Anime z horrorem i romansem

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

Dawid

Witam. Poszukuję anime coś na styl Elfen Lied czy Kiseijuu: Sei no Kakuritsu czyli:
  • akcja powinna dziać się w czasach współczesnych,
  • krew, przemoc i seks powinny się tam pojawiać,
  • musi być ten piepszony romans jak z anime podanych powyżej.
Anime zacząłem oglądać od lipca więc jestem noobek w tych sprawach i nie wiem jak szukać.
Tutaj lista MAL, te anime które są na tej liście są właśnie tego typu gatunkami jakie mnie najbardziej ruszają.
MAL

Anime które widziałem i nie są fajne dla mnie: Hellsing Ultimate, When They Cry, Guilty Crown.

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
Campione! - jeśli chodzi walki itd
School Days = popieprzony romans, seks a na przemoc musisz poczekać do ostatniego odcinka i najbardziej popieprzone zakończenie jakie widziałem.
A jak chcesz po prostu dobry roman to tu moje TOP 5
5. White Album 2
4. Toradora
3. ReLIFE
2. Tsuki ga Kirei
  1. Golden Time

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Z mojej listy znalazłem coś takiego, może akurat coś się trafi:
  • Shingetsutan Tsukihime - chyba najbardziej pasuje do Twoich wymagań;
  • Gangsta - tutaj tego romansu brakuje, ale może podejdzie, i czasy trochę wcześniejsze niż teraźniejszość;
  • Gokukoku no Brynhildr - to samo studio co stworzyło Elfen Lied i można znaleźć podobieństwa. Nie wgarantuję, że się spodoba;
  • Kara no Kyoukai - cała seria filmów, polecam. Romans taki nie do końca, jakby pewnie większość chciała, ale atmosfera ciężka, przytłaczająca, a i krwi jest trochę.
Tylko tyle pasującego do Twoich wymagań znalazłem na swojej liście. Może akurat.

Ostatnia edycja:
J

Jesus_Cloud

Jak już Gangsta poleciało to może Black Lagoon (ale brak romansu)

Proponuję Mirai Nikki…

Ostatnia edycja:
D

Dawid

alt
fala5g:
Campione! - jeśli chodzi walki itd
School Days = popieprzony romans, seks a na przemoc musisz poczekać do ostatniego odcinka i najbardziej popieprzone zakończenie jakie widziałem.
A jak chcesz po prostu dobry roman to tu moje TOP 5
5. White Album 2
4. Toradora
3. ReLIFE
2. Tsuki ga Kirei
  1. Golden Time
Dzięki, obejrzę na pewno.
alt
hanler:
Z mojej listy znalazłem coś takiego, może akurat coś się trafi:
  • Shingetsutan Tsukihime - chyba najbardziej pasuje do Twoich wymagań;
  • Gangsta - tutaj tego romansu brakuje, ale może podejdzie, i czasy trochę wcześniejsze niż teraźniejszość;
  • Gokukoku no Brynhildr - to samo studio co stworzyło Elfen Lied i można znaleźć podobieństwa. Nie wgarantuję, że się spodoba;
  • Kara no Kyoukai - cała seria filmów, polecam. Romans taki nie do końca, jakby pewnie większość chciała, ale atmosfera ciężka, przytłaczająca, a i krwi jest trochę.
Tylko tyle pasującego do Twoich wymagań znalazłem na swojej liście. Może akurat.
Dzięki, również obejrzę, akurat mam dużo wolnego czasu.
Jesus-Cloud:
Jak już Gangsta poleciało to może Black Lagoon (ale brak romansu)

Proponuję Mirai Nikki…
Mirai Nikki przestałem oglądać po 1 odcinku, bo “ten związek tych 2 głównych postaci zaczął się odrazu w 1 odcinku”. A ja wolę, żeby ten związek stworzył się gdzieś w połowie lub pod koniec, a nie odrazu na początku więc odrazu odpadło u mnie :c

Ostatnia edycja:
Top Bottom