Amerykański Smok Jake Long

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kiicia

New member
Amerykański smok Jake Long (ang. American Dragon: Jake Long) – serial animowany stworzony przez The Walt Disney Company, emitowany na kanale Disney Channel od 3 grudnia 2006, a także Disney XD (wcześniej na Jetix).
Większość ludzi wyobraża sobie smoki jako potwory, które żyją, by zabijać. Prawdziwe smoki są jednak inne, na co dzień są zwykłymi ludźmi. Stanowią granicę między światem ludzkim i magicznym. Smocze moce dziedziczy się w co drugim pokoleniu. Jednym ze smoków jest 13-letni Jake Long. Jego moce pomaga mu opanować jego dziadek, Lao Shi (chiński smok) wraz z mówiącym psem, Fu Hau. Jake jest pierwszym w historii amerykańskim smokiem. Dodatkowo w Nowym Jorku działa tajna organizacja Łowców, zajmująca się unicestwianiem smoków oraz tępieniem istot magicznych.

W jakiś porannych godzinach czasami leci jeszcze ten serial to sobie go oglądam <3

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
O boże!!! jeju czarodziejuuuu jaka to była zajebista bajka :D 10/10 oglądało się po szkole xD

Ostatnia edycja:
D

DeathRaven117

W porannych i chyba ok 13:00 no tyle, że wtedy szkoła :p
Bynajmniej dobrze wspominam bajkę.
Najlepszy był ten staruszek <imienia zapomniałam> ten co w tym sklepie pracował.

Ostatnia edycja:
P

ProteoBakter

Świetna to była bajka. Miała dobre fabularnie i zróżnicowane odcinki. Lubiłem też wątek miłosny, choć zazwyczaj w bajkach mnie nużą, to tutaj był bardzo fajny. Pamiętam, że finał był niesamowitą purntą, choć smutny dla głównego bohatera.

Ostatnia edycja:
H

Hadron

To była moja ukochana kreskówka z dzieciństwa!.. wróć!.. To nadal jest moja ukochana kreskówka (nie licząc japońskich animacji). Genialny humor, sensowny i dobrze poprowadzony (!) wątek miłosny, dynamiczne sceny akcji… No plusy mogę wymieniać i wymieniać. Znalazłem ostatnio wszystkie odcinki na internecie i zgrałem sobie na dysk, żeby oglądać je jak najczęściej.

Gdyby ktoś z Was miał jakieś informacje na temat gadżetów i/lub planów wznowienia serialu to piszcie na PV, bardzo mi na tym zależy…

Ostatnia edycja:
Top Bottom