Anime podobne do HxH

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Witam! Poszukuję anime podobne do HxH (czt. shounen z w miarę rozsądnym protegiem lub inną dość często pojawiającą się postacią) oglądałam między innymi: Mob psycho 100, Overlord, One Punch Man, Ao no Exzorcist, nanatsu no taizai, FT, boku no hero academia… Aktualnie przechodzę… można powiedzieć mały kryzys anime i nie mam co oglądać:(
Z góry dziękuję za propozycje

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Ja osobiście mógłbym polecić Katekyo Hitman Reborn, bo One Piece jest troszeczkę za długi. D Gray Man też jeśli nie widziałaś to powinien Ci się bardzo spodobać ;)

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Sorka… o pierwszym i ostatnim zapomniałam wspomnieć…

Nie mniej dzięki!

Ostatnia edycja:
Pan_Racuch

Pan_Racuch

Donator
Rozumiem, że Fullmetal Alchemist: Brotherhood i Akame ga Kill też już masz za sobą? Z tego co czytałem Tengen Toppa Gurren Lagann jest dobrym shounenem. Noragami i Nurarihyon no Mago moim zdaniem też się do tego zaliczają. Chyba, że szukasz tylko długich serii, wtedy nie mam nic do powiedzenia.

Trochę z innej beczki, bo to produkcji zachodniej więc brutalnej przemocy tam nie znajdziesz, ale oglądałaś może serię Avatar (Legenda Aanga/Korry)? Gdyby pozmieniać bohaterom nieco sylwetki i twarze, podłożyć pod ich głosy seiyuu oraz dodać krew i więcej trupów, to byłby naprawdę świetny shounen. A jeśli chodzi o dynamikę i choreografię scen walki to Japończycy mogliby się od twórców co nieco nauczyć(chociaż przyczyną może być tutaj jedynie większy budżet).

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
W takim razie spróbuj Busou Renkin, tasiemiec to nie jest, ale i tak dobry shounen ;)

PS. Jeśli spodobał Ci się Hunter, to od tego samego autora jest również shounen Yuu☆Yuu☆Hakusho, podobno bardzo dobre, chociaż jeszcze nie widziałem :p

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
alt
Pan_Racuch:
Rozumiem, że Fullmetal Alchemist: Brotherhood i Akame ga Kill też już masz za sobą? Z tego co czytałem Tengen Toppa Gurren Lagann jest dobrym shounenem. Noragami i Nurarihyon no Mago moim zdaniem też się do tego zaliczają. Chyba, że szukasz tylko długich serii, wtedy nie mam nic do powiedzenia.

Trochę z innej beczki, bo to produkcji zachodniej więc brutalnej przemocy tam nie znajdziesz, ale oglądałaś może serię Avatar (Legenda Aanga/Korry)? Gdyby pozmieniać bohaterom nieco sylwetki i twarze, podłożyć pod ich głosy seiyuu oraz dodać krew i więcej trupów, to byłby naprawdę świetny shounen. A jeśli chodzi o dynamikę i choreografię scen walki to Japończycy mogliby się od twórców co nieco nauczyć(chociaż przyczyną może być tutaj jedynie większy budżet).
Tak pierwsze dwa oglądałam z wielką przyjemnością, z TTGL widziałam 1 odcinek i porzuciłam ten tytuł. Kolejne 2 tytuły również obejrzałam… https://test.animes.pl//emotki/cebulak3.gif ale zapomniałam ich napisać.
Opis serii jest bardzo ciekawy z pewnością o nią zahaczę:)
alt
Argo1234:
W takim razie spróbuj Busou Renkin, tasiemiec to nie jest, ale i tak dobry shounen ;)

PS. Jeśli spodobał Ci się Hunter, to od tego samego autora jest również shounen Yuu☆Yuu☆Hakusho, podobno bardzo dobre, chociaż jeszcze nie widziałem :p
O Busou Renkin słyszałam ale nie miałam motywacji aby je zacząć. Yuu☆Yuu☆Hakusho z opisu wygląda dość dobrze.
Dziękuję bardzo za tytuły! https://test.animes.pl//emotki/cebulak38.gif

Ostatnia edycja:
Top Bottom