Anime z gatunku Szkole/Sport/Muzyka

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
L

Lyon

Witam, poszukuje anime ale nie bede tutaj podawał jednego konkretnego gatunku oraz tytułu, zamiast bawic sie w kilka wątkow to podziele ten temat na 3 czesci:

szkolne/komedia/okruchy zycia

Tutaj najbardziej zalezaloby mi na czyms podobnym do anime “Great teacher Onizuka”, “Shounan junai gumi” czy “golden boy”. We wszystkich 3 produkcjach sie zakochałem i mimo starań nie byłem w stanie znależć anime równie dobrego;p

Sportowe
Z tego gatunku najbardziej przypadło mi do gustu “Slam dunk” oraz “Hajime no ippo”;p Zakładam, ze wielu z was po zobaczeniu slam dunk zaproponuje mi odrazu “kuroko no basket” ktore moim zdaniem d… nie urywa;p

Muzyka
Ostatni gatunek ktory poszukuje;p Tutaj najbardziej przypadło mi do gustu anime “Beck”, “Detrit metal city”(tak, nie zartuje…;p) oraz “Nana”

Byłbym bardzo wdzieczny za pomoc w poszukiwaniu czegos co chociaz w jakims stopniu byloby tak dobre jak wyzej wymienione produkcje;p Jestem bardzo wybredny pod tym wzgledem…niestety;p

Ostatnia edycja:
larkson

larkson

Active member

:)

Ostatnia edycja:
B

Barume

W pierwszej kategorii dałbym Gokusen- damska wersja Onizuki, Glasslip- nudne nie ma co ukrywać ale oddaje dobrze slice of life, Danshi Koukousei no Nichijou- typowa szkolna komedia, Gekkan Shoujo Nozaki-kun - konieczne do obejrzenia.
Druga kategoria to Major- sporo odcinków ale dasz radę, Yowamushi Pedal- trochę kręcących się pedałów nie zaszkodzi, Baby Steps- sam ostatnio robiłem re-watch, Initial D- deja vu ty ty ry ty
No i trzecia chyba najcięższa kategoria- Hibike! Euphonium- KyoAni find the way, Love Live i Idolm@ster- nawet największemu twardzielowi i brudasowi słodkie idolki czasami się przydadzą, Interstella5555: The 5tory of The 5ecret 5tar 5ystem- tego nie widziałem, ale Mroczna poleca a szanuję jej opinię, Perfect Blue- Satoshi Kon i więcej nie trzeba

Dziękuję za uwagę. Jak dasz radę zobaczyć choć jedno z wymienionych daj znać w wątku.

P.S. DMC to super bajka a jak ktoś mówi że mu się podoba to nie należy tego traktować tego jako żart.

No i jeszcze jedno osobiście polecam Himegoto mały shorcik jak masz przerwę na kawę lub kanapkę w sam raz.

Ostatnia edycja:
L

Lyon

Sprawdze relife;p reszta wyglada słabo…;p a czesc juz widzialem;p

Gokusena kiedys szukalem, gdzie to mozna obejrzec?

sprawdze jeszcze to gekkan shoujo nozaki-kun oraz initial-d

perfect blue juz szukam;p jest jakas wersja na cda ale tylko z lektorem, jak nie znajde z napisami to przeboleje;p

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Szkolne komedia - Golden Time, Shigatsu wa nimi no uso
Muzyka - White album 2, fuuka

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
Szkolne, komedia: Masamune-kun no Revenge, Mayo Chiki!, B-gata H-kei, Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru
Muzyczne: Fuuka

Ostatnia edycja:
Top Bottom