Anime podobne do Rainbow! Szukam Patosu :)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
A

Asuna

Poszukuję: Anime podobnego do Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin ( temat przewodni - przyjaźń, walka, honor, spełnianie marzeń mimo przeciwności losu, patos, patos i jeszcze raz patos :) ).

Gatunki: Seinen, Dramat, Okruchy Życia, Przemoc, Sportowe

Już widziałem(am):
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
Hajime No ippo
Wolfs Rain
Death Parade

Liczę na waszą pomoc! Z góry dziękuję!

Ostatnia edycja:
A

Adahn

To anime jest na tyle wyróżniające się i unikatowe, że naprawdę trudno jest polecić coś w podobnych klimatach (głównie chodzi mi o setting - więzienie, co nie jest typowym motywem w anime).

Z tego co napisałeś to myślę, że mogłoby Ci się spodobać Tengen Toppa Gurren Lagann. Świat w obu przedstawiony jest zupełnie inny, ale oba wiąże motyw braterstwa, poświęcenia dla innych i próby zrealizowania marzeń.

Samo TTGL to też w pewnym sensie parodia gatunku Mecha i Shounen, dlatego patos po prostu wylewa się z ekranu. To co to anime świetnie potrafi to balansować na granicy komedii i dramatu - niektóre sceny są bardzo poruszające, inne wywołują śmiech, ale taki był zamysł twórców.

Jeśli lubisz także seriale telewizyjne w klimatach więziennych to polecam serdecznie Oz, pod niektórymi względami jest całkiem podobny do Rainbow, mimo, że większy nacisk położony jest na życie więzienne, a nie proces resocjalizacji.

Na seinen jakoś nie mam pomysłu, trudno znaleźć podane motywy w seinenach, bo są one raczej domeną shounenów.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Walka, honor, podobny mroczny klimat - Monster. Bardzo interesujący tytuł. Polecałem go wiele razy na tym forum, sądzę jednak, że zasługuje na to.

Polecę również Space Brothers, akcja tego anime to również walka z przeciwnościami losu. Może to nie są bitwy charakterystyczne dla shounenów, ale w końcu tytuł ten jest Seinenem, powinien Ci się spodobac :)

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Hmm,polecam Hakouki. Może nie aż tak podobne,ale też ma wątek historyczny i walka też dzięki przyjaciołom.

Ostatnia edycja:
Top Bottom