A
Adahn
Cześć
Ostatnio jak sobie oglądałem Psycho-Pass to stwierdziłem, że coraz bardziej podoba mi się motyw wprowadzania postaci kluczowej, która kieruje się jakimś innym kodeksem postępowania, inną moralnością. Przez to, mimo, że portretowana jest często jako negatywna, trudno ją zaszufladkować jako typowo złą postać, a większość jej postulatów jest dość trafna/zgodna z potrzebami ludzi ze świata przedstawionego. Dobrze by także było, gdyby ta postać miała jakąś grupę swoich “wyznawców”.
Moim jedynym wymogiem co do serii jest to, żeby miała ona w miarę poważną kreskę, żadnych lolitek, dużych oczu, różowych włosów itp itd
No i wiadomo, dobrze by było, jakby seria była interesująca 
Gatunek: dramat/thriller/horror/kryminał, w zasadzie obojętnie, byle wymowa była poważna
Dobrymi przykładami bohaterów, o jakich mi chodzi są np.
Shogo Makishima z Psycho Pass
Emiya Kiritsugu z Fate/Zero
Yagami Light z Death Note
Tohru Adachi z Persona 4 The Animation
Ważne, żeby to była w miarę istotna postać dla fabuły serii.
Z góry dziękuję za propozycję.
Mój MAL: http://myanimelist.net/profile/Chazzitup
Ostatnio jak sobie oglądałem Psycho-Pass to stwierdziłem, że coraz bardziej podoba mi się motyw wprowadzania postaci kluczowej, która kieruje się jakimś innym kodeksem postępowania, inną moralnością. Przez to, mimo, że portretowana jest często jako negatywna, trudno ją zaszufladkować jako typowo złą postać, a większość jej postulatów jest dość trafna/zgodna z potrzebami ludzi ze świata przedstawionego. Dobrze by także było, gdyby ta postać miała jakąś grupę swoich “wyznawców”.
Moim jedynym wymogiem co do serii jest to, żeby miała ona w miarę poważną kreskę, żadnych lolitek, dużych oczu, różowych włosów itp itd
Gatunek: dramat/thriller/horror/kryminał, w zasadzie obojętnie, byle wymowa była poważna
Dobrymi przykładami bohaterów, o jakich mi chodzi są np.
Shogo Makishima z Psycho Pass
Emiya Kiritsugu z Fate/Zero
Yagami Light z Death Note
Tohru Adachi z Persona 4 The Animation
Ważne, żeby to była w miarę istotna postać dla fabuły serii.
Z góry dziękuję za propozycję.
Mój MAL: http://myanimelist.net/profile/Chazzitup
Ostatnia edycja: