Akatsuki no Yona

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Y

Yona

Yona to jedyna księżniczka królestwa w Kouka,miała wszystko czego mogła sobie tylko zażyczyć. Jej jedynym problemem są niesforne czerwone włosy oraz jej ochroniarz Son Hak,który jak tylko może drażni się z nią. Yona od dziecka jest zakochana w swoim kuzynie imieniem Soo-Won,który okazuje się kimś innym niż jest naprawdę. Przekonała się o tym dniu swoich szesnastych urodzin,jej ojciec został zamordowany.Księżniczka musiała uciekać z zamku jej jedynym przyjacielem okazał się Son Hak.
Yona wyrusza w podróż,żeby odnaleźć cztery legendarne smoki którzy pomogą jej przetrwać i pewnego dnia wrócić do zamku.

Moja opinia: Można się domyśleć że na początku Yona jest beztroską,dziecinną księżniczką,jednak stopniowo się zmienia.Nie jest typową rozkapryszoną księżniczką,tylko dziewczyną która walczy o przetrwanie oraz o to żeby stać się silniejszą i chronić swoich przyjaciół.
Anime ma jest naprawdę dobre,dużo się dzieje,są fajnie zabawne momenty i jest również dramatycznie. Anime ma wiele ciekawych odcinków,które trzymają w napięciu. Anime ma pełno przystojnych panów <3.

Ja osobiście polecam obejrzeć anime

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
Anime w dużej mierze skupia się na psychice bohaterki. Z głupiej księżniczki musiała zamienić się w silną, dojrzałą kobietę ukazali to w bardzo dobry sposób. Niesamowite widoki! Zaczynając od gór po piękne morze. Ja anime oceniłem bardzo wysoko i szczerze je polecam.

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Tak się cieszę że ktoś tu napisał. Zgadzam się z toba,ale polecam Ci żebyś przeczytał mangę,jest cudowna <3

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Oceniłem na 9, bardzo przyjemnie mi się oglądało.

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
alt
Yona:
Tak się cieszę że ktoś tu napisał. Zgadzam się z toba,ale polecam Ci żebyś przeczytał mangę,jest cudowna <3
Nie czytam na internecie, ale jak kiedyś wydadzą w Polsce, to w sklepie będę pierwszy :p

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Czytam mangę. W sumie jest nawet niezła. Bez szału, ale nie zła. Czekam na jakieś rozwinięcie wojny i więcej walk, bo jak do tej pory to rozwija się jedynie romans.

Ostatnia edycja:
Y

Yona

alt
dastame:
Nie czytam na internecie, ale jak kiedyś wydadzą w Polsce, to w sklepie będę pierwszy :p
Aha,Rozumiem. Ja czytam po angielsku bo jest dalej niż Polskie tłumaczenie. W sklepie to ja będę pierwsza! :p
alt
Argo1234:
Czytam mangę. W sumie jest nawet niezła. Bez szału, ale nie zła. Czekam na jakieś rozwinięcie wojny i więcej walk, bo jak do tej pory to rozwija się jedynie romans.
Na którym jesteś rozdziale? bo jak czytasz po Polsku to duuuuuuuużo przed Tobą. Akatsuki No Yona ma 125 rozdziałów już akcja jest niesamowita! Polskie tłumaczenie jest daleko w tyle na rozwiniecie akcji w Polskim wydaniu będziesz czekał/a. Bo romans to nie jest na głównym planie.

Ostatnia edycja:
Top Bottom