Anime z prostymi napisami do nauki angielskiego

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
M

ManVar

Witam. Poszukuję anime gdzie fabuła nie jest skomplikowana, abym mógł jak najłatwiej zrozumieć napisy. Chce się nauczyć angielskiego, bo dla mnie lekcje ang w szkole nie pomagają, to bym wolał obejrzeć jakieś anime po ang. Za pomoc dziękuje :)

Ostatnia edycja:
B

Barume

Bakemonogatari polecam mocno proste słownictwo mało tekstu i ogólnie w sam raz do nauki angielskiego. Tak serio to dowolne ecchi wyszukanego języka nie ma więc jest ok np. D-Frag, Full Metal Panic, Gin no Saji( poznasz słownictwo związane z żywnością).

Ostatnia edycja:
U

uschly

jeśli planujesz poprawić znajomość angielskiego poprzez przegląd materiałów wideo, polecam ci sięgać po produkcje typowo angielskie, lub angielsko-podobne. tytuły pochodzące ze stanów zjednoczonych, wysp… nie próbuj metodą kaczki-dziwaczki kupować mleka w aptece, tj. szukać języka nie-japońskiego w Japonii. bo znajdziesz, oczywiście, lecz w formie upośledzonej, nienaturalnej.

trzeba ci słuchać oryginalnej wersji. wymowa słów oraz zapamiętywanie konstrukcji z ich użyciem. tzw. metoda immersyjna. napisy? zbyt często stoją za nimi analfabeci. osobiście znajduję w nich tylko i wyłącznie nowe słówka, które natychmiast przepuszczam przez translator.

język - generalnie ujmując - stanowi część kultury. dlatego po raz kolejny podkreślam: lepiej będzie zainteresować się tytułami stricte angielskimi, aniżeli przekładami niewiadomego autorstwa.

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Osobiście - zamiast anime - poleciłabym Ci oglądać proste bajki dla dzieci po angielsku. W ten sposób lepiej i stopniowo sobie słownictwo przyswoisz.
A jak już chcesz bajki, to tak, jak mówił Baru.

Ostatnia edycja:
M

ManVar

alt
Mroczna:
Osobiście - zamiast anime - poleciłabym Ci oglądać proste bajki dla dzieci po angielsku. W ten sposób lepiej i stopniowo sobie słownictwo przyswoisz.
Nwm czy bym wytrzymał obejrzeć jakieś bajki dla dzieci typu bajki z mini mini :x jeśli o takie bajki Ci chodziło.

Chociaż jakieś anime z amerykańskim dubbingiem i napisami.

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
ManVar:
alt
Mroczna:
Nwm czy bym wytrzymał obejrzeć jakieś bajki dla dzieci typu bajki z mini mini :x jeśli o takie bajki Ci chodziło.

Chociaż jakieś anime z amerykańskim dubbingiem i napisami.
Jak szukasz anime z dobrym angielskim dubbingiem to polecam chociażby Baccano (jeden z najlepszych dubbingów w bajkach jaki słyszałem), Persona 4 The Animation albo Psycho-Pass. Każdy z tych tytułów jest całkiem dobry (P4 The Animation najgorszy, ale dubbingowo lepszy niż Psycho-Pass), ale pod względem wykonania wersji angielskiej Baccano gniecie pozostałe tytuły.

Jednak samo Baccano jest tytułem fabularnie dość trudnym, także samo słownictwo może wydawać się dość skomplikowane. Najprostszym do zrozumienia tytułem z tych przeze mnie wymienionych jest Persona 4. Psycho-Pass ma sporo cytatów, elementów psychologicznych i sci-fi, dlatego także może wydać Ci się dość wymagające.

Ostatnia edycja:
Top Bottom