No więc tak: Na początku warto mieć jakiegoś prema, który doszedł troche dalej, dzięki temu, pomorze wam on wydropić ważniejsze składniki do lepszej broni niż e podstawowe.
Ja zaczynałem lokim[zabójca, kontrola pola bitwy](przynęta, niewidzialność, rozbrojenie obszarowe, teleport zamiany*)- i przyznam że jest świetny, szczególnie, gdy wykuje się jakąś dobrą broń-najlepszą bronią białą są jak dla mnie miecze eteryczne. Aktualnie expie Ember[Mag obszarowy, niszczyciel](kula ognia,akcelerat, ognisty podmuch, świat w ogniu*) i Crenosa(broń na bazie łuku o obrażeniach miażdżących). Zbieram też plastydy(jeden z wieeelu itemków występujących w grze), aby wycraftować asha[zabójca](shuriken, stealth, teleport, Coś co nie wiem jak się nazywa, ale jest op*).
*Jak ktoś poprosi, to mogęwytłumaczyć w jaki sposób dana umka działa.
Pharios
Tobie bym w takim razie polecał scraftować Frosta[mag, kontrola pola bitwy] lub Novą[mag, zabójca].
Levi
Stwierdzenie “ninje” jest nie na miejscu. Dla przykładu taki Rhino, który ma trzykrotnie więcej tarcz podstawowych od reszty i ze skillem niwelującym na kilka sekund przyjmowany dmg…Albo Oberon, który razie pioruno-czymś i healainnych. To samo z trinity.
Co do dalszej rozgrywki-Na ppoczątku raczej staramy się odblokować dostęp dowszystkich planet, pustką chwilowo się nie przejmujemy, klanem raczej też. warto odblokować dostępdo co ważniejszych pól bitwy klanów, bo nagrody za wspomaganie ich mogą być naprawdę wysokie.
Jak już zdobędziemy lepszą broń i warframe, możemy robić pustkę, do tej pory zapewne zdobędziecie kilka kluczy. W pustce można wydrobić różne mody i schematy, do tej pory niedostępne(i nie dostępne nigdzie indziej).W między czasie dobrze znaleźć dojo.W tym z kolei wartojak najszybciej wybudować laboratorium chemicze, pozwalające na crafting jednych z najlepszych broni(właśnie craftujemy składniki do jednej z nich). Gdy przejdzie się grę, tj fabułę, zaczyna się zbieranie kredytów, aby móc zaatakować jedną z planet(każda planeta jest kontrolowane przez 1-3 sojuszy!). Po wypowiedzeniu wojny przez kilka godzin inni gracze mogą wspomagać obrońce lub agresora - wszystko zależy od nagrody,którą wyznaczycie. Klan, który przejmieplanetę może wyznaczyć na niej podatki, dzięki czemu do skarbca pobierany jestpewien procent wszystkich kredytów, zdobywanych przez innych(WSZYSTKICH!)graczy wykonujących misje na danej planecie…To chyba wszytsko co do rozgrywki. Coś jeszcze chcecie wiedzieć?
A tutaj mąły gameplay z Ember: