Acid Town

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
P

ProteoBakter

W mieście, które stało się siedliskiem bezprawia, Yuki i jego przyjaciel Tetsu zakradają się do siedziby organizacji przestępczej Seidokai, by zdobyć pieniądze na leczenie małego Juna. Zostają schwytani. Jednak młody przywódca mafii, Kazutaka Hyodo, rozbawiony ich brawurą, oferuje Yukiemu układ. Pokryje koszty leczenia Juna, jeśli Yuki będzie co tydzień składać mu wizytę. Chłopak przystaje na propozycję…
[/center]

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to manga jest dostępna w języku polskim w Mangastore i Yatta.

Ostatnia edycja:
Y

Yona

To jest manga Yaoi? Bo jak tak… to ja nie czytam,ale o mafii mnie trochę zaciekawiło,więc dlatego pytam

Ostatnia edycja:
P

ProteoBakter

alt
Yona:
To jest manga Yaoi? Bo jak tak… to ja nie czytam,ale o mafii mnie trochę zaciekawiło,więc dlatego pytam
Zaklasyfikowane jest do: akcja, dramat, shonen-ai. Czyli jakieś elementy romansu będą, ale yaoi to to nie jest. Czytałem recenzje na myanimelist i jest bardzo dobrze przez ludzi oceniane, więc zdecydowałem się kupić. Jeszcze tego nie mam w łapkach. Dopiero w przyszłym tygodniu do mnie dojdzie, to wtedy dopiszę w temacie co i jak ;-)

Ostatnia edycja:
P

ProteoBakter

Jestem na świeżo po 2 tomach i muszę przyznać, że manga jest świetna. Niewiele tam shounen-ai. Występuje tam raczej jako nawiązanie do przeszłości. Bardzo szybko się to czyta. 2 tomiki zajęły mi około 1,5h. Fabuła wciąga. Postacie są unikatowe, a powiązania między nimi i historia głównego bohatera są ciekawie poprowadzone do tego stopnia, że nie da się oderwać. Uniwersum jest dosyć mroczne. Akcja ma miejsce w lekko futurystycznym, skażonym mieście opanowanym przez gangi i mafię. Kreska jest bardzo dobra, wszystkie dymki i dialogi są mądrze rozmieszczone, przez co są czytelne, co często ubolewa w mangach. W ogóle to wydanie studia JG jest jednym z lepszych jakie widziałem. Mangę moge spokojnie polecić nawet tym, ktorzy nie lubią klimatów shonen-ai, bo naprawdę przez 2 tomy pojawił się tylko jeden (spoiler) pocałunek i to tak słaby, że nawet tego nie będę komentować, a fabuła jest naprawdę wyborna. Wszystko jest tam bardziej skupione na japońskiej mafii i jej dziwnych powiązaniach, niż na wątku romantycznym. Przynajmniej przez 2 pierwsze tomy. Mangę oceniam na 10/10, za świetną kreskę, fabułę i postacie. Na pewno kupię następne tomy. Polecam.

Ostatnia edycja:
Kaileen

Kaileen

New member
Jestem w trakcie czytania 3 tomu i mi również się podoba. Śliczna kreska, fabuła też niczego sobie, jest wątek romantyczny. Polecam.

Ostatnia edycja:
Top Bottom