Anime podobne do tych z dawnych lat.

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
B

Bogurodzica

Poszukuję: Cześć! Temat troszkę nietypowy, ale liczę na waszą pomoc. Przez ostatnie dwa lata, nie udało mi się poznać zbyt wielu serii, początkowo było to spowodowane powtarzającym, utartym schematem tych nowo wychodzących i coraz mniejszym zapleczem czasowym, do tego stopnia, iż przestało sprawdzać nowe sezony i serie. Nieliczne tytułu, które wciągnęły mnie i przekonały do siebie to Kuroko, nowy Fate/Stay, Free.

Gatunki: Oglądnę wszystko, co godne!

Już widziałem: Mój MAL

Wesprzyjcie kawalera miecza na placu boju! :D

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Ok… przeglądnęłam Twojego MALa (masz obejrzane mnóstwo świetnych animców z różnych gatunków więc coś pewnie ci podpasuje XD!) i pomyślałam chwilkę… pewna moich poleceń nie jestem na 100%, ale wybrałam takie serie, które albo są po prostu dobre, albo z utartymi schematami nie mają całkowicie nic wspólnego (też mnie już denerwują XD), ale na pewno żadna z nich nie będzie przypominała Free (sorki) XD

Shingeki no Bahamut: Genesis - to polecam OSTRO, serio!! Schematy tu są pożerane przez zombie, rozstrzeliwane przez piratów i łowców głów, odganiane przez anioły i demony, a na koniec jeszcze palone żywcem przez smoko-podobne-coś XD

Shinsekai yori - to hmm… bardzo dziwna seria… z genialną muzyką, fabułą itp. ale też jest trochę brutalna i no… porusza różne tematy tabu, godna jest na pewno! XD

Hitsugi no Chaika - fantasy, świetna komedia, tutaj schematy mnożą się jak króliki, a i tak było tak wciągające, że nie mogłam przestać oglądać ;P

no i teraz najważniejsze pytanie… czy lubisz mechy? obejrzane TTGL daje mi takie nikłe światełko nadziei… ale jeśli lubisz… to:

Mobile Suit Gundam 00 - anime, które najbardziej ze wszystkich animców przypomina mi Code Geass :3! świetne są obie serie i film, który je dokańcza <3

Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo - seria zaczyna się świetnie, potem jest trochę naciągana (nawet jak na świat fantasy), ale i tak prześwietnie się ją oglądało <3 Były gwałty, seksy i ogromnie silna główna bohaterka (w sensie psychicznym, to nie żaden mutant czy coś XD)

Break Blade (TV) - prześliczna sceneria, ładne projekty postaci, bardzo ciekawa fabuła <3 Jest do tego mnóstwo filmów, ale na razie obejrzałam tylko serię i to ją polecam XD

Ostatnia edycja:
B

Bogurodzica

alt
Nikorin:
Ok… przeglądnęłam Twojego MALa (masz obejrzane mnóstwo świetnych animców z różnych gatunków więc coś pewnie ci podpasuje XD!) i pomyślałam chwilkę… pewna moich poleceń nie jestem na 100%, ale wybrałam takie serie, które albo są po prostu dobre, albo z utartymi schematami nie mają całkowicie nic wspólnego (też mnie już denerwują XD), ale na pewno żadna z nich nie będzie przypominała Free (sorki) XD

Shingeki no Bahamut: Genesis - to polecam OSTRO, serio!! Schematy tu są pożerane przez zombie, rozstrzeliwane przez piratów i łowców głów, odganiane przez anioły i demony, a na koniec jeszcze palone żywcem przez smoko-podobne-coś XD

Shinsekai yori - to hmm… bardzo dziwna seria… z genialną muzyką, fabułą itp. ale też jest trochę brutalna i no… porusza różne tematy tabu, godna jest na pewno! XD

Hitsugi no Chaika - fantasy, świetna komedia, tutaj schematy mnożą się jak króliki, a i tak było tak wciągające, że nie mogłam przestać oglądać ;P

no i teraz najważniejsze pytanie… czy lubisz mechy? obejrzane TTGL daje mi takie nikłe światełko nadziei… ale jeśli lubisz… to:

Mobile Suit Gundam 00 - anime, które najbardziej ze wszystkich animców przypomina mi Code Geass :3! świetne są obie serie i film, który je dokańcza <3

Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo - seria zaczyna się świetnie, potem jest trochę naciągana (nawet jak na świat fantasy), ale i tak prześwietnie się ją oglądało <3 Były gwałty, seksy i ogromnie silna główna bohaterka (w sensie psychicznym, to nie żaden mutant czy coś XD)

Break Blade (TV) - prześliczna sceneria, ładne projekty postaci, bardzo ciekawa fabuła <3 Jest do tego mnóstwo filmów, ale na razie obejrzałam tylko serię i to ją polecam XD
Lubię oglądać każdy z gatunków, gdyż każdy z nich niesie za sobą coś niepowtarzalnego, a po TTGL, przekonał mnie do mechów w zupełności.
Zaufam Panience i zmierzę się z tą sporą biblioteką animców nocą. (;

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
i tak trzymać! dobre mechowe anime to ULTRA-WYCZEPISTE anime XD! ale z tego co pamiętam mnie też przekonało właśnie TTGL ;P
a co do różniastości gatunków… też w sumie oglądałam wsio, ale ostatnio mam blokadę słodko-chłopcową (w sensie na animce, w których jest mnóstwo sexy chłopów i nie chcą się seksić ze sobą wredoty) XD

Ostatnia edycja:
S

system

Ooo, wreszcie ktoś, kto ma więcej niż 10 animców na koncie i uważa się za fana anime! :)
To ja Ci polecę swoje 10tki. http://myanimelist.net/animelist/kristos&show=0&order=4

Mononoke Hime - film, zderzenie dwóch światów (przeszłość)

Hellsing Ultimate - wampiry, itd

Elemental Gelade - coś jak ff7

Kodomo no Jikan (TV) - dla loliconów

Ga-Rei: Zero - to już oglądałeś :D

Angel Beats! (wyciskacz jak clannad podobno, choć clannada nie oglądłem)
tragedia, komedia, okruchy, magia, romans, wyciskacz łez, życie po śmierci w czyśćcu w doborowej gromadzie żołnierzy nastolatków i ich nagłej śmierci

Hatsukoi Limited - zabawna komedyjka o szkolnych romansach

Nana to Kaoru
bdsm, szkolne, ecchi

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.
okruchy smutne duch

To LOVE-Ru Darkness trzeci sezon

Kimi no Iru Machi
okruchy życia, dramat, miłość, tragedia, romans, zdrada, zdradzona miłość

Shigatsu wa Kimi no Uso
tragedia, trochę komedia, muzyczne, muzyka klasyczna, pianino, szkolne, pianista który przestał słyszeć muzykę trafia na zadziwiającą skrzypaczkę

B

Bogurodzica

ninja:
Ooo, wreszcie ktoś, kto ma więcej niż 10 animców na koncie i uważa się za fana anime! :)
To ja Ci polecę swoje 10tki. http://myanimelist.net/animelist/kristos&show=0&order=4

Mononoke Hime - film, zderzenie dwóch światów (przeszłość)

Hellsing Ultimate - wampiry, itd

Elemental Gelade - coś jak ff7

Kodomo no Jikan (TV) - dla loliconów

Ga-Rei: Zero - to już oglądałeś :D

Angel Beats! (wyciskacz jak clannad podobno, choć clannada nie oglądłem)
tragedia, komedia, okruchy, magia, romans, wyciskacz łez, życie po śmierci w czyśćcu w doborowej gromadzie żołnierzy nastolatków i ich nagłej śmierci

Hatsukoi Limited - zabawna komedyjka o szkolnych romansach

Nana to Kaoru
bdsm, szkolne, ecchi

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.
okruchy smutne duch

To LOVE-Ru Darkness trzeci sezon

Kimi no Iru Machi
okruchy życia, dramat, miłość, tragedia, romans, zdrada, zdradzona miłość

Shigatsu wa Kimi no Uso
tragedia, trochę komedia, muzyczne, muzyka klasyczna, pianino, szkolne, pianista który przestał słyszeć muzykę trafia na zadziwiającą skrzypaczkę
Za fana anime się nie uważam, bardziej smakosza!
Dzięki za twój post, pozwolił mi on dopisać kilka serii które oglądałem, a zapomniałem pozostawić po nich spuściznę na MALu.

-Mononoke Hime - dopisałem :D
-Elemental Gelade - już było na MALu, toteż się zdziwiłem, ale tak, podobało mi się. (;
-Hatsukoi Limited - dopisane!
-Kodomo no Jikan - dopisane!

Resztę dopisuję do kolejki! I zacieram ręce!

Ostatnia edycja:
S

system

Przyznam, że nie przeglądałem całej Twojej listy :D
Tylko pobieżnie 10tki, coby się zorientować w Twoich gustach. Jak będziesz szukał czegoś bardziej gatunkowo, albo nieco w bardziej okrojonym zakresie, daj znać to coś ciekawego na pewno znajdę. :)
btw. przyjemnego oglądania!

T

TheTrol199

Polecam ci tę stronę: http://animesuggestions.com/
Z Anime polecam ci:
-Sword Art Online
-Black Bullet
-Kakumeiki Valvrave
-Guilty Crown
-Gosick
-MM!
-No Game No Life
-Tokyo Ghoul
-Trinity Seven
-Vividred Operation
-Aldnoah.Zero
-Accel World
-Angel Beats!
-Blood Lad
-Ao no Exorcist
To są Anime którę ci serdecznie polecam.
Wybacz jesli będą się pokrywały z tymi które już obejrzałeś.
A jeśli tyle ci nie starczy albo ci nie pasuje to tu masz moją listę: http://shinden.pl/animelist/854/completed

Ostatnia edycja:
A

Ayahi

Nie wiem czy do końca o tego typu chodziło no ale
-B gata H kei,
-Great Teacher Onizuka,
-Hachimitsu to Clover,
-Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora
i skoro Kuroko lubisz to może ze sportowych Haikyuu

swoją drogą tak patrzę, że mała różnorodność na tej mojej liście dotychczas obejrzanych animexd

Ostatnia edycja:
T

TheTrol199

Zapomiałem jescze wspomnieć o Sidonia no Kishi.
Jedno z najlepszych anime o mechach ostanich lat.
I jescze o Buddy Complex

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Spróbuj obejrzeć trigun bo fajne według mnie.
Starsze anime trochę, ale zabawne.

Ostatnia edycja:
Top Bottom