Zagadki

Nowa Zabawa ode mnie! XD

Polega ona na tym aby zadać zagadkę, osoba która ją rozwiąże może dać następną zagadkę tylko ,że dający zagadkę musi sprawdzić czy odpowiedź jest poprawna.

Więc ja zacznę XD

Wyobraź sobie, że Ziemię wzdłuż równika przepasano olbrzymim murem, składającym się z 169834650822354 cegieł. Każda cegła waży 1,5 kg. O ile razy Ziemia stałaby się cięższa, gdyby postawiono na niej taki mur?
Masa ziemi to 5,97219×10^24 kg

Odp:Ziemia stanie się cięsza o 254751976233531kg .

Co robi Michał Anioł na siłowni?

Jesteś w błędzie, podałeś złą odpowiedź.
Nadal moją zagadkę robimy XD

(Aha i nie dajemy następnej zagadki dopóki poprzednia nie zostanie potwierdzona dobrą odpowiedzią przez zadającego)

Masa ziemi się nie zmieni, no bo przecież te cegły są z gliny, która na niej była xD

Zgadza się Satros XD
Dawaj następną zagadkę.

Na gałęzi siedziało 10 gołębi. Jaś do jednego z nich strzelił z procy. Ile gołębi zostało na gałęzi? ^^

0 bo wszystkie odleciały XD

[No message]

W pewnym momencie dwie planety i gwiazda (dookoła której krążą owe planety) ustawiły się w jednej linii. Pierwsza planeta obiega gwiazdę w ciągu 2 lat, a druga z nich w ciągu 4 lat. Po ilu latach wszystkie trzy ciała niebieski ustawią się ponownie w jednej linii?
Podaj najbliższy możliwy czas.

4 lata

niestety błędna odpowiedź

20 lat?

niestety liczba będzie dużo mniejsza XD

Domyślałam się twojej odpowiedź xD
Moja ostatnia próba.
6 lat?

Niestety nie XD
Podpowiedź dam lepiej XD
Planety muszą się ustawić w jednej lini, niekoniecznie w tej samej pozycji co na początku XD

Toz to dwa lata beda przeciez xD

Zgadza się dawaj następną zagadkę

W pewnym pomieszczeniu stoja trzy krzesla.
Do tego pomieszczenia wpuszczono cztery osoby, oznaczone literami A, K, Q i H.
Na scianie wisi kartka z informacja ze tylko dziewczyny moga usiasc na krzeslach.
Ktora z tych osob zostanie bez krzesla? Podaj litere odpowiadajaca tej osobie.

Zagadka raczej latwa, powodzenia :slight_smile:

Ja chyba następną zagadkę dam bo twojej nikt nie chce XD

Z dwóch kranów do jednego zbiornika leci woda o różnych temperaturach. Z pierwszego leci woda o temp. +20 stopni, a z drugiego o temp. -20 stopni. Jaka będzie temperatura wody w zbiorniku?

Nie no… myslalem ze jednak ktos zgadnie… wystarczy sobie przeczytac literki, i zobaczyc “hmm… ktora tu nie pasuje” xD

No chociaz strzel…

Hmm… co do twojej zagadki, mam takie wrazenie ze 0 to nie bedzie… ale moge sie mylic xD