Anime łatwe do przyswojenia

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
J

Jesus_Cloud

• Szybko wchodzące
  • Fantasy
  • Bez zbędnych filozofii
  • Krótkie - załóżmy 12 odc, ale chodzi mi o nierozwlekającą się fabułę, więc przeżyję dłuższe
  • Niemęcząca, ładna kreska
  • Ciekawe, “barwne” postaci
Rzucę tytułami, do których mogłoby to być podobne (ale nie musi): Rokka no Yuusha, Akame ga Kill!, Black Bullet.

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
grisaia
hai to gensou no grimgar
tsukaima
persona animation

Ostatnia edycja:
J

Jesus_Cloud

Hai to Gensou no Grimgar - biere, coś ktoś jeszcze?

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Shuumatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte Moratte Ii desu ka? - zeszły sezon, jak dla mnie chyba najlepszy animiec z tamtego sezonu, przyjemna kreska, fajne postaci, przyjemny świat i świetne połączenie romansu i dramatu;
Kyoukai no Kanata - bardzo, bardzo przyjemna kreska (KyoAni), łatwo i przyjemnie się ogląda, choć fabuła pozostawia sporo do życzenia;
Clockwork Planet - świat z ogromnym potencjałem, niestety nie w pełni wykorzystanym. Raczej średniak, ale większość odcinków oglądało się przyjemnie;
Bungou Stray Dogs - ma dwa sezony, 2. sezon zdecydowanie lepszy, choć oba ogląda się przyjemnie. Do tego bardzo dobra kreska;
Charlotte - niezłe połączenie dramatu i komedii, choć potencjał animca niewykorzystany, mówię tu o drugiej połówce i jednoodcinkowym zamknięciu, które powinno być o wiele bardziej rozbudowane;
GATE - połączenie naszego świata ze światem fantasy, bardzo przyjemnie się ogląda, a i jest kochana Rory Mercury <3;
Hitsugi no Chaika - niedocenione, a szkoda, choć sam nie oceniłem go wysoko. Ale w kwestii przyjemności z oglądania, bardzo je ceniłem, a dodatkowo świetne openingi i endingi;
Isekai no Seikishi Monogatari - kreska może nie taka tradycyjna, ale idzie się przyzwyczaić. Odcinki 45-minutowe, ale prawie ze 100% pewnością mogę zagwarantować świetną zabawę przy tym tytule;
Machine-Doll wa Kizutsukanai - ponownie kreska niestandardowa, ale mi się podobała. Szkoda że bez kontynuacji;
Otome Youkai Zakuro - żołnierze, “duchy”, walki, romans;
Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai - spory jak dla mnie potencjał, acz niewykorzystany. Harem, romans, ecchi, dużo tego, ale oglądało się fajnie. Mari Nikaidou <3;
Zero kara Hajimeru Mahou no Sho - zeszły sezon, przyjemne, lekkie fantasy, z fajną główną bohaterką Zero;
Campione! - bardzo dobry romans, a i całość bardzo przyjemna.

Trochę takich pierwszych z brzegu, ale też nie najgorszych, raczej dużo średniaków. Może coś sobie znajdziesz.

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka
Shuumatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte Moratte Ii desu ka?
Charlotte (serdecznie polecam)
Madan no Ou to Vanadis
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

made in abyss, ale to z tego sezonu i trzeba czekać tydzień na następny odcinek :XXX

Ostatnia edycja:
V

venus

Jeśli do fantasy zaliczają się magiczne dziewczynki, to polecam Fantasista Doll, obejrzałam jednym tchem.

Ostatnia edycja:
Top Bottom