Anime z gatunku romans podobnego do Golden Time.

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
fala5g

fala5g

New member
Szukam anime z gatunku romans podobnego do Golden Time.

Dzięki za wszystkie tytuły :)

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Shigatsu wa kimi no uso, Toradora!, Tonari no kaibutsu-kun, Ore monogatari!!, Kimi ni todoke… To nie mój gatunek, ale to mi się kojarzy jak myślę o Golden Time… Może jacyś specjaliści z romansów się wypowiedzą :p

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
Dzięki :) nie dawno zacząłem oglądać anime także i tak jesteś lepszym specem niż ja :p

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Spoko loko, jak jeszcze coś przyjdzie do głowy to napiszę, albo ktoś inny się wypowie.
Czytam jeszcze mangę Horimiya, ma animacje ale szczerze mówiąc nie wiem jak z anime. Manga całkiem fajna i też szkoła/romans/slice of life

Ostatnia edycja:
Caroline

Caroline

Member
Ja bym dorzuciła “Hachimitsu to Clover”, bo to też romans ze studentami w roli głównej.

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
Dzieki :) chetnie zobacze

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Ja bym poleciła Ao Haru Ride,Kacho Maid Sama:)

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
Z checia zobacze. Dzieki wielkie:)

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Ookami Shoujo to Kuro Ouji jest tez całkiem dobre

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Golden Time!? Hmmm… Dużo tam pięknych zwrotów akcji bylo jesli wiesz o czym mowie… Polecam Ci
-White album 2
-School Days
skoro gt ci sie spodobalo to tez wejdzie gladko ;)

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
Wejdzie gładko xd? Mogłeś powiedzieć nie oglądaj tylko ostatniego odcinka (mówię o School Days). Nie żeby coś ale podobne do GT to nie jest. Zamurowało mnie jak to zobaczyłem. Chyba będę miał koszmary. To jest romans? Może do odc. 11. Następny to horror. Może jest to spowodowane tym, że nie obejrzałem wielu anime w swoim życiu. Mimo wszystko dzięki za wstrząsający seans :p Itou, Katsura i Sekai byli chyba chorzy psychicznie (każdy inaczej). Mógłbym chyba całą noc pisać jak zryło mi to banie, ale muszę coś obejrzeć, żeby zapomnieć o zakończeniu.
P.S. Może coś lżejszego, bo moja psychika nie jest jeszcze przygotowana na takie seanse :)

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
lżejszy romansik? No to może kumplu najdroższy Lovely Complex? A może jeszcze kimi no todoke? A może jeszcze jeszcze ao haru ride? A jeszcze jeszcze moze jeszcze jednak White album 2 (polecam gorąco a jestem romantycznym chłopcem xd). Co do School days, to manga ma inne zakończenie… Polecam luknac na necie jak szkoda funduszy ;)

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Benek jesteś złym człowiekiem za sugerowanie school days w tym dziale… ;P w tym sezonie jest jeszcze tsuki ga kirei

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
alt
Benek:
lżejszy romansik? No to może kumplu najdroższy Lovely Complex? A może jeszcze kimi no todoke? A może jeszcze jeszcze ao haru ride? A jeszcze jeszcze moze jeszcze jednak White album 2 (polecam gorąco a jestem romantycznym chłopcem xd). Co do School days, to manga ma inne zakończenie… Polecam luknac na necie jak szkoda funduszy ;)
Zakończenie :( (spoiler)Myślałem, że chociaż w mandze będzie szczęśliwe zakończenie(spoiler), bo z tego co wiem to i manga i anime stworzone zostały na podstawie gry (nie wiem jakiej), gdzie sam decydujesz jakie będzie zakończenie. No, ale cóż School Days to nie zwykły romans, choć może się tak wydawać na pierwszy rzut oka. W sumie to wielki dzięki za polecenie, mimo iż na początku byłem zszokowany zakończeniem, które wywołuje wiele uczuć, ale przecież właśnie o to chodzi w tym gatunku (jakoś dziwnie się czuję mówiąc coś takiego jako chłopak :p)

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Jako chłopak? To laski moga gadać o kuciapkach i innych gownach a my nie możemy o romansach xD? A gra to video novelka… Podesle ci link to sobie możesz ściągnąć na kompa i zagrać ;)

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Dalem specjalny temacik z linkiem do stronki z której ściągniesz nie tylko School days ;)

Ostatnia edycja:
Vorzech

Vorzech

Donator
“REC” :p W sumie jak dla mnie świetny romans :p

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
@Benek Zeby obejrzec White Album 2 to treba najpierw obejrzec White Album czy to dwie osobne serie?

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Dwie osobne serie maj friend, i White album 1 jest do dupy… Nie polecam… No chyba ze tobie wejdzie… Ale dwojka! Sztosik i to taki fest! Normalnie gwalcilem kazda sekundę tego anime XDDDD

Ostatnia edycja:
Top Bottom