Alice in borderland

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
A

Airzel

New member
Anime opowiada o Arisu (Alice) Ryouhei, który porzucił szkołę i niestara się nawet myśleć o swojej przyszłości. Późno w nocy, kiedy idzie spotkać się ze znajomymi zauważa fajerwerki. Po oślepiającej eksplozji, budzi się w innym świecie. Wraz z przyjaciółmi zostaje zmuszony do wzięcia udziału w grach, których stawką jest ich własne życie, czy przeżyją i uda im się wrócić do normalnego świata?

Moim zdaniem najlepsze survivalowe anime jakie powstało. Dobre zagadki, dobre efekty, coś dla fanów gatunku akcji. Jedynym minusem jest brak kontynuacji ze względu na fakt, że jest to niestety reklamówka mangi.

Ocena to 9/10, powód jest zamieszczony u góry.

Ostatnia edycja:
N

nexus

New member
Oglądałem to, świetne anime tylko szkoda, że reklama mangi, bo tylko 3 odcinki, ale i tak daje we znaki :)
Zresztą manga równie świetna…

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Naprawdę muszę przyznać że nie spodziwałam się, że nie które studia, potrafią wydać tytuł tak dobry. Zwykle spotykamy się z (nie owijając w bawełnę) dennymi historiami, stworzonymi na tym samym, lub w 90% podobnymi szkielecie fabuły. Naprawdę czasem miło jest się dać zaskoczyć, historia była spójna, no może oprucz początku pierwszego odcinka, bohaterowie realistyczni i kilku wymiarowi (prawdziwi) a co może zabrzmieć dziwnie to bardzo się cieszę że nie było żadnego deus ex machina, skończyło się tak jak powinno.
8/10- czasem brak kontynułacji jest dobry, ale w tym przypadku powinien być karalny…

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Przynajmniej zachęciłeś mnie do mangi, jak bd na podobnym poziomie co gantz czy kamisama no iutoori to bd wniebowzięty :3

Ostatnia edycja:
Top Bottom