Anime podobne do Kakegurui bądź Vampire Knight

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
larkson

larkson

Active member
Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e

Ostatnia edycja:
larkson

larkson

Active member
Gier takich jak w “Kakegurui” nie ma ale polecam bardziej skupia się na walce o wyższe miejsce w rankingu dzięki sztuczkom głównego bohatera

Tu masz wiecej informacji jak chcesz
Kiyotaka Ayanokoji dopiero co zaczyna pierwszą liceum. Szkołę do której uczęszcza nie można jednak nazwać przeciętną - placówka Kodo Ikusei cieszy się bowiem wspaniałą opinią. Każdy z jej absolwentów zdaje egzaminy wstępne na studia i bez przeszkód zdobywa wymarzone zatrudnienie. Jest to prestiżowe i opływające w bogactwo liceum, do którego dostają się tylko najlepsi z najlepszych. Sukcesy odnosi dzięki swojemu nietypowemu systemowi punktowego nagradzania uczniów, za które ci mogą dokonywać dowolnych zakupów na jej terenie, z pozoru - miejsce idealne. Szybko jednak okazuje się, że nie jest tak kolorowo. Szkołą rządzi dyktatura oraz niezwykle silna rywalizacja, zmuszająca uczniów do myślenia wyłącznie o sobie. Nasz główny bohater przydzielony został do klasy D - zajmującej najgorsze miejsce w rankingu i nie posiadającej realnych szans na świetlaną przyszłość. Ayanokoji wraz z przyjaciółmi z klasy musi więc zawalczyć, by pozbyć się opinii wyrzutków.

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Mirai Nikki
Kuroshitsuji
Code Geass: Hangyaku no Lelouch
Pandora hearts
Prison School
Danganronpa
Btooom!
Deadman Wonderland
gantz

FUSQU

FUSQU

Active member
Mirai Nikki: Deus Ex Machina, bóg czasu.Podarował dwunastu ludziom pamiętniki, pozwalające przewidywać przyszłość. Przez kolejne 90 dni zawodnicy będą walczyć na śmierć i życie.Jeden, który przeżyje zostanie nowym bogiem.

Kuroshitsuji: Akcja toczy się w Anglii w czasach wiktoriańskich. W Londyńskiej posiadłości Phantomhive pracuje dość niezwykły lokaj Sebastian Michaelis. Jego panem, a zarazem głową i ostatnim potomkiem znakomitego rodu Phantomhive oraz właścicielem popularnej firmy zabawkarskiej i cukierniczej, jest dwunastoletni Ciel… ogółem dużo krwi ;3

Code Geass: Hangyaku no Lelouch:em lat po podbiciu przez Święte Imperium Brytyjskie Japonii, wydziedziczony brytyjski książę, Lelouch otrzymał moc zwaną Geass. Dzięki temu może on narzucać całkowite posłuszeństwo, każdemu komu spojrzy w oczy. ogółem mecha.

Pandora hearts: Oz Vessalius, dziedzic książęcego rodu, kończy 15 lat. Podczas Ceremonii Osiągnięcia Pełnoletności dochodzi do niespodziewanego wypadku. Oz zostaje wtrącony do Otchłani , gdzie spotyka tajemniczą dziewczynę, wcześniej już spotkaną we śnie. Dziewczyna okazuje się być jednym z najsilniejszych zamieszkujących Otchłań… Polecam fajne anime :v

Prison School:prywatna Akademia Hachimitsu przeznaczona tylko dla młodych kobiet. Z nadejściem nowego roku, zmienia się władza szkoły a wraz z nią wieloletnia tradycja. Po raz pierwszy w historii do rekrutacji zostają dopuszczeni mężczyźni, jednak egzaminy wstępne zdaje zaledwie pięciu kandydatów.Także polecam.

Danganronpa: O grupie nastolatków zamkniętych w specjalnej szkole, a żeby się wydostać muszą zabić kogoś tak, by reszta uczniów nie zorientowała się, kto jest mordercą…

Btooom!: Ogółem jest o chłopaku, który gra w tytułową grę “Btooom!”.Razem z innymi użytkownikami zostaje on wysłany na bezludną wyspę, aby “zagrać w prawdziwym życiu”. Mają do użytku tylko bomby rozmieszczone na wyspie,aby wrócić do domu muszą się pozabijać na wzajem

Deadman Wonderland: Jak to nie którzy mówią ,Ręka noga mózg na ścianie oko na widelcu".
Ganta Igarashi wiódł spokojne życie, dopóki za oknem swojej klasy nie zobaczył człowieka, który w przeciągu paru minut zabił wszystkich jego przyjaciół, a jego samego z niewyjaśnionych powodów zostawił przy życiu. Moje top 50 anime więc polecam :3

GantZ: Trójka młodych ludzi, którzy, paradoksalnie, niedawno zginęli. Bynajmniej jednak nie opowiada ona o zaświatach, a o jak najbardziej realnym życiu.

Mam nadzieje że pomogłem :3

FUSQU

FUSQU

Active member
A co to nie jest mecha ?@agellow

Ostatnia edycja:
Rota

Rota

Active member
Nie potrzebuję recenzji,a krótkich opisów.Najlepiej po polsku.
I mecha nie jest w moim klimacie:)

Ostatnia edycja:
Rota

Rota

Active member
Z ciekawości zacznę dziś “Btooom!”.

EDIT: Skończyłam oglądać “Btooom!”, bardzo mi się podobało,jeszcze raz dziękuję!
Teraz wezmę się za “Danganronpa” albo “Prison school” ,z opisu zapowiada się całkiem nieźle ;)

Ostatnia edycja:
Rota

Rota

Active member
Właśnie skończyłam oglądać “Danganropa”, bardzo mi się podobało! Dzięki @agellow !

Top Bottom