Super przepis tutaj: http://www.justonecookbook.com/tamagoyaki-japanese-rolled-omelette/
robiliście kiedyś? :3
jeśli nie macie super-duper dżapańskich składników to robicie tak
łyżka sosu sojowego = półtorej łyżeczki maggi
łyżka mirin = trochę więcej cukru niż w przepisie
4 łyżki dashi = niecałe pół kostki rosołowej rozrobione w odrobinie wody (tyle coby się kostka rozpuściła i była płynna) + ciutka imbiru i pieprzu… i wtedy NIE SOLIĆ ZA CHINY
ta kostka rosołowa to mój pomysł… jest za słona i na pewno nie smakuje jak dashi… nie wygląda jak dashi… nie ma żadnego wspólnego składnika z dashi… ale bulion to bulion XD!
ogólnie do tamagoyaki można se dodać szczypiorku, cebulki i pewnie miliona innych rzeczy… są wersje bez dashi i wgl. miliony wersji :3!
http://s2.ifotos.pl/img/tamagoyak_spwaner.jpghttp://s5.ifotos.pl/img/tamagoyak_spwansp.jpg
masterchef nikorin