Warframe

Nie wiem czy słyszeliście już o Warframe, ale domyślam się że tak, ponieważ gra dosyć głośno zadebiutowała :wink:

http://screencritix.com/wp-content/uploads/2013/12/warframe-ps4.jpg

W chwili obecnej Warframe już trochę ma i beta testy na których przegrałem 30 godzin już chyba minęły :stuck_out_tongue:

No i tu pytanko do was czy nie mielibyście ochoty pograć w 4-osobowego CO-OP’a

Teraz może o grze. Fabuła dzieje się w odległej przyszłości. Nasza postać jest wojownikiem, niemalże ninją zakutym w żelazną zbroję przywracającym ład i porządek wszechświatowi ;D

Teraz parę filmików ;D

A powiedz ty mi jakie są wymagania sprzętowe , wtedy zaś pomyślę
EDIT
Sprawdziłem… Ja chcem być takim pod full- phys z dużym impetem na magię (coś jak ten lodowy mag z trailera z E3)

Ja może jescze sie zastanowie nad grą ale to dopiero po 23 maja bo na wycieczke w poniedziałek jade :stuck_out_tongue:

Jakiś czas temu grałam w to, uzyskałam 1 rangę, ale ostatnio jakoś misje zrobiły się trudniejsze. Z resztą jestem formalnie extesterką tej gry bo byłam w CBT jakoś miało się ten traf być testerką, a teraz jakoś nie mogę się przekonać by wrócić. A grałam w to na Laptopie, gra działa na takim typie PC-ta.

Ja w to grałem na samym początku i niezbyt nawet myślałem do powrotu do grania, ale zobaczyłem co dodali i powiem wam że warto :wink:
Najfajniejsze są klany, ale jak i co to już musicie sami zobaczyć. Oczywiście jeśli chcecie ;D

No więc tak: Na początku warto mieć jakiegoś prema, który doszedł troche dalej, dzięki temu, pomorze wam on wydropić ważniejsze składniki do lepszej broni niż e podstawowe.

Ja zaczynałem lokim[zabójca, kontrola pola bitwy](przynęta, niewidzialność, rozbrojenie obszarowe, teleport zamiany*)- i przyznam że jest świetny, szczególnie, gdy wykuje się jakąś dobrą broń-najlepszą bronią białą są jak dla mnie miecze eteryczne. Aktualnie expie Ember[Mag obszarowy, niszczyciel](kula ognia,akcelerat, ognisty podmuch, świat w ogniu*) i Crenosa(broń na bazie łuku o obrażeniach miażdżących). Zbieram też plastydy(jeden z wieeelu itemków występujących w grze), aby wycraftować asha[zabójca](shuriken, stealth, teleport, Coś co nie wiem jak się nazywa, ale jest op*).

*Jak ktoś poprosi, to mogęwytłumaczyć w jaki sposób dana umka działa.

Pharios

Tobie bym w takim razie polecał scraftować Frosta[mag, kontrola pola bitwy] lub Novą[mag, zabójca].

Levi

Stwierdzenie “ninje” jest nie na miejscu. Dla przykładu taki Rhino, który ma trzykrotnie więcej tarcz podstawowych od reszty i ze skillem niwelującym na kilka sekund przyjmowany dmg…Albo Oberon, który razie pioruno-czymś i healainnych. To samo z trinity.

Co do dalszej rozgrywki-Na ppoczątku raczej staramy się odblokować dostęp dowszystkich planet, pustką chwilowo się nie przejmujemy, klanem raczej też. warto odblokować dostępdo co ważniejszych pól bitwy klanów, bo nagrody za wspomaganie ich mogą być naprawdę wysokie.
Jak już zdobędziemy lepszą broń i warframe, możemy robić pustkę, do tej pory zapewne zdobędziecie kilka kluczy. W pustce można wydrobić różne mody i schematy, do tej pory niedostępne(i nie dostępne nigdzie indziej).W między czasie dobrze znaleźć dojo.W tym z kolei wartojak najszybciej wybudować laboratorium chemicze, pozwalające na crafting jednych z najlepszych broni(właśnie craftujemy składniki do jednej z nich). Gdy przejdzie się grę, tj fabułę, zaczyna się zbieranie kredytów, aby móc zaatakować jedną z planet(każda planeta jest kontrolowane przez 1-3 sojuszy!). Po wypowiedzeniu wojny przez kilka godzin inni gracze mogą wspomagać obrońce lub agresora - wszystko zależy od nagrody,którą wyznaczycie. Klan, który przejmieplanetę może wyznaczyć na niej podatki, dzięki czemu do skarbca pobierany jestpewien procent wszystkich kredytów, zdobywanych przez innych(WSZYSTKICH!)graczy wykonujących misje na danej planecie…To chyba wszytsko co do rozgrywki. Coś jeszcze chcecie wiedzieć?

A tutaj mąły gameplay z Ember:

Ja nie pamiętam która zbroję mam ale pamiętam że jednym ze skilli była skarża

szarża? Excalibur.

Ja wziąłem tego Warframe’a przystosowanego dla nowych graczy. Jak zdobędę schemat to zrobię tą postać (Nova)

Okej, wraz z kumplem stworzyłem klan :smiley: Nazwa to Angels of Shadow. Może niezbyt ambitnie ale dużo nazw było zajętych. I tak Btw. jak ktoś chce pograć zapraszam na forumowy TS, pokój Levi-chan ;D

Ja już jestem w innym, nieco rozwiniętym klanie, jak ktoś ma zamiar grac dłużej, to niech da znać, jak chce dołączyć :wink:

gierka wydaje sie byc spoko zaczynam ogarniac wszytko to co kiedy robimy wspolny gameplay (phasiek nagrywaj)

Nagram nagram ale później :smiley:

Jestę za

Egil wyślij zapro do klanu ;D

Jusz masz.

jak coś to dodajcie mnie do frends ;d AoiSky nick

Szczerze pytam. Warto jest wrócić do tej gry, bowiem nie wiem jak rozegrać czasowo. Ostatnio ten Elsword i jeszcze jedno MMO w które grywam powciągały mnie, a nie wiem czy coś przybyło bym wróciła do Warframe, mam też konto jeszcze z czasu bety ale mało grałam

To jakby nadal beta, ale od czasu poprzedniej bety zostały zresetowane lvle - zostały itemki.

Z tego co wiem, tołatwiej się dropi i plaga ma mniej hp/pancerza…

Naprawdę warto, ja też się długo zastanawiałem ale od momentu gdy na nowo zagrałem w tą grę nie mogę się od niej oderwać. Obecnie łatwiej jest stworzyć przedmioty, gra jest bardziej czytelna, wg mnie ma tylko 2 znaczące wady. Po pierwsze gra jeszcze nie skończona, a to za sobą niesie dużo bugów. Aczkolwiek po za tym poczucie bycia badass’em ściganym po całym wszechświecie przez kosmicznych zabójców-stalkerów jest bezcenne ;D

PS: Wszystkich grających zapraszam na TS forumowy, pokój Warframe