The Last Stand: Dead Zone

The Last Stand: Dead Zone, możliwe, że pamiętacie grę the last stand, albo “obronę barykady” to kontynuacja tej serii, jednak na początku ma niewiele wspólnego ze staniem za barykadą i nawalniem w zombiaki.

W The Last Stnad:Dead Zone mamy własne obozowisko które możemy rozbudować oraz musimy bronić nocą przed atakami zombie. Wybieramy się na wyprawy gdzie przeszukujemy budynki i zbieramy żywność, wodę, drewno, szmaty czy metal. Możemy też zdobyć bronie, ubrania czy śmieci do recyclingu. Gra podobna do facebookowych zapychaczy czasu z dwoma ważnymi różnicami - jest o wiele bardziej rozbudowana oraz nie ma tak zwanej “energii”, póki mamy co przeszukiwać, budować, ulepszać, czy czyścić na działce (a jest tego dużo), możemy grać, nie ma ograniczeń. A jeśli mamy dużo hajsu, możemy kupić praktycznie wszystko (nie ma co się oszukiwać, wydając miliony i klikając miliony razy, możemy w jeden dzień zrobić praktycznie wszystko, tylko po co).

Gra oferuje sterowaniem paroma ocalałymi z plagi zombi, przydzielanie im broni, profesji, stawianie pułapek, atakowanie innych graczy, czy łączenie się w sojusze. Jest też wiele innych rzeczy takich jak możliwość handlu czy generowania paliwa (za paliwo można kupić praktycznie wszystko).

Jeśli ktoś jest chętny, to od 10 poziomu można tworzyć sojusz, gra całkiem ciekawa i myślę, ze można od czasu do czasu pyknąc parę minut :slight_smile:

The Last Stand: Dead Zone (ArmorGames)

Screenshot nr.1
Screenshot nr.2
Screenshot nr.3

Hmmm… Fajne :smiley:

Jutro ogarnę jak w to się gra :smiley:

ja też w to gram :slight_smile:

Ooo to trzeba sojusz utworzyć! dawid, który lvl? :smiley:

Hmmm… gra już odpalona i nawet fajnie się gra :stuck_out_tongue:

Levi$:

Hmmm… gra już odpalona i nawet fajnie się gra :stuck_out_tongue:

Mój nick to Roirraw, ale chyba dopóki nie masz radia nie możemy siebie do kontaktow dodać/gadać. Potem Two Way Radio daje możliwość priv gadania, no i od 10 lvl robimy koniecznie sojusz.

To co odkryłem i co się przyjade:
-można patrzeć po okolicy po graczach i pomagać im w upgradowaniu rzeczy, nic to nie kosztuje, a pomagamy im i możemy zdobyć troche xp za achievmenty.
-jak zbudujesz sobie recycler to można speedup robić za darmo poniżej 5 minut, więc można bardzo szybko recyclingować wszystko.
-niektóre przedmioty znacznie dłużej sie poddaje recyclingowi za pomoca recyclera, wiertarka np zajmuje kupe czasu, a łyżka tylko chwilę.
-co jakiś czas zmieniają się gracze w twojej okolicy, nie wiem czy sami gracze czy tylko ich pozycje ale chyba zupełnie losowo.

Jak masz jakieś pytania czy coś to wal, pare rzeczy już ogarnąłem.

Robienie misji jednym ocalałym jest możliwe, ale ciężkie i długo czasu zajmuje, nie ma zbytnio sensu, chyba, że nie masz nic innego ciekawego do roboty :stuck_out_tongue:

Thx za rady, przydadzą się :smiley:

Myślę, że jak nie wiesz co rozbudowywać, to rób wszystko, żeby więcej ocalałych przybyło, można więcej automatycznych misji robić, albo np. jak usuwanie śmieci zajmuje 10d, to jak 5 ocalałych przy tym siedzi, to zajmuje to 2d oczywiście.

@Edit:
nowo odkryte rzeczy:
-można zmieniać wygląd, płeć, głos, imie nowo przybytych jak i starych ocalałych,
-gra się czasem buguje, przez co nie dostajemy częsci przedmiotów z misji (nie wiem dlaczego, może to nie bug tylko wina upgradowania czegoś),
-ocalały na pewno pojawi sie pare sekund po spelnieniu wszystkich warunkow i jest szansa ze pojawi sie wczesniej, nawet jak nie zapełniłeś paska

pare rad:
-nie wybieraj inżyniera jako jednego z ocalałych na niższych lvl, przydaje on sie tylko do zdejmowania pułapek, czy potrzebny do korzystania z wyższych lvl schematów, korzysta z broni craftowanej wiec sie nie przydaje
-najlepiej jako pierwszego wziac scava… (no tego od szybszego szukania itd.) daje bonus do znalezionych przedmiotów i walczy całkiem nieźle, specjalizuje sie w shotgunach
-figther też jest dobrym wyborem, recon jest bardzo szybki, dobry jak zapomnisz czegoś przeszukać, medyk na poczatku sie nie przydaje, leczenie leadera jest wystarczajaco szybkie
-nie zostawiaj 1 osoby w obozowisku, bo jak nadejdzie horda zombie moze byc ciezko, lepiej dbaj o wyposazenie defensywne
-2 osoby w zupelnosci wystarcza do robienia misji, ale jak nadejdzie “dzika horda” trzeba uciekac

ciekawi mnie co sie dzieje kiedy minie ci czas na misje i co sie dzieje jak ci zabija ocalałego

torchę mi zbugowało gre, chyba, wiec postanowiłem sie wybrac na dłuższą misję, i darować grę na dziś, pare ssów:

http://i.imgur.com/8CxgSV1.png
http://i.imgur.com/paMkeFQ.jpg

Gra niedziała mi na facebooku , wjęc gram na stronie Kongregate.com

Ja gram na armorgames, który masz lvl?

Ah nie ważne mój dziwny komp nie współpracuje i muli gre :stuck_out_tongue: nie pogram se już w to :frowning:

[IMG alt=“alt”]https://test.animes.pl/letter_avatar_proxy/v2/letter/d/8dc957/40.png dawid15121997:

Ah nie ważne mój dziwny komp nie współpracuje i muli gre :stuck_out_tongue: nie pogram se już w to :frowning:

Może to chwilowe, spróbuj za pare dni :wink:
[IMG alt=“alt”]https://test.animes.pl/letter_avatar_proxy/v2/letter/d/8dc957/40.png dawid15121997:

Może to chwilowe, spróbuj za pare dni :wink:

Postaram sie :slight_smile:

fajnie :stuck_out_tongue: grałem kiedyś w to, ale znudziło mi sie. Chyba czas pograć jeszcze raz :stuck_out_tongue_winking_eye:

[IMG alt=“alt”]https://test.animes.pl/letter_avatar_proxy/v2/letter/a/ea666f/40.png Aoi:

fajnie :stuck_out_tongue: grałem kiedyś w to, ale znudziło mi sie. Chyba czas pograć jeszcze raz :stuck_out_tongue_winking_eye:

No to wbijaj :wink:

Mam już 10 lvl, ale jak sie okazuje, leader musi wbić 15 żeby założyć sojusz, no to wy mnie gońcie, albo przegońcie, a jak bedziecie mieli 10 lvl pomyślcie jak może nasz banner wygladać i jaka nazwa soja, ja proponuje ANIMES.PL - APL o takim bannerze:
http://i.imgur.com/HnDIlxH.png

Co do nowości to dodam, że nie warto upgradować recyclera jeśli uzywacie recyclera tak jak ja - ladujesz rzeczy poniżej 5 min i speed up. Jeśli natomiast ladujecie full i czekacie az sie skonczy recycling, to warto bo 2 lvl zwieksza pojemnosc o 20 (w sumie 50), jednak nie przyspiesza recyclingu przedmiotow, przynajmniej na tych na ktorych sprawdzalem.

@EDIT: Szczerze powiedziawszy to po wybudowaniu wszystkich budynkow średnio mi sie chce w to grać :stuck_out_tongue: może to kwestia nowego PC i pomysłu na SAO OTS, ale jednak szkoda mi czasu, domyślałem się, że w końcu się znudzi, ale nie sądziłem, że tak szybko.