Śmiało mogę Ci polecić High School DxD, samo anime kręci się wokół Isseia, zboczonego chłopaka który ma obsesję na punkcie piersi i dziewczyn, posiada on również pewne moce, jest demonem i walczy z Upadłymi Aniołami, bezpańskimi demonami itp. ale głównie chodzi o piersi. W pewnych momentach DxD to doskonała komedia, a w innych potrafi wprowadzić nas w stan niezłego smutku albo współczucia. Nieważne, sam zobacz i się przekonaj. Samo anime ma 3 sezony i teraz wychodzi 4.
Drugie anime tym razem z 2 sezonami to Maken Ki! To akurat nie ma nic z romansu w sobie, ale za to akcja odbywa się w szkole. Chłopak przychodzi do szkoły do któej chodzi jego dawna przyjaciółka z dzieciństwa, okazuje się, że wszyscy uczniowie walczą ze sobą używając magii. W pierwszym dniu chłopak spotyka dziewczynę która twierdzi, że jest jego narzeczoną, jakąś inną uczennicę która chce go zabić, swoją przyjaciółkę i chłopaka który jest również zboczony. No i walczą w szkole ziomek później odkrywa w sobie moc okazuje się, że jest jednym z najsilniejszych uczniów i akcja się toczy. Drugi sezon jest całkowicie pozbawiony faubly ale jeżeli ci się spodoba pierwszy do możesz obejrzeć.
Tym razem bez walki, Citrus anime o lesbijkach gdzie dziewczyna przepisuje się do innej szkoły i zakochuje się w przewodniczącej szkoły która w jej pierwszym dniu całuje ją żeby była cicho. Tutaj zbyt wiele nie jestem w stanie Ci powiedzieć o tym anime, ale nie ma w nim praktycznie żadnej komedii ani walki, jest bardzo dużo romansu i scen które pokazują jak bardzo obydwie się “kochają”.
Takie 3 propozycje anime dla ciebie które moim zdaniem są warte obejrzenia, osobiście najbardziej podobało mi się High School DxD, ale serdecznie polecam wszystkie 3 opcje, tylko Maken Ki! to bardziej coś w stylu odskoczni, ale też jest git.
Życzę miłego oglądania jeżeli któreś z tych anime Ci podejdzie

.