Siemka. Jako iż mam dzisiaj urodziny i jako prezenty dostałem ostry zastrzyk gotówki, to postanowiłem zakupić sobie na urodziny nowy telefon.
Mój budżet wynosi 800zł. Jaki telefon polecacie w tej cenie?
Jeśli chodzi o telefony z danej firmy to raczej znaczenia nie ma. Potrzebuje dużego ekranu i dobrych bebechów telefonu a nie fajnego znaczka nadgryzionego jabłka na telefonie
Osobiście mam aktualnie wypatrzony telefon firmy Xiaomi a mianowicie Red Rice lub Redmi Note.
Polecacie któryś z tych telefonów lub ogólnie z tej firmy? A jeśli nie to po prostu polećcie jakiś telefon do 800zł.
Wymagania:
-Ekran większy niż 3.80" (To praktycznie posiada każdy nowszy telefon xD)
-Mocne podzespoły aby telefon się nie zacinał, nie wywalał aplikacji itp.
Za 1000zł możesz zakupić bardzo dobry telefon OnePlus One. Musisz dołożyć dwieście ,ale bardzo się opłaca. Ale największym jego minusem jest to, że trudno go znaleźć. Sony Xperia Z, Z2, Z3 dobre telefony, ale minimum za 1000 zł. Lumia 620 za 800 zł powinieneś znaleźć i Lg L90. Ale naprawdę opłaca się dołożyć trochę i mieć konkretny telefon.
Jako niskobudżetowy smartphone to polecam Ci Motorol’e Moto G (wersja Androida na tej stronce jest oszukana, na ten telefon Google gwarantuje zawsze najnowszego)
Świetna cena do jakości
Xiaomi niby chinol ale dużo osób poleca. Z doświadczenie mogę ci doradzić abyś nie kupował żadnych Gocleverów czy innych marek niby polskich które tylko rebrandują czyli sprowadzają z chin nawet nie swoje projekty tylko doklejają markę XD
Samsungi miałem już przez całe życie wiej odpadają. Jesli chodzi o wieksze firmy to raczej Sony lub Lg, do reszty nie jestem przekonany. Jeśli chodzi o telefony z poza Polski to najlepiej znam chyba tylko Xiaomi.
I od razu mowie ze mam budżet ± 800zł więc telefony 1000+ jak Nexus 5 odpadają.
Wszystko co ma min. Andka 4.4 ekran HD, min. 1 GB ramu - zalecam 2, pamięć wewnętrzną ok 4 GB wolnych oprócz systemu i slot na microSD będzie dobre. Z xiamoi problem to gwarancja, zobacz jeszcze meizu, huawei, lenovo, Motorola. Parametry mają zbliżone a i pamiętaj o czasie pracy na baterii weź to pod uwagę przy zakupie skoro wydajność będzie zbliżona.
No to chyba problem rozwiązany. Okazało się, że Xiaomi ma serwis w Polsce(to o co czepiał się Ninja) także problem jest chyba rozwiązany a ja biorę się za zamawianie mojego Xiaomi Redmi Note LTe