u oraz siatkówki)[/li][li]Posługiwanie bronią strzelecką (hobbytyczne uczęszczanie na strzelnicę oraz ASG)[/li][li]Sztuka przetrwania (uczestnictwo w konwentach Postapo)[/li][li]Inteligencja i zdolności szybkiego przyswajania informacji(nigdy nie przykładał się zbytnie do nauki, lecz mimo tego był jednym z najlepszych uczniów)[/li][li]Znajomości w mieście (jako osoba otwarta i wesoła posiada bardzo wielu znajomych w mieście)[/li][li]Opanowane języki: polski, niemiecki, angielski w stopniu bardzo dobrym. Japoński w stopniu niskim.[/li][li]Gotowanie(jako, że kiedy wraca do domu i musi sobie obiady robić sam, nauczył się gotować)[/li][li]Zainteresowania astronomią.[/li][/ul]
11.30 - Wyszedłem z chłopakami do parku na papierosa podczas przerwy i zobaczyłem w parku dziwnie wyglądającą osobę. Była ubrana w czarny płaszcz i zdawała się czegoś szukać. Raczej mężczyzna.
14.30 - Znowu się pokłóciłem z kobitą. To już chyba koniec, nie mam ochoty wysłuchiwać jej żali. Ale jeszcze nic straconego.
18.00 - Nareszcie koniec treningu, udało mi się pokonać instruktora i wygrałem wyjście na pizzę.
18.36 - Kurffa. Spóźniłem się na busa. Muszę zasuwać do domu pięta palce. Mam nadzieję, że trafią się po szkole jakieś żydki.
19.11 - No i wykrakałem. Spotkałem 3 żydków. Jednak na coś te treningi się przydają, bo nie sprawili większych problemów. Mam nadzieję, że rodzice nie zauważą rozciętej brwi.
20.01 - Cały czas mam dziwne wrażenie, że ktoś stoi przed moim blokiem ale kiedy wyglądam nikogo tam nie widzę. Wkurzające uczucie. Chyba położę się spać.
23.43 - Przyszła do mnie kobita. Powiedziała, że chce porozmawiać. Hmm… może jednak jeszcze coś się ze związku uratuje.

Ekwipunek:
[ul]
[li]Glany.[/li][li]Skórzana kurtała.[/li][li]Kastet w kurtce.[/li][li]Paczka papierosów.[/li][li]Zapalniczka żarowa.[/li][li]Gumka do włosów.[/li][li]Telefon(Nokia 3310) - to je pamiętnik :D[/li][/ul]

Saq, masz dać wpisy z pamiętnika normalnego, nie takiego, co przyszłość przewiduje.

Rai, pamiętnik dresa? :stuck_out_tongue:
Tylko. Do twojej kp nie mam zastrzeżeń.
Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Wygląd: Wysportowany i niski (165 cm), długie blond włosy, błękitne oczy, ubrany w sportową koszulę z nadrukiem, lekko porwane dżinsy.

Zawód/status: Uczeń

Umiejętności: -Znajomość Militaryjna (ciekawość i poznawanie na własną rękę swoich możliwości strzeleckich i znajomości broni palnej)
-Skuteczna znajomość samoobrony (kilku letnie treningi kick-boxingu i karate)
-Szybka reakcja na zagrożenie oraz umiejętność tworzenia prowizorycznych opatrunków. (kurs medyczny w harcerstwie)
-Wysoka szybkość poruszania się. (wiele medali za zawody lekkoatletyczne)
-Zwinność i znajomość akrobatyki. (liczne pokazy akrobatyczne oraz samodoskonalenie się w tym fachu)
-Zaawansowana znajomość języka Polskiego i angielskiego)

Ostatnie wpisy z pamiętnika: …po kolacji wyszedłem do parku się przewietrzyć, nie było już tam nikogo a jednak, dało sie czuć na plecach czyjś oddech, zapewne to tylko moja wyobraźnia, gdy wróciłem do domu było już ciemno, sprawdzając najnowsze wiadomości na blogu coś stuknęło w moje okno, był to mały kamień owinięty w kawałek papieru, to byłą wiadomość “jesteś następny” , niewiem teraz co o tym myśleć to chyba był jakiś głupi żart, lepiej już o tym zapomnę.

Ekwipunek: zegarek elektroniczny, taśma klejąca i chusta.

A właśnie… Teraz do mnie dotarło… Napiszcie też, czym jest wasz pamiętnik - telefon, książka etc… I prześlijcie mi w pw

A tak w ogóle, too z jakiej cholery wytrzasneliście “Charakter” ?? O.o
Nie ma chyba nic głupszego niż podawanie charakteru w kp, bo potem jest się ograniczonym w grze do zachowań zgodnych z charakterem…

Imię(pseudonim): Akagami
Wygląd:Wygląda mniej więcej tak (zdj z googlów nie wiem jakie to anime czy co xD)

http://images5.fanpop.com/image/answers/2331000/2331366_1326111148594.19res_500_500.jpg
Krótka Historia:
W czasie śmierci rodziców przebywał w domu ze swoją opiekunką, której dłużyło się już czekanie na rodziców Akagami’ego gdyż spóźniali się już ponad 2 godziny. Gdy 5-cio letni chłopczyk zasnął opiekunka pomyślała iż włączy sobie telewizor. Wybrała kanał 3 na którym aktualnie leciały wiadomości, w których pokazywali straszliwy karambol na drodze, a poniżej wyświetlony był pasek z ofiarami śmiertelnymi niestety byli tam też rodzicie Akagami’ego. Nazajutrz nie zastanawiając się długo opiekunka postanowiła oddać go do domu dziecka. Tydzień później starszy człowiek zobaczył pewnego smutnego czerwonowłosego chłopca i postanowił go zaadoptować oraz przelać na niego swoją wiedzę i umiejętności. I tak oto rozpoczął się jego trening…
Zawód/status:
Uczeń
Umiejętności:
Posługiwanie się językami:Polskim i Angielskim, którego nauczył się w szkole oraz trochę Japońskim którego nauczał go mistrz
Umiejętności nabyte podczas treningu wraz z mistrzem:
-Zręczność
-Szybkość
-Kondycja
-Sztuki Walki
-Posługiwanie się bronią białą(głównie sztyletami) oraz miotną(głównie shuriken i noże do rzucania)
(nie miałem zielonego pojęcia jak to ująć ale mam nadzieję że Ci wystarczy xD)
-Nikogo nie widziałem, ale czułem że ktoś mnie śledzi.Po skręceniu w lewo to dziwne uczucie ustąpiło
-Alor mnie szuka. Idzie korytarzem z naprzeciwka, skręcę w prawo to mnie nie znajdzie
Ekwipunek:
Mała kieszonkowa książeczka, Sztylet,Kilka Shurikenów, Portfel + to co ma na sobie

Tak ogólnie, miałemnadzieje, że ktoś się połasi o gotowanie w umiejętnościac, ale wszyscy zdają się jakimiś niedorozwojami co tylko umieją walczyć i mówić. A naleśniki kto upiecze, pranie kto zrobi?! >.<

Imię: Xavier, Hiroto
Wygląd: http://images5.fanpop.com/image/photos/27600000/hiroto-xavier-foster-kiyama-hirito-27626574-417-500.jpg
Zawód/status: Uczeń
Umiejętności*:
-Nauka karate przez 3 lata
-Umiejętność władania sztyletem nauczona samodzielnie
-Opanowanie 2 języków angielskiego i polskiego, poza tym podstawy japońskiego
-Dobra kondycja, dzięki treningom piłki nożnej
-Brak znajomości(zamknięty w sobie)
-Mimo braku nauki w domu dobre oceny
-Podstawowa umiejętność wykonania niektórych prac domowych(pomoc rodzicom)
-Posiadam kartę motorowerową
7:00-Wstałem, poszedłem umyć zęby, poprawiłem włosy, zjadłem śniadanie.
7:30-Wyszedłem na autobus, ale jak zwykle się spóźniłem więc poszedłem pieszo.
7:55-Wszedłem do szkoły przebrałem się i poszedłem do klasy.
13:30- Koniec lekcji.
14:00- Wróciłem do domu zjadłem obiad i poszedłem do swojego pokoju
14:50- Sprawdziłem fejsa i jutuba.
15:30- Wyszedłem na trening piłki nożnej.
15:50- Rozpoczęcie treningu.
17:30- Skończyłem trening, wróciłem do domu
18:00- Zjadłem kolację.
18:30- Oglądałem telewizję.
19:30- Poszedłem wziąć prysznic.
20:00- Pograłem w grę i obejrzałem mecz.
23:00- Poszedłem spać
-Spodnie
-Buty sportowe
-Bluza
-Zatruty sztylet
-Słuchawki nauszne
-Smartfon

Egil, nie jestem dresem. Jestem metalem :stuck_out_tongue:

Pamiętnik metala :d

OKej, wolicie żeby akcje odbywały się tu w temacie, czy kerenspondencyjnie przez pw?

chyba w temacie było by lepiej a jak inni uważają?

Niech będzie przez pw. Będzie element zaskoczenia dla innych graczy.

Ja wolałbym w temacie chciałbym widzieć poczynania innych i żeby inni widzieli moje poczynania xD