Anime z motywem RPGa

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Witam poszukuję anime z wątkiem gry, jednak nie z motywem uwięzienia w świecie gry (sao) co o samą grę… Hmm brzmi to bez sensu… Dobrym przykładem byłoby Quan Zhi Gao Shou. Bardzo zależałoby by mi również na tym aby proteg nie był ciapą jak ten z mirai nikki. Accel World i log horizon kojarzę;)

Ostatnia edycja:
N

Narwar

Polecam Overlord oraz Kono Surabashi Ni Shuffuku Wo! - Są 2 sezony. Myśle, że te tytuły w pewnym sensie zahaczają o Twoje upodobania. W sumie to można jeszcze zaliczyć No Game No Life ;).
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
W Summer Wars było coś w tym stylu, choć może nie samej gry, lecz walk w elektronicznym świecie… Wątpię, by to chodziło o coś w tym stylu, ale chyba nic więcej takiego nie oglądałem, oprócz wspomnianych Overlord (ale tam jest motyw uwięzienia, więc to nie to) czy No game No life (podobnie jak z Overlord). Więc tylko Summer Wars jako tako pasuje. To film jak coś.

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Dzięki za wszystkie propozycje, ale obawiam się że zahaczyłam o nie wszystkie:( Nie podawałam ich wcześniej ponieważ tak jakoś wypadły mi z pamięci

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
SAO…

Btoom, nie było jeszcze nie wymienione, ale też nie sądze byś nie widziała tego :)

Ostatnia edycja:
Pan_Racuch

Pan_Racuch

Donator
Może Persona 4 The Animation? To anime na podstawie gry i mają tam alternatywny świat.

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
tak w sumie… Overlord?
albo zero no tsukaima? Nie jest w grze co prawda ale tez jest uwieziony xD

Ostatnia edycja:
Top Bottom