anime z chorą fabułą

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Lis

Lis

New member
Poszukuje anime z chorą fabułą tak chorą, ryjącą mózg i dziwną jak jest w neon genesis evangelion (przepraszam jeśli jest to czyjeś ulubione anime ja też je lubię)

Ostatnia edycja:
Spider2023

Spider2023

Donator
Członek ekipy
Nie oglądałem ale Erased

Ostatnia edycja:
Yohn

Yohn

New member
Ergo proxy ma w sobie to cos… duzo powagi, przemocy i psyhodelicznych episodow sklada sie na serie godna polecenia do tego jeszcze wiele pozytywow Anime z ktegorii ''you need to see before you die ''XD
lub
Higurashi no Naku Koro ni kai i Elfen Lied - mocno krwawe psyhopatyczne serie,

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Evangelion jest o niczym, a raczej o tym, by stać się mężczyzną, być odważnym. Jednym słowem, by w końcu wyjść z wieku chłopięcego plus dużo elementów, które tworzą klimat. Obrazy Beksińskiego trochę się tym też charakteryzują, tworzą klimat, ale nic poza tym. Trudno mi określić w tym anime fabułę, więc polecę coś innego, niż chcesz, ale być może będziesz zadowolony.

Bardziej krwawe:
Berserk 1997, proste anime, ale wciągające. Krwawe z delikatnym klimatem niezrozumienia, tajemniczości, zagadki, obsesji. Tu polecam też mangę i fanów, którzy czekali kilkanaście lat na pewne momenty. Głównie polecam z tego względu, że to klasyka, a dlatego, że klasyka, bo dobre.
Sugurui krwawe animę, bardzo brutalne i raczej wychodzi z ram “bajeczka”, by stać się filmem dla dorosłych. Szaleństwo jest tu duże i bardzo bliskie odbiorcy. Bardzo słabo oceniane między innymi za zbyt dużą ilość drastycznych scen oraz ucięciem serii ostrą kataną. Dosłownie w pewnym momencie wyskoczą ci napis “koniec”.

Bardziej psychologiczne:
Higurashi również polecam.
School Days w mojej opinii animę, które zasługuję na miano króla “WTF!?” Polecam obejrzeć wszystkie odcinki na raz. Nie mniej jedni kochają, drudzy nienawidzą. Co mogę o nim powiedzieć… nie rezygnuj po pierwszym odcinku, drugi będzie ciekawszy, a kolejne jeszcze bardziej. Nie mniej żłobie naprawdę głęboko te animę.

Ogólnie warto obejrzeć:
Ghost in the Shell animę z głębszym sensem, niezapomniany klimat, niezapomniana muzyka i wokal rosyjskiej gwiazdy operowej. Człowiek o tym dziele myśli kilka dni, a nawet dłużej.
Lain sam zacząłem oglądać, ale trochę nie dokończyłem, bo po prostu nie miałem ochoty na coś takiego(wolałem oglądać cycki).
Mahou Shoujo Madoka Nie oglądałem, bo patrz powyżej, ale nie bez powodu o tej serii się mówi do dzisiaj.
Code Gease sam nie wiem, czy będzie pasowało, ale… to taki Death Note, ale prawdziwy, a nie parodia o dwóch gejach walczących o notesik.
Perfect Blue
Mononoke Hime

Powyższe tytuły są warte do obejrzenia i obowiązkowe, wątpię żebyś uznał je za stratę czasu.

Gorszy sort
Mirai Nikki lubię te animę, kocham Yuno, ale… eh… Anime o Yandere w sumie.
Toradora dramat, zero krwi, nic się nie dzieje, ale smutno człowiekowi po obejrzeniu.

A jeszcze są anime pod tytułem “Zgubiłem nożyczki więc będę się kochała z swoim bratem, chociaż jestem lesbijką.” lub “Dlaczego mam takie rodzinne uczucia.” i “trap is gay” (ale tych ostatnich nie oglądam)
Aki Sora, Kodomo no Jikan, KissXsis, Citrus, Papa coś tam…

Ostatnia edycja:
Top Bottom