Anime z niejednoznacznie złą postacią główną

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
A

Adahn

Cześć

Ostatnio jak sobie oglądałem Psycho-Pass to stwierdziłem, że coraz bardziej podoba mi się motyw wprowadzania postaci kluczowej, która kieruje się jakimś innym kodeksem postępowania, inną moralnością. Przez to, mimo, że portretowana jest często jako negatywna, trudno ją zaszufladkować jako typowo złą postać, a większość jej postulatów jest dość trafna/zgodna z potrzebami ludzi ze świata przedstawionego. Dobrze by także było, gdyby ta postać miała jakąś grupę swoich “wyznawców”.

Moim jedynym wymogiem co do serii jest to, żeby miała ona w miarę poważną kreskę, żadnych lolitek, dużych oczu, różowych włosów itp itd :) No i wiadomo, dobrze by było, jakby seria była interesująca :D

Gatunek: dramat/thriller/horror/kryminał, w zasadzie obojętnie, byle wymowa była poważna

Dobrymi przykładami bohaterów, o jakich mi chodzi są np.
Shogo Makishima z Psycho Pass
Emiya Kiritsugu z Fate/Zero
Yagami Light z Death Note

Tohru Adachi z Persona 4 The Animation

Ważne, żeby to była w miarę istotna postać dla fabuły serii.

Z góry dziękuję za propozycję.

Mój MAL: http://myanimelist.net/profile/Chazzitup

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Hmm… może pasować:
Aoto z Divine Gate
Hellsing
Gangsta

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Zara:
Hmm… może pasować:
Aoto z Divine Gate
Hellsing
Gangsta
Dzięki za propozycję, Hellsinga już widziałem, może sięgnę po Gangstę (miałem zamiar zrobić to wcześniej, ale słyszałem wiele złego o tej serii, więc się wstrzymałem).

Poczekam jeszcze, może ktoś inny też jakieś ciekawe typy będzie miał :)

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
W Blood Lad główny bohater jest w sumie zły, jednak jego celem jest coś dobrego, przynajmniej w moim odczuciu :D Nie trafia ona w gatunki podane przez Ciebie, ale może się spodobać.

Ostatnia edycja:
G

grzegorzu90

Gangsta widziałem na pierwsze odcinki świetne dalej mnie nie porwało. Nie wiem sam w sumie dlaczego. W każdym razie strasznie ładna kreska i fajny główny bohater.

Ostatnia edycja:
Top Bottom