Accel World

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Aoi

Aoi

Member
W niedalekiej przyszłości technika poszła znacznie do przodu. Dzięki temu użytkownicy sieci mogą tworzyć własne avatary i przemieszczać się po rzeczywistości wirtualnej.
Haruyuki Arita nigdy nie był popularny. Mały i gruby, czuł się gorszy od innych. Z nieznanego powodu zaczyna się nim interesować się ładna i popularna przewodnicząca szkoły – Kuroyukihime. Z przyczyn tylko sobie wiadomych wprowadza go w świat tajemniczej gry internetowej zwanej Brain Burst.

Anime jest całkiem fajne. Walki pomiędzy avatarami w VR są dosyć ciekawe, miałem zamiar złapać się za nowele tego ale cóż jakoś nie mam chęci. Co do muzyki to czasem mnie irytowała bo nie posowała do sytuacji ale to mniejsza z tym. Jako tako rozwój postaci znikomy, po prostu Arita pragnie stać się silniejszy i przez co musi pokonywać kolejnych to przeciwników. Chodź sam główny cel - dowiedzenie się dlaczego ta gra powstała jest dość intrygującym powodem.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Jeśli ktoś się zrazi po pierwszym odcinku to niedobrze - później serio się rozkręca, a główny bohater wcale nie taki zły :3

Ostatnia edycja:
R

Roirraw

Accel World tego samego autora co SAO jest bardzo ciekawym anime. Polecam szczególnie jako przerwa między oglądaniem SAO. Dzieje się w troche późniejszych czasach, a główni bohaterowie używają nowych wersji nerve geara (w pewnym odcinku główny bohater raz szukając informacji w sieci na temat starszych wersji nerve geara, natrafia na te używane przez bohaterów SAO). Główny bohater jest dość irytujący, ale reszta nadrabia. Po obejrzeniu czułem niedosyt, przydałaby się kontynuacja. Gorąco polecam!

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Roirraw - a oglądałeś Accel World EX?

Ostatnia edycja:
R

Roirraw

alt
Nikorin:
Roirraw - a oglądałeś Accel World EX?
nope

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Jedna z moich ulubionych serii, pomimo tego że oglądałem dawno to wspominam bardzo dobrze ;)

Liczę na 2 sezon po GGO :3

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Także licze na drugi sezon, gdyż przyśpieszony świat iw wszystko jest super szkoda że teraz tak nie ma ;-;

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Swego czasu podobało mi się bardziej niż SAO, w sumie nadal mam większy sentyment do tego anime ;)

Ostatnia edycja:
I

Innostian

Ta bajka to jeden wielki chłam. Przetrwałem do 14 odcinka. Mam wielką nadzieję, że już nigdy tego gniota nie zobaczę.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Nie no to anime jest super tylko że niektórzy mogą nie przepadać za nietypowym bohaterem…XD

Ostatnia edycja:
I

Innostian

alt
Yankesss:
Nie no to anime jest super tylko że niektórzy mogą nie przepadać za nietypowym bohaterem…XD
Tu nie chodzi o bohatera, gdyby był ogarnięty to pół biedy, ale chodzi o całokształt. Nudne jak flaki z olejem, wszyscy bohaterowie są do dupy, kuleje kreska i animacja, a muzyki tam nie dostrzegłem.

Ostatnia edycja:
R

Roirraw

Jak dla mnie kreska nie jest wcale taka beznadziejna, podoba mi się nawiązanie do SAO, fabuła mnie osobiście zaciekawiła, szczególnie jak się okazywało, kto tu jest czarnym charakterem, bohater jest denerwujący, ale reszta postaci nadrabia. Muzyki nie pamiętam.

Cytat z mojego profilu steam jest właśnie z tego anime.

Także ja polecam, jak dla mnie mocno przesadzone to co napisał @“Innostian”.

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Mnie się Accel o wiele bardziej podobał od SAO :v Bardzo fajne anime, ciekawe, przyjemnie się oglądało. Dałem 9/10. Nie wiem czy ta ocena jest trafna, bo miałem wtedy małe doświadczenie z krótkimi seriami ale ją zostawię.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Golcik mi też się Accel podobał bardziej niż SAO. Oglądałam razem z chłopakiem i on jest tego samego zdania, a ogólnie za animcami nie przepada za bardzo :p
O wiele więcej akcji, ciekawa fabuła, bohaterowie się rozwijają z biegiem czasu, a główny bohater wcale nie jest taki zły… jest słodki :3

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
No słodki jest…ale taki niski…i taki gruby i jak świnia nie no on się troche zbyt wyróżnia XD

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Mnie się to osobiście bardzo podobało, że taka piękność i wgl najpopularniejsza w szkole Kuroyukihime się zakochała w tym grubasku :3 Nawet w jednym specialu bała się, że Haru schudnie i stanie się atrakcyjny i przez to go straci, bo będą się nim inne kobiety interesować xD

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
nom mi też ten motyw się podobał. Hime w nim widziała charakter i to, że słodziak z niego <3

Ostatnia edycja:
Top Bottom