Szukam mangi z obrazka, filmiku, opisu, tytułu

Temat zbiorowy odnośnie pytań ‘z jakiej to mangi’.
Jeżeli szukasz mangi a masz tylko szczątki informacji, podziel się nimi a nuż ktoś ci pomoże. Podobnie z fragmentami mang, jeżeli znajdziesz jakieś zdjęcie wyciągnięte prosto z mangi które Cię zainteresowało i chciałbyś wiedzieć z jakiej mangi pochodzi, wstaw, a nasi eksperci pomogą raz dwa!

witam podepnę się pod temat tez szukam mangi
próbowałem na własna rękę ale się nie udało nie znam tytułu jedyne co znalazłem to te foto
[ATTACH type=“full” alt=“mecha_anime_by_garza077-d33dqk9” width=“653px” height=“499px”]4619._xfImport[/ATTACH]

Uchū no kishi Tekkaman Blade
To chyba to

[IMG alt=“alt”]https://test.animes.pl/user_avatar/animes.pl/kawaiishinigami/40/4603_2.png KawaiiShinigami:

Uchū no kishi Tekkaman Blade

tak, jesteś bogiem dzieki

Witam szukam pewnej mangi która mi się kiedyś spodobała a zapomniałm jej tytułu. Nistety mogę ją tylko opisać więc chodzi o gościa który został przeniesoiny do innego świata bądź gry trochę podobna do ‘‘The Rising of the Shield Hero’’ bo główny bohater też został zdradzony przez przyjaciół ale posiadał moc trucizny bądź zatrucia. Jeśli ktoś będzie wstanie choć trochę pomóc to z góry wielke dzięki. Pozdrawiam.

Do głowy przychodzi mi jedynie Dungeon Seeker

tak o ten właśnie tytuł mi chodziło, wielkie dzięki za szybką pomoc.

1 polubienie

Witam
Szukam mangi, którą tłumaczyła jedna z naszych rodzimych grup skanlacyjnych.
Manga bodajże była typowym isekaiem, pamiętam, że pierwszy chapter przedstawiał głównego bohatera z klasą chłopa, jego przyjaciółkę z klasą bohaterki i kumpla z klasą mędrca.
Podajże pod koniec tego chaptera mędrzec zabija głównego bohatera, a następnie na wpół martwego chłopa znajduje smok.
Bardzo liczę na pomoc i przepraszam za wszystkie błędy jakie mogłem popełnić.

Daaawno temu widziałam fragment animacji ( nie wiem czy to manga anime czy coś innego). Może ktoś skojarzy… Sala balowa, w tle muzyka chyba polonez, ciemnowłosa piękność, podchodzi do niej mezczyzna, tańczą a później ona odchodzi. Tylko tyle pamiętam :frowning: ktoś to kojarzy?