Angel Beats!

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
I

Innostian

Akcja Angel Beats! ma miejsce w życiu po śmierci. Historia podąża za Otonashim, chłopcem, który po śmierci stracił wszystkie wspomnienia odnośnie swojego życia. Zostaje on przeniesiony do szkoły, która jest zawieszona pomiędzy niebem a ziemią. Uczniowie, którzy tam uczęszczają mają się nauczyć jak pozbyć się wszelkich tęsknot i przywiązania do swojego poprzedniego życia, aby spokojnie móc odejść do nieba. Nasz bohater spotyka tam dziewczynę o imieniu Yuri, która zaprasza go, aby dołączył do jej organizacji SSS - Shinda Sekai Sensen (jap. Pozagrobowy Front Wojenny), która buntuje się przeciw Bogu. Szkolna rada uczniowska i jej przewodniczący, anioł Tenshi, mają za zadanie utrzymanie w placówce status quo, a tym samym muszą walczyć przeciwko SSS.
Moja ulubiona bajka, ma wszystko co lubię w anime. Dobra komedia szkolna z domieszką akcji, dramatu i romansu. Serdecznie polecam!

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Moje ulubione anime :D

Może i niektórzy czepiają się tego tytułu, ale ta bajka ma w sobie to coś. To coś przez co z każdym kolejnym odcinkiem coraz bardziej zżywamy się z bohaterami, przeżywamy z nimi smutki i radości i razem z Otonashim staramy się dowiedzieć o przeszłości. Genialny Humor, ładna kreska i genialni bohaterowie, chodzi mi tutaj o ich charakter, zachowanie w trudnych sytuacjach itp.

Dance with me ;)

Ostatnia edycja:
mangofan97

mangofan97

New member
Bardzo przyjemna seria. Przyjemna fabuła, wesoły humor
oraz przewspaniałe zakończenie…
Co prawda nie jest to GC jednak sama seria
zasługuje na wysokie noty oraz jest godna polecenia ^^
Więc polecam :D

Ostatnia edycja:
K

Kaziek

Jest to jedno z pierwszych anime, które oglądałem i pierwsze, przy którym płakałem.
Bardzo przyjemnie się oglądało i humoru nie zabrakło .
Polecam.

Ostatnia edycja:
K

Kawaii_xd

Kocham to anime <3 Kocham piosenki z tego anime <3 Naprawde nic, tylko polecac :D

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
W porównaniu do Kanona, Air, Clannada czy nawet Little Busters tych samych autorów, to dno.

Jeśli nie porównywać go do niczego to nie jest złe.
Chociaż mnie w takich animcach zawsze denerwuje, że zanim jakaś akcja się ostra zacznie dziać to muszę przeboleć średnio-śmieszne komediowe wątki przez całą serię =.=

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Ma być podobno 2 sezon, ale jak dla mnie nie powinni tego robić. Jedynie to remake bo np nowa historia/postacie to musiało być na prawdę na wysokim poziomie bo inaczej to same hejty dorwie.

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Nie jest złe widziałem lepsze i widziałem gorsze dam takie 7/10

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Noo bez przesady aby twierdzić ze to jest “nie jest złe” akurat z anime które “MUSI” się oglądnąc ma noty 9+. Jak dla mnie to ma 9/10 bo fabuła dotycząca bohaterów była zbyt krótko opisana ;(

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Wiem, że dałeś na FP, przecież zalajkowałem :D

Sprawdziłem dogłębniej temat i szykuje się jakaś konferencja na 22 grudnia, ale pewnie o tym wiecie :p
No i nowe projekty postaci, to chyba oczywiste :p

Ostatnia edycja:
Destroyer

Destroyer

New member
Chciałem to obejrzeć ale po 3-4 odcinkach odechciało mi się. Może inni opiewaja zajebistosc tego anime ale mi nie przypadło do gustu. To co o obejrzałem oceniam na 3/10. To tylko moje zdanie :) Innym może się podobać ale dla mnie była lipa

Ostatnia edycja:
K

Kaziek

Z tego co pamiętam to akcja się dopiero później rozkręca, więc nie ma co tak szybko tego porzucać. /// Macie jakieś inne pomysły na to, co to może być? W kontynuację i na remake jakoś ciężko uwierzyć

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Pewnie dadzą nową fabułe i bohaterów oraz np jakąś główną postać z 1. Np ten co został na samym końcu bedzie liderem nowej drużyny walczacej przeciwko czemuś, ale bedzie pomagał cieszyc się biedaką które tam się znalazły znaleźć szczescie i ukojenie aby mogli odejsc w spokoju.

Ostatnia edycja:
K

Kaziek

Przeżywać drugi raz to samo… Strach pomyśleć, ale miło by było kontynuację zobaczyć :)

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Jak dla mnie nie powinni robić kontynuacji z tymi samymi bohaterami, inaczej to sie jak dla mnie mija z celem stworzenia 1 sezonu.

Ostatnia edycja:
K

Kaziek

Jakąś Charlotte nam pokazali… Już się doczekać nie mogę, tylko przydałaby się ta zapowiedź w Polsce, a nie tylko w Japonii.

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
No cóż, zapowiedź dotyczyła VN a nie nowego sezonu, jednak ma wyjść special pt. Hells Kitchen.

Ostatnia edycja:
Top Bottom