Anime podobne do Naruto

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
H

hasbenst

New member
Poszukuję: Anime podobne do Naruto, HxH, Tokyo Ghoul. W przypadku tego drugiego zawiodłem się główny bohater jest słaby w połowie anime przestaje się rozwijać no i pełno poucinanych wątków. Szukam czegoś z ciekawie i dobrze wykreowanym światem, czegoś oryginalnego (imo świat w Naruto właśnie taki był). Bohater wciąż się rozwija lub odkrywa swoje ukryte umiejętności. One Piece, Fairy Tail, SNK, Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka?, dxd high school odpadają według mnie to totalne gnioty.
Gatunki: shonen
Już widziałem:
Death Note - może być
Re-life - bardzo dobre
One punch man - dobre
Hunterxhunter - :|
Sword Art Online - dobre
Neon Genesis Evangelion - bardzo dobre
Dragon Ball Z Kai - moze być
Naruto (oba) - bardzo dobre
FMA (oba) - bardzo dobre
Bleach - może być jendak nudzi
Tokyo Ghoul - genialne
Psycho Pass - dobre

Edit: Zapomniałem dodać, że szukam czegoś nowszego z ładną kreską. :)

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Czekaj stop, One Piece gniot, na HxH się zawiodłeś i szukasz czegoś takiego jak Naruto :| ? No, ale dobra to nie o tym temat, patrz niżej i pochłaniaj te serie :D

Wstawię tu ten obrazek i napiszę, Boku no Hero Academia ;) .

Do tego jak chcesz coś dłuższego to zerknij na Katekyo Hitman Reborn lub D Gray Man’a.

Ostatnia edycja:
H

hasbenst

New member
alt
Argo1234:
Czekaj stop, One Piece gniot, na HxH się zawiodłeś i szukasz czegoś takiego jak Naruto :| ? No, ale dobra to nie o tym temat, patrz niżej i pochłaniaj te serie :D
Nie rozumiem o co chodzi z tym zarzutem, że uważam One Piece za gniota, a szukam czegoś podobnego do Naruto. Wiadomo, że to moja subiektywna opinia ;)

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Hm… może berserk(ten starszy)? Jest podobne do Naruto, też główny bohater ma nieszczęśliwe dzieciństwo(chociaż ma dużą miłość ojcowską i pewnego murzyna), ale nie poddaje się i walczy, walka ta zaprowadza go do bandy jastrzębia, gdzie znajduje nowych przyjaciół w tym Gryfina, ich przyjaźń wygląda na trochę homo(w sumie…), ale później stają się swymi wrogami, jak Sasuke i Naruto, z tą różnicą, że Sasuke nie zgwałcił dziewczyny Naruto, oraz nie zarżnął wszystkich jego przyjaciół, dodatkowo nakładając na niego klątwę. Tak czy siak główny bohater nie myśli o wypuszczaniu z rąk swego miecza, jednak tak naprawdę lepiej przeczytać mangę.

Claymore też jest fajne, tajemniczy świat, ale dobrze zrobiony. Twarda bohaterka, która jest na początku słaba, ale ma marzenie zabić najpotężniejszego demona. Tu też manga o wiele lepsza

Rainbow też jest o twardych ludziach przyjaźni, a przy tym 0 super mocy.

code geass - wcześniejsza wersja death note, ale chyba lepsza.

Shaman King?

Deadman Wonderland - (strzelam z rekomendacją) dosyć ciekawy świat, ale za krótka seria, by o tym świecie opowiedzieć. Główny bohater jest przeciętniakiem, który się rozwija i jest w niecodziennej sytuacji (ale zachowuje się dosyć mężnie i naturalnie), zdobywa przyjaciół i walczy za pomocą swej krwi.

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Tokyo Ghoul - genialne

Idź się powieś XDDDDDDDD

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Osobiście patrzyłam na HxH przez palce, i nie które momenty mi się podobały. Co do anime pasującego to może Shinsekai yori, Hellsing Ultimate czy Ergo Proxy(jeśli przypadł ci do gustu Psycho-pass, to SY i EP najprawdopodobniej również polubisz). Co do TG jeśli piszesz że anime jest genialne to wychodzę z założenia iż nie czytałeś mangi, jeśli trafiłam polecam ją jako lekturę bo anime nijak się ma do oryginału.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
alt
hasbenst:
alt
Argo1234:
Nie rozumiem o co chodzi z tym zarzutem, że uważam One Piece za gniota, a szukam czegoś podobnego do Naruto. Wiadomo, że to moja subiektywna opinia ;)
Hem hem hem, w sumie to nie temat na to, więc nie będę dyskutował na temat One Piece’a, bo pewnie obejrzałeś 50 odcinków i oceniasz całą serie :D. No, ale tak czy siak już tam wyżej Ci podałem serie najbardziej zbliżone do Naruto (Academia i Reborn)

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
@Argo1234 zwyzywaj go widzę że się powstrzymujesz :|

Ostatnia edycja:
H

hasbenst

New member
Laxty:
Tokyo Ghoul - genialne

Idź się powieś XDDDDDDDD
To jest moja subiektywna opinia i nie wiem do czego się przypierdalasz pajacyku. Każdy ma inny gust i upodobania. Widzę że etap edukacji, na którym się aktualnie znajdujesz jeszcze cię o tym nie uświadomił. ;)
alt
Argo1234:
alt
hasbenst:
alt
Argo1234:
Hem hem hem, w sumie to nie temat na to, więc nie będę dyskutował na temat One Piece’a, bo pewnie obejrzałeś 50 odcinków i oceniasz całą serie :D. No, ale tak czy siak już tam wyżej Ci podałem serie najbardziej zbliżone do Naruto (Academia i Reborn)
One Piece rzuciłem po pierwszym odcinku, ale mniejsza o to dzięki za sugestie :)
alt
Zara:
Osobiście patrzyłam na HxH przez palce, i nie które momenty mi się podobały. Co do anime pasującego to może Shinsekai yori, Hellsing Ultimate czy Ergo Proxy(jeśli przypadł ci do gustu Psycho-pass, to SY i EP najprawdopodobniej również polubisz). Co do TG jeśli piszesz że anime jest genialne to wychodzę z założenia iż nie czytałeś mangi, jeśli trafiłam polecam ją jako lekturę bo anime nijak się ma do oryginału.
Mangę wszystkie części mam w szkole w bibliotece, ale jakoś nie ciągnie mnie do czytania po obejrzeniu anime, zrezygnowałem po kilkunastu-kilkudziesięciu stronach.

Proszę wyrażać się kulturalniej i nie wyzywać innych użytkowników. Za ten post poleci ostrzeżenie. //Mroczna

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
“To jest moja subiektywna opinia i nie wiem do czego się przypierdalasz pajacyku. Każdy ma inny gust i upodobania. Widzę że etap edukacji, na którym się aktualnie znajdujesz jeszcze cię o tym nie uświadomił. ;)

-REAKCJA (DODAM ŻE NA LEKCJI) XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A teraz co mnie najbardziej rozśmieszyło :

-“To jest moja subiektywna opinia i nie wiem do czego się przypierdalasz pajacyku.”
-“Każdy ma inny gust i upodobania.”
-Widzę że etap edukacji, na którym się aktualnie znajdujesz jeszcze cię o tym nie uświadomił. ;)

Reasumując to wszystko jest przekomiczne XDDD
Od kiedy wyśmianie się z chujowego gustu świadczy o znajdowaniu się na na jednym z początkowych etapów edukacji? Co więcej co edukacja ma do tego wszystkiego XD? Ja wiem że “O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE” ale bicz pliz ani trochę mnie nie obchodzi ten upośledzony tok myślenia.
PONADTO jakieś 80% fandomu M&A według twojego rozumowania też jest pajacykami na początku swej edukacji. Ale wiadomka ty jesteś ten INNY ten LEPSZY z własnym GUSTEM i własnymi UPODOBANIAMI. Jeżeli nie potrafisz przyjąć jakiejkolwiek krytyki za swoje zwyrodniałe upodobania nawet tak prostej jak wyśmianie (bo tak wyśmianie czy hejt to też forma krytyki prymitywna ale zawsze) radze nie udzielać się no forach. Bo w końcu FORUM jest po to aby przedyskutować pewne kwestie i wyleczyć pewnych zwyrodnialców z raka.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Dodam do wypowiedzi Laxa, że skoro -“To jest moja subiektywna opinia i nie wiem do czego się przypierdalasz pajacyku.” , to w takim razie Lax w swojej SUBIEKTYWNEJ opinii stwierdził, że masz chujowy gust i tyle. A ocenianie One Piece’a po 1 odcinku to zostawie innym, tym co wytrzymali z tą serią “troszkę” dłużej. Dodam w takim razie kolejne anime, które może pasować do Twojej listy skoro lubisz takie raczki oglądać, polecam anime o tytule Pupa .

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
W sumie OP najlepsze anime na świecie, to tylko moja subiektywna opinia.
props za czifa kifa kifa czifa
minus za laika xd

Ostatnia edycja:
H

hasbenst

New member
alt
Dest3r:
W sumie OP najlepsze anime na świecie, to tylko moja subiektywna opinia.
props za czifa kifa kifa czifa
minus za laika xd
Zgnijesz w pierdlu, w Sztumie chuju za szkalowanie krula xD
Nie rozumiem co jest w OP dobrego serio odpycha mnie dosłownie wszystko no, ale gusta są różne :x
edit: jebać wi-fi
alt
Argo1234:
Dodam do wypowiedzi Laxa, że skoro -“To jest moja subiektywna opinia i nie wiem do czego się przypierdalasz pajacyku.” , to w takim razie Lax w swojej SUBIEKTYWNEJ opinii stwierdził, że masz chujowy gust i tyle. A ocenianie One Piece’a po 1 odcinku to zostawie innym, tym co wytrzymali z tą serią “troszkę” dłużej. Dodam w takim razie kolejne anime, które może pasować do Twojej listy skoro lubisz takie raczki oglądać, polecam anime o tytule Pupa .
Przestań nadinterpretować moje wypowiedzi. Z tego co napisałeś wynika, że ten typ “W swojej subiektywnej opinii kazał mi się zabić” coś tu chyba nie gra, nie xD? Druga rzecz, że spamuje w moim poście taki śmierdziel co mi się średnio podoba, trzecia odpierdolcie się już od mojego gustu nigdy nie uważałem, że jest on wyszukany jeśli chodzi o animu :x

Nie widzę poprawy w zachowaniu, więc kolejne ostrzeżenie. //Mroczna

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Mogłabym się bez końca rozpisywać ale ujmę to w paru słowach. CAŁA ta dyskusja jest bezsensowna już u samego początku. To że ktoś ma taki czy inny gust zależy tylko od niego samego i rozwodzenie się nad tym jaki on jest uważam po prostu za głupie. To tak jakby wytykać kurze że zniosła jajko https://test.animes.pl//emotki/kroliczek13.gif :p

PS: Nie piszę tego bo jestem wielką altruistką ale dlatego że nie szło już tego czytać, naprawdę lubię to forum. Zawsze uważałam że są tu fajni ludzie, z którymi można normalnie popisać… ale średnio podobają mi się takie zmiany(wygląda to tak jakby co po niektórzy, chcieli po prostu podnieść swoje ego).

Ostatnia edycja:
H

hasbenst

New member
alt
Zara:
Mogłabym się bez końca rozpisywać ale ujmę to w paru słowach. CAŁA ta dyskusja jest bezsensowna już u samego początku. To że ktoś ma taki czy inny gust zależy tylko od niego samego i rozwodzenie się nad tym jaki on jest uważam po prostu za głupie. To tak jakby wytykać kurze że zniosła jajko https://test.animes.pl//emotki/kroliczek13.gif :p

PS: Nie piszę tego bo jestem wielką altruistką ale dlatego że nie szło już tego czytać, naprawdę lubię to forum. Zawsze uważałam że są tu fajni ludzie, z którymi można normalnie popisać… ale średnio podobają mi się takie zmiany(wygląda to tak jakby co po niektórzy, chcieli po prostu podnieść swoje ego).
Nikt nie pytał, wypierdalaj. xD

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Widzę, że temat jest wykorzystywany do bezsensownej kłótni. Z tego powodu go zamykam.

Ostatnia edycja:
Top Bottom