Anime z gatunku romans

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Eyirie

New member
Jak w temacie - szukam jakiegoś romansidła z grafiką z tego wieku XD ale nie haremówka i nie takie co po 100 odcinkach bohaterowie cmokną się w pysia.
Obejrzałam juz Kaichou wa Maid sama, Special A, Kamisama Hajimemashita, Toradora i inne takieee XD ale takich jak Zero no Tsukaima to to nie lubię niestety

Ostatnia edycja:
Z tego, co ja oglądałam mogę polecić Lovely★Complex i Tonari no Kaibutsu-kun. Więcej romansów nie pamiętam xD

Ostatnia edycja:
To ja mogę ci polecić:
True Tears
Fortune Artrial
Sakurasou no pet na Kanojo
Nisekoi
Shigatsu wa kimi no uso

Ostatnia edycja:
Polecam Nisekoi, no i takie też typowe jak kimi ni todoke, itazura na kiss, Ookami Shoujo to Kuro Ouji, Sukitte Ii na yo czy Bokura ga ita :p
Plus… dołączam się do postu Eyirie, też szukam romansideł!!! :)

Ostatnia edycja:
Przybywa Loui, fanka Shojou!~ >w< <3 Miłość, miłość wszędzie!~ :D <3 D’awwu!~ >///< <3
To tak ^^ :

*Ookami Shojo to Kuro Ouji - właśnie to oglądam XD To jest… to jest bardzo… hmn… to jest po prostu nie do opisania… TwT Trzeba po prostu obejrzeć… TwT ^^
*Sukitte Ii na Yo - tego anime nie za bardzo pamiętam… ;w; ( Tak dawno to oglądałam… TwT ) Ale ono momentami było bardzo… smutnawe… ale romansu tam nie brakowało ^^
*Kimi ni Todoke - wiedziałam, że czegoś brakowało… :D <3
*Itazura na Kiss - to z kolei, jest anime z bardzo… dziwną kreską ;w; ( Trzeba się przyzwyczaić ;w; ) Ale jeśli potrzeba romansideł, to ten tytuł mimo wszystko nie jest zły :)
*Isshuukan Friends - kolejna pocieszna seria c: Taka bardzo… subtelna… c: Aczkolwiek ma ładniusią kreskę~ ^^ <3
*Hotarubi no Mori e - przepiękne, i wzruszające ;w; A to, że bohaterowie nie mogą się nawet dotknąć, pod koniec tylko dodaje uroku… :) ( Też się płacze~ TwT )
*Sakurasou no pet na Kanojo - o tak!~ >w< To anime było przecudowne, i przewesołe i przewzruszające!~ >///< <3 Takie… kochane… .///. D’awwu!~ >///< <3

*Tamako Love Story - nie oglądałam tego, ale słyszałam, że jest fajniusie, i mam zamiar się za nie zabrać ^^ <3
*Vampire Knight - moje pierwsze anime… <3
+
*Lovely Complex, oraz Tonari no Kaibutsu-kun, są zdecydowanie godne polecenia :D <3

Hmn… w sumie, to Lovely Complex jeszcze raz bym obejrzała… :D Vampire Knight również… :D Hmn… <3

Ach!~ ^^ Jeśli chcesz dużo, dużo, DUŻO więcej miłości, to polecam Ci poszukać jej tu~ ^w^ <3 Tyle miłości!~ >w<

P.S.: Mam nadzieję, że chociaż jedna pozycja przypadnie Ci do gustu c: <3

Ostatnia edycja:
zabierm się za Lovely Complex <3

i pewnie później za reszte których nie widziałam :3 Dzięki

Ostatnia edycja:
Ja ze swojej strony też postaram się coś polecić. Jeśli chcesz obejrzeć dobry romans, powinnaś obejrzeć Nane, jeśli chodzi o animacje, nie ma chyba bardziej poważnego romansidła. Louise wspominała o Sakurasou, anime bardzo zabawne, krótkie i przyjemne, słowem - warto obejrzeć. Powinno Ci się spodobać również Ore Monogatari!!, jest to bardzo przyjemny romansik, połączony z komedią, słodki, śmieszny i zajebisty. Animacja fajna, wszak anime to jest z wiosennego 2015. Jeśli jednak szukasz smutnego romansu to raczej nie za bardzo, bo tam ze wszystkiego bekę kręcą :). Mocno polecam kinówkę 5 cm na sekundę, nie ma tam nic nadprzyrodzonego itp, ale to anime jest naprawdę bardzo dobre, opowiada historię poruszającego uczucia ludzi, którzy zostali rozdzieleni, ale przez cale życie nie są w stanie o sobie zapomnieć (polecam również wersję mangową 5 cm na sekundę, to tylko 2 tomiki :))

No i to by było chyba wszystko z moich propozycji, mam nadzieję, że któreś z wymienionych animców będzie Ci się podobało. Oprócz Nany
są to dosyć, krótkie serie, ale Nana jest tak dobra, że nie zauważysz jak ucieka czas ^^

PS: Mi się cholernie nie podobał Angel Beats - skrajnie nie polecam.

Ostatnia edycja:
Dzieki byt. A co do Ore… Jakos ten glow y bohater mnie odstraszył troszkę … Ale mam rozumieć ze warto?

Ostatnia edycja:
Główny bohater może na początku wydawać się bezładną górą mięsa, ale po kilku odcinkach okazuje się, że to naprawdę spoko koleś. Naprawdę warto obejrzeć te anime, jest bardzo zabawne :)

Ostatnia edycja:
Nazo no Kanojo X, School Days, Shuffle!, Yamada-kun to 7-nin no Majo, Nana( absolutny faworyt), Giovanni no Shima, Glasslip, Harmonie, Hotarubi no Mori e

Ostatnia edycja:
i na zapas :
Air, Arakawa under the bridge, Bokura ga ita, Ef- a tale of memories, Ichigo 100% , Earl and fairy, Kanon, Kokoro Connect, Loveless, Myself yourself, Nogizaka haruka no himitsu, 5 centimeters per second (chyba każdy widział no ale :p), Sankarea, Sukitte Ii na yo, suzuka, True tears, White album.

Na chwile obecną tyle XD Niektóre nie są tylko romansami, mają jeszcze dodatkowe wątki albo są mieszanina komedi i romansu itd.

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom