Anime z gatunku romans

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Eyirie

Eyirie

New member
Jak w temacie - szukam jakiegoś romansidła z grafiką z tego wieku XD ale nie haremówka i nie takie co po 100 odcinkach bohaterowie cmokną się w pysia.
Obejrzałam juz Kaichou wa Maid sama, Special A, Kamisama Hajimemashita, Toradora i inne takieee XD ale takich jak Zero no Tsukaima to to nie lubię niestety

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Z tego, co ja oglądałam mogę polecić Lovely★Complex i Tonari no Kaibutsu-kun. Więcej romansów nie pamiętam xD

Ostatnia edycja:
mangofan97

mangofan97

New member
To ja mogę ci polecić:
True Tears
Fortune Artrial
Sakurasou no pet na Kanojo
Nisekoi
Shigatsu wa kimi no uso

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
Polecam Nisekoi, no i takie też typowe jak kimi ni todoke, itazura na kiss, Ookami Shoujo to Kuro Ouji, Sukitte Ii na yo czy Bokura ga ita :p
Plus… dołączam się do postu Eyirie, też szukam romansideł!!! :)

Ostatnia edycja:
L

Louise

Przybywa Loui, fanka Shojou!~ >w< <3 Miłość, miłość wszędzie!~ :D <3 D’awwu!~ >///< <3
To tak ^^ :

*Ookami Shojo to Kuro Ouji - właśnie to oglądam XD To jest… to jest bardzo… hmn… to jest po prostu nie do opisania… TwT Trzeba po prostu obejrzeć… TwT ^^
*Sukitte Ii na Yo - tego anime nie za bardzo pamiętam… ;w; ( Tak dawno to oglądałam… TwT ) Ale ono momentami było bardzo… smutnawe… ale romansu tam nie brakowało ^^
*Kimi ni Todoke - wiedziałam, że czegoś brakowało… :D <3
*Itazura na Kiss - to z kolei, jest anime z bardzo… dziwną kreską ;w; ( Trzeba się przyzwyczaić ;w; ) Ale jeśli potrzeba romansideł, to ten tytuł mimo wszystko nie jest zły :)
*Isshuukan Friends - kolejna pocieszna seria c: Taka bardzo… subtelna… c: Aczkolwiek ma ładniusią kreskę~ ^^ <3
*Hotarubi no Mori e - przepiękne, i wzruszające ;w; A to, że bohaterowie nie mogą się nawet dotknąć, pod koniec tylko dodaje uroku… :) ( Też się płacze~ TwT )
*Sakurasou no pet na Kanojo - o tak!~ >w< To anime było przecudowne, i przewesołe i przewzruszające!~ >///< <3 Takie… kochane… .///. D’awwu!~ >///< <3

*Tamako Love Story - nie oglądałam tego, ale słyszałam, że jest fajniusie, i mam zamiar się za nie zabrać ^^ <3
*Vampire Knight - moje pierwsze anime… <3
+
*Lovely Complex, oraz Tonari no Kaibutsu-kun, są zdecydowanie godne polecenia :D <3

Hmn… w sumie, to Lovely Complex jeszcze raz bym obejrzała… :D Vampire Knight również… :D Hmn… <3

Ach!~ ^^ Jeśli chcesz dużo, dużo, DUŻO więcej miłości, to polecam Ci poszukać jej tu~ ^w^ <3 Tyle miłości!~ >w<

P.S.: Mam nadzieję, że chociaż jedna pozycja przypadnie Ci do gustu c: <3

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
zabierm się za Lovely Complex <3

i pewnie później za reszte których nie widziałam :3 Dzięki

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Ja ze swojej strony też postaram się coś polecić. Jeśli chcesz obejrzeć dobry romans, powinnaś obejrzeć Nane, jeśli chodzi o animacje, nie ma chyba bardziej poważnego romansidła. Louise wspominała o Sakurasou, anime bardzo zabawne, krótkie i przyjemne, słowem - warto obejrzeć. Powinno Ci się spodobać również Ore Monogatari!!, jest to bardzo przyjemny romansik, połączony z komedią, słodki, śmieszny i zajebisty. Animacja fajna, wszak anime to jest z wiosennego 2015. Jeśli jednak szukasz smutnego romansu to raczej nie za bardzo, bo tam ze wszystkiego bekę kręcą :). Mocno polecam kinówkę 5 cm na sekundę, nie ma tam nic nadprzyrodzonego itp, ale to anime jest naprawdę bardzo dobre, opowiada historię poruszającego uczucia ludzi, którzy zostali rozdzieleni, ale przez cale życie nie są w stanie o sobie zapomnieć (polecam również wersję mangową 5 cm na sekundę, to tylko 2 tomiki :))

No i to by było chyba wszystko z moich propozycji, mam nadzieję, że któreś z wymienionych animców będzie Ci się podobało. Oprócz Nany
są to dosyć, krótkie serie, ale Nana jest tak dobra, że nie zauważysz jak ucieka czas ^^

PS: Mi się cholernie nie podobał Angel Beats - skrajnie nie polecam.

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
Właśnie! Ore Monogatari <3 Przeeekaawaiiiiii .

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Dzieki byt. A co do Ore… Jakos ten glow y bohater mnie odstraszył troszkę … Ale mam rozumieć ze warto?

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Główny bohater może na początku wydawać się bezładną górą mięsa, ale po kilku odcinkach okazuje się, że to naprawdę spoko koleś. Naprawdę warto obejrzeć te anime, jest bardzo zabawne :)

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
Pomocy ;=; Nie wiem jaki romans obejrzeć ;-;

Ostatnia edycja:
V

Vashkun

New member
Paradise Kiss sobie oblukaj ;)

Ostatnia edycja:
B

Barume

Nazo no Kanojo X, School Days, Shuffle!, Yamada-kun to 7-nin no Majo, Nana( absolutny faworyt), Giovanni no Shima, Glasslip, Harmonie, Hotarubi no Mori e

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member

Ostatnia edycja:
V

Vashkun

New member
i na zapas :
Air, Arakawa under the bridge, Bokura ga ita, Ef- a tale of memories, Ichigo 100% , Earl and fairy, Kanon, Kokoro Connect, Loveless, Myself yourself, Nogizaka haruka no himitsu, 5 centimeters per second (chyba każdy widział no ale :p), Sankarea, Sukitte Ii na yo, suzuka, True tears, White album.

Na chwile obecną tyle XD Niektóre nie są tylko romansami, mają jeszcze dodatkowe wątki albo są mieszanina komedi i romansu itd.

Ostatnia edycja:
Top Bottom