Tamagoyaki


#1

Super przepis tutaj: http://www.justonecookbook.com/tamagoyaki-japanese-rolled-omelette/
robiliście kiedyś? :3

jeśli nie macie super-duper dżapańskich składników to robicie tak
łyżka sosu sojowego = półtorej łyżeczki maggi
łyżka mirin = trochę więcej cukru niż w przepisie
4 łyżki dashi = niecałe pół kostki rosołowej rozrobione w odrobinie wody (tyle coby się kostka rozpuściła i była płynna) + ciutka imbiru i pieprzu… i wtedy NIE SOLIĆ ZA CHINY

ta kostka rosołowa to mój pomysł… jest za słona i na pewno nie smakuje jak dashi… nie wygląda jak dashi… nie ma żadnego wspólnego składnika z dashi… ale bulion to bulion XD!

ogólnie do tamagoyaki można se dodać szczypiorku, cebulki i pewnie miliona innych rzeczy… są wersje bez dashi i wgl. miliony wersji :3!

masterchef nikorin


#2

zrobiłam sie głodna… a jutrzejsze kluski śląskie chyba pójdą w zapomnienie i zajmę sie tym :3


#3

To jest tylko kilka minutek XD Możesz zrobić i to i to :3!


#4

Super przepis, będę musiał spróbować!