Cóż, mam nadzieję, że w “zabawach” - w dziale gdzie znajduje się mafia - pojawi się dział dla tego wątku, ale póki co będzie on znajdował się tu.
Chciałbym stworzyć PBF nadzorowany, co wy na to?
Wszyscy znają Mirai Nikki? Jeśli nie, to poniżej znajduje się małe wytłumaczenie podstawowych informacji:
[ul]
[li]…Przecież nie istniejesz. Żyjesz tylko w mojej wyobraźni…[/li][li]ha? Czy bóg za miejsce swego pobytu nie może wybrać świata marzeń zwykłego śmiertelnika?[/li][li]Przecież… To ja cię wymyśliłem![/li][li]Dość! - piskliwy głos Murumuru rozległ sir w mojej głowie - Nie mów takim tonem do Deusa![/li]Kościana głowa boga spojrzała w stronę swojej… przyjaciółki.
[li]Spokojnie Murumuru. To dla niego szok. - Wzrok boga przeniósł się na mnie - A więc zgadzasz się?[/li][/ul]
Deus ex Machina
Aktualny bóg panujący od… W zasadzie nikt nie wie. Jest podobno wszechmogący. Mieszka w świecie ludzkich marzeń i snów. Tworzy i niszczy. Jest w stanie kontrolować każde wydarzenie. W 2013 roku odczuł że zbliża się jego koniec. Ogłasza śmiertelne zawody i obiecuje być jedynie ich obserwatorem.
Murumuru
Asystentka Deusa żyjąca razem z nim. Nie posiada takich mocy jak bóg, ale jest kompletnie nieśmiertlena.
Mirai Nikki
Śmiertelne zawody w które zostało wciągniętych dwunastu graczy. Zwycięzca, czyli ostatni żywy, zostanie nowym bogiem. Każdy gracz posiada unikalny pamiętnik przyszłości. Jego zniszczenie oznacza śmierć użytkownika.
Pamiętnik przyszłości
Pamiętnik, w którym za sprawą Deusa zaczęły pojawiać się wpisy z nieodleglej przyszłości. Wpisy mogą się zmieniać w zależności od tego co zrobi użytkownik.
Gra będzie odbywała się w pewien sposób turowo: Gracz - GM - Gracz - GM…
W swoim poście Gracz ma napisać, co robi/chciałby zrobić, a ja mu odpisuje jakie są następstwa jego akcji, czy się ona powiodła, co się wydarzyło.
Przykładowa konwersacja:
GM:
Yoshimo
- Spokojnie Murumuru. To dla niego szok. - Wzrok boga przeniósł się na ciebie - A więc zgadzasz się?
[ul]
[li]Tak. Kim jest reszta uczestników?[/li][li]Wkrótce ich poznasz, póki co - bóg uśmiechnął się - do zobaczenia.[/ul][ul][/li]Otwarłeś oczy. Znajdowałeś się w klasie. Na szczęście siedziałeś w ostatniej ławce i nauczyciel nie zauważył, że spałeś. Zamrugałeś kilka razy, aby zupełnie się obudzić. W tej samej chwili dzwonek ogłosił koniec lekcji.
[li]Yoshimo-san! - Usłyszałeś głos nauczycielki - Mógłbyś coś dla mnie zrobić? Muszę coś załatwić, a ktoś musi zanieść te papiery to pokoju nauczycielskiego - Kobieta uśmiechnęła się promiennie, co na młodej twarzy wyglądało zniewalająco. Wcisnęła ci papiery nie czekając na odpowiedź i szybko wybiegła z klasy. Sekundę później dostrzegłeś, że oprócz ciebie w klasie została jeszcze jedna osoba. W rogu sali, przy oknie, w ławce spała srebrnowłosa dziewczyna. Nazywała się chyba Yurichiko, ale nie pamiętałeś jej imienia.[/li][/ul]
Gracz:
Hinaor spojrzał na stertę papierów przed sobą i podniósł je bez słowa spoglądając na srebrnowłosą dziewczynę która jak było widać siedziała w ławce i nic poza tym nie robiła, siedziała bez ruchu co wyglądało dosyć podejrzanie. Po chwili Hinaor odłożył papiery na ławkę i podszedł do Yurichiko, przykucnął lekko
[ul]
[li]Stało się coś moja miła? - wszyscy wiedzieli ze Hinaor jest flirciarzem i wykorzystuje każdą okazję do umówienia się z dziewczyną - Bo po twojej minie widzę ze coś cię trapi, powiedz mi co się stało… możesz mi zaufać.[/li]Papiery poczekają - pomyślał Hinaor.
[/ul]
Gm:
Yoshimo
Dziewczyna nie odpowiedziała. Zauważyłeś, że ma zamknięte oczy.
Gracz:
Hinaor szturchnął lekko dziewczynę
[ul]
[li]Ej Yurichiko, lekcja się skończyła! - krzyknął Yoshimo.[/li][/ul]
Gm:
Yoshimo-san
[ul]
[li]Zgadzam się! - krzyknęła dziewczyna. Podnosząc szybko głowę i uderzając przy okazji jej tyłem w twoje czoło. - Au! Etetete… - Zaczęła masować swoje czoło w ogóle nie zwracając na ciebie uwagi. Po twojej głowie rozszedł się lekki ból po uderzeniu. Mogłeś jednak lepiej przyjrzeć się dziewczynie.[/li][/ul]
I tak dalej.
Chętnych na razie proszę o zapisy w tym miejscu. Aby się zapisać należy wypełnić KP:
Wygląd(może być image, albo podstawowy opis):
Umiejętności*:
Kilka ostatnich wpisów z twojego pamiętnika:
Ekwipunek(mogę nie zatwierdzić, jeśli przesadzicie):
Na pw musicie mi też wysłać czym jest pamiętnik.(Czym jest - komórka, książka etc.)
*wszystko. Akrobatyka, języki które zna(podstawą niech będzie polski, kondycja itp. Byle napisać przy tym, w jaki sposób nauczyliście się tych umiejętności
Prosiłbym też, abyście nie kombinowali i zachowywali różne zasady fizyki i tym podobne
Sposób pisania jest dowolny. Czy to w pierwszej osobie czy w trzeciej…
Zapraszam do zabawy, wystartujemy, gdy będzie 4-5 osób, można dołączać w czasie gry.