Zwyczajny Serial [Regular Show][od 2011]

Kolejna z lepszych kreskówek od CN, również dość lubiana tutaj.
https://bajkitv.pl/galeria/obraz/1250963872.jpeg
Animacja ta opowiada o przygodach dwójki przyjaciół: sójki imieniem Mordechaj oraz szopa Rigby’ego. Ten duet pracuje w parku miejskim, ale robotę swoją uważają za nudną i ciężką, więc robią wszystko by jej uniknąć. Zazwyczaj wymyślają tonę pomysłów jak umilić sobie czas w pracy, co zazwyczaj kończy się destrukcją parku i wściekłością ich szefa Bensona.

Swego czasu lubiłem ten serial. Był czymś nowym, świeżym a jednocześnie oldschoolowym i nawiązującym w wielu miejscach do lat 80 i 90. (Np w jednym odcinku była parodia rękawicy Nintendo Power Glove, pozdro dla kumatych ;]) Ceniłem sobie humor, ciekawych bohaterów oraz wartką akcję. Ceniłem sobie, że bardziej adresowany był dla dorosłych i nie raz jechał po bandzie. Fajnie się oglądało i zastanawiało jak twórcy daleko odważą się przekroczyć granicę. Wiele odcinków było cenzurowanych. Niestety, z czasem formuła się znudziła. Po obejrzeniu klikunastu odcinków dostrzegasz pewien schemat którym rządzi się każdy odcinek (Benson daje chłopakom robotę, im się nie chce jej wykonywać rozwalają park, Benson jest zły i chce ich zwolnić, ale ostatecznie tego nie robi i każe im posprzątać i wszystko wraca do normy), po kilkunastu kolejnych epizodach ten schemat zaczyna denerwować i męczyć. Kreskówka robi się nudnawa, monotonna i nużąca. Mimo, że kiedyś lubiłem obecnie oglądam tylko niektóre odcinki od święta i tylko jak mnie zachęci ich opis. Pierwsze 2 sezony najlepsze były!

Ode mnie myślę, że 7/10, w porywach do 7,5

Oglądałem to kiedy jeszcze było jedno z nowych kreskówek na CN i powiem szczerze, że nie było złe, ale tak jak mówisz po kilkunastu odcinkach już nie było takiej frajdy z oglądania i tak trochę zrezygnowałem z oglądania ;(

Również natknąłem się na ta bajkę kilka razy pilnując siostry i z braku niczego ciekawszego oglądałem muszę przyznać że fajnie jest się przy tym pośmiać no i to chyba na tyle nie ma tam nic ciekawszego mocne 7/10

Bardzo fajna kreskówka, zawsze fajnie się ogląda postaci, z których zachowania można odczytać jakieś ze swoich cech. :slight_smile: Myślę, że taką pracę jak bohaterowie tej kreskówki, każdy by chciał :slight_smile: