Anime podobne do Paradise Kiss,Nana

• Autor wątku Green-Ivan
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
G

Green-Ivan

Poszukuje czegoś w stylu Paradise Kiss, Nana. Najlepiej bez super mocy, życiu ludzi wchodzących w dorosłość lub dorosłych muszących zmierzyć się z trudami życia. Elementy dramatu mile widziane, romans też może się tam znaleźć.

W sumie widziałem
Nane
Paradise Kiss
Usagi Drop
GTO

Liczę na jakieś propozycji z góry dziękuje

Ostatnia edycja:
B

bizmut

Barakamon powinien pasować. Dramatu i romansu szczególnie tam nie ma, bardziej nastawione jest na szukanie siebie.

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Kiedyś zaczynałem to oglądać jednak wychodziło na bieżąco i jakoś zapomniałem o tym anime. Wróce do niego i obejrzę. Co do dalszych propozycji poszukiwanie samego siebie jak najbardziej może być.
Najważniejsze byle w trakcie szukania siebie nie odkrył, że jest pół elfem-pół saiyanem i przybiera formę magicznej dziewczynki SSJ4 oraz ma mecha po dziadku w garażu :p

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
A ja na Twoim miejscu Golden Time bym obejrzał. Bardzo sympatyczny romans, który oglądasz z bananem na buzi, jest naprawdę spoko, ogląda się miło, jest dużo dojrzalszy niż większość jego braci z gatunku, do dojrzałości Nany nie dorasta, ale nie znajdziesz raczej tak dojrzałej produkcji, jak Nana. Ale w Golden Time dla miłośników Nany jest pewna niespodzianka, jeśli obejrzysz, przekonasz się jakie to nawiązanie, u mnie wywołało uśmiech :)

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Może nie anime ale manga to Hapi Mari a z anime to kimi ni todoke. ;)

Ostatnia edycja:
V

Vashkun

New member
Mi do głowy przychodzi jeszcze:

Welcome to NHK
Aishiteru ze baby
True tears

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Wielkie dzięki za propozycje lista się wydłuża. Jak na razie walczę ze Skip Beat. Jeszcze tylko pięć odcinków, chyba się załamie jak skończę
Welcome to NHK widziałem świetne anime.
Byters widziałem też Golden Time chodzi Ci o Nane-senpai?
Anime Nana widziałem w sumie długi czas po Golden Time i niestety wyłapywać taki smaczków nie mogłem.

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Weszłam na swój MAL i przypomniało mi się jeszcze kilka innych tytułów :D.
Bokura ga itta (główna bohaterka irytuje,ale fabuła ciekawa),Hotarubi no Morie E.
Ale tak bardzo bardzo podobne to polecam całym serduszkiem Sakamachi no Apollon! Uwielbiam to anime,jest delikatne jak i łezka w oku się zakręci. Jak kochasz jazz to tym bardziej powinno Ci się spodobać. : >
Sukkite In na yo,również romans,bardziej z tych szkolnych,ale nie aż tak pusty jak większość shoujo.

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Tyle propozycji z waszej strony, a tak mało czasu z mojej.
Maru do Sakamichi no Apollon kiedyś się zabierałem, ale coś mnie tak chyba odrzuciło i zawiesiłem. Możliwe, że podejdę do tego jeszcze raz. skoro twierdzisz, że warto.

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Może jak to usłyszysz to zmienisz zdanie! :D Jak dla mnie - magia.

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

No to mnie przekonałaś
W pierw odpaliłem to nagranie od Ciebie, a teraz już leci cała płyta ze ścieżką dźwiękową tego anime.

edit
Obejrzałem Skip Beat i zakończanie mnie nie satysfakcjonuje. Jest tyle niedomówień, że głowa mała.

Ostatnia edycja:
L

Liberte

Szukasz anime prostego,melancholijnego,toteż podam Ci 3 tytuły,które zaspokoją Twoje poszukiwania:
  1. Sakamichi no Apollon jak koleżanka Maru wspomniała,nie pożałujesz,wszak jeśli dalej upierasz się to może obejrzyj Tamako Market.
  2. Tari Tari
  3. Hanasaku Iroha

Ostatnia edycja:
Top Bottom