1/10 need help :P

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

D4VE

Hej! Jako iż jestem okropny w rysowaniu mam tu dla was okropny obrazek. Pomyślałem, że przyda mi się trochę krytyki i dzięki niej będę wiedział co poprawić.
Proszę o szczerą opinię.
Obrazek: Pozdrawiam :p

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Hej, anatomia trochę leży. Na tym poziomie polecam dużo rysować z fotografii czy to z pomocą manekina. Dobrą stronką jest quickposes możesz robić szybkie szkice, jak chcesz to w stylu anime, z czasem sam zaczniesz wychwytywać błędy w proporcjach itp. Jak cos nowego narysujesz to wstaw, bo po jednym rysunku ciężko coś więcej powiedzieć. I jakie tam 1/10? Dla zachęty daje 2/10 :D A tak serio to nie jest źle, musisz po prostu więcej rysować :)

Ostatnia edycja:
D

D4VE

Dzięki za pomoc. Tego potrzebowałem. ;)

Ostatnia edycja:
N

neku

A ja właśnie chciałam pochwalić anatomię bo wielu ludzi na początku ma z tym problemy a u ciebie wyszło całkiem sensownie pomimo paru wad :eek: Przyczepię się za to cieniowania i kolorów ogólnie - darowałabym sobie to tło a jak już to jednolite i wykadrowałabym tego ludzika ( bo niby po co mu tyle przestrzeni? ). I unikaj cieniowania jak w starych programach worda http://www.sparklebox.co.uk/maths/shape-space-measures/shapes/wpimages/wp65b74c3b_05_06.jpg Możesz na początek poćwiczyć prawidłowe obrysy a dopiero potem jak wszystko będzie cacy zabrać się za cieniowanie :)

Ostatnia edycja:
MoonCat

MoonCat

New member
Popracuj nad proporcjami, a zwłaszcza długością nóg. Jakby ten człowieczek miał stopy na wysokości mniej więcej jego obecnych kolan to by było całkiem nieźle. Poza tym tak jak wyżej napisane, ta poświata wydaje się trochę zbędna.

https://i.imgur.com/vnibrNg.png

Ostatnia edycja:
N

neku

W sumie jeśli chodzi o mangę to nie trzeba tak się trzymać proporcji, ale warto przyswoić podstawy by potem wypracować swój styl. Np. taka Yazawa Ai

czy clamp

(strasznie długie mają te giry)

Ostatnia edycja:
D

D4VE

Dzięki wszystkim. Niedługo pokażę kolejne rysunki mam nadzieję że lepsze ;)

Ostatnia edycja:
Top Bottom