Mirai Nikki: Deus Ex Machina, bóg czasu.Podarował dwunastu ludziom pamiętniki, pozwalające przewidywać przyszłość. Przez kolejne 90 dni zawodnicy będą walczyć na śmierć i życie.Jeden, który przeżyje zostanie nowym bogiem.
Kuroshitsuji: Akcja toczy się w Anglii w czasach wiktoriańskich. W Londyńskiej posiadłości Phantomhive pracuje dość niezwykły lokaj Sebastian Michaelis. Jego panem, a zarazem głową i ostatnim potomkiem znakomitego rodu Phantomhive oraz właścicielem popularnej firmy zabawkarskiej i cukierniczej, jest dwunastoletni Ciel… ogółem dużo krwi ;3
Code Geass: Hangyaku no Lelouch:em lat po podbiciu przez Święte Imperium Brytyjskie Japonii, wydziedziczony brytyjski książę, Lelouch otrzymał moc zwaną Geass. Dzięki temu może on narzucać całkowite posłuszeństwo, każdemu komu spojrzy w oczy. ogółem mecha.
Pandora hearts: Oz Vessalius, dziedzic książęcego rodu, kończy 15 lat. Podczas Ceremonii Osiągnięcia Pełnoletności dochodzi do niespodziewanego wypadku. Oz zostaje wtrącony do Otchłani , gdzie spotyka tajemniczą dziewczynę, wcześniej już spotkaną we śnie. Dziewczyna okazuje się być jednym z najsilniejszych zamieszkujących Otchłań… Polecam fajne anime :v
Prison School

rywatna Akademia Hachimitsu przeznaczona tylko dla młodych kobiet. Z nadejściem nowego roku, zmienia się władza szkoły a wraz z nią wieloletnia tradycja. Po raz pierwszy w historii do rekrutacji zostają dopuszczeni mężczyźni, jednak egzaminy wstępne zdaje zaledwie pięciu kandydatów.Także polecam.
Danganronpa: O grupie nastolatków zamkniętych w specjalnej szkole, a żeby się wydostać muszą zabić kogoś tak, by reszta uczniów nie zorientowała się, kto jest mordercą…
Btooom!: Ogółem jest o chłopaku, który gra w tytułową grę “Btooom!”.Razem z innymi użytkownikami zostaje on wysłany na bezludną wyspę, aby “zagrać w prawdziwym życiu”. Mają do użytku tylko bomby rozmieszczone na wyspie,aby wrócić do domu muszą się pozabijać na wzajem
Deadman Wonderland: Jak to nie którzy mówią ,Ręka noga mózg na ścianie oko na widelcu".
Ganta Igarashi wiódł spokojne życie, dopóki za oknem swojej klasy nie zobaczył człowieka, który w przeciągu paru minut zabił wszystkich jego przyjaciół, a jego samego z niewyjaśnionych powodów zostawił przy życiu. Moje top 50 anime więc polecam :3
GantZ: Trójka młodych ludzi, którzy, paradoksalnie, niedawno zginęli. Bynajmniej jednak nie opowiada ona o zaświatach, a o jak najbardziej realnym życiu.
Mam nadzieje że pomogłem :3