Anime o rodzeństwu

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

Dominik11502

Member
Zna ktoś przypadkiem anime w którym jednymi z głównych bohaterów jest rodzeństwo on i ona lub on i on , i łączy ich bardzo mocna wieź tak jak w no game no life

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
  • Boku wa Tomodachi ga Sukunai - młodsza siostra co prawda pełni rolę drugoplanowa, ale więź między bohaterami jest dobrze widoczna;
  • Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai - sytuacja jak wyżej, tylko siostra ma swój własny arc, w którym więzi są o wiele lepiej pokazane;
  • Black Blood Brothers - ogólnie bajka o wampirach, ale jak sama nazwa wskazuje, opiera się na silnej więzi pomiędzy starszym bratem Jiro i młodszym Koutatoru;
  • Code Geass - starszy brat robi wszystko, by zmienić świat dla swojej młodszej, sparaliżowanej siostry, to chyba mówi samo za siebie o więzi pomiędzy nimi;
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood - nie ma lepszego przykładu dla bajki o więzi między rodzeństwem, dwaj bracia, którzy wykonali nieudaną transmutacje człowieka, jeden stracił rękę i nogę, drugi zaś całe ciało, przez całą serię bracia dążą do tego, by wrócić do normalnej postaci;
  • Initial D - więź pomiędzy braćmi Takahashi nie jest co prawda głównym wątkiem w bajce o wyścigach samochodowych, ale jest świetnie pokazane zaufanie, jakim bracia się darzą, lepiej to widać w kolejnych sezonach;
  • Tengen Toppa Gurren Lagann - dwaj bohaterowie Simon i Kamina nie są brami w sensie biologicznym, ale więź ich łącząca jest dużo silniejsza niż niejednego prawdziwego rodzeństwa, poza tym anime jest wręcz kozackie i polecam je każdemu.

D

Dominik11502

Member
Dziękuję , jeśli dobrze widzę to obejrzałem tylko Code Geass więc mam sporo do obejrzenia . <3 <3

Top Bottom