Anime ze szczyptą grozy

• Autor wątku Jesus_Cloud
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
J

Jesus_Cloud

Uh jako, że mam aktualnie sporo czasu to chciałem obejrzeć jakiś ciekawszy tytuł. Znów naszło mnie na odrobinę grozy, więc:

Szukam animca podobnego do Shiki, Shinsekai Yori czy Higurashi no Naku Koro ni. Podając ten pierwszy tytuł nie chodzi mi tu zaraz o wampiry, a bardziej ten klimat odizolowanej, małej wioski i czegoś tragicznego co się w niej dzieje. Chciałbym pozostać w “mrocznych” klimatach, ale przeplatane z takimi słodkimi smaczkami jak w Cykadach są jeszcze bardziej poszukiwane. Zaznaczam, że widziałem Umineko no Naku Koro ni i nie przypadło mi do gustu, zbyt chaotyczne, lekko bez sensu (no dobra bardzo). Byłbym usatysfakcjonowany tytułem, który pochłonę szybko ze względu na tą ciekawość - “co będzie dalej?”, dawno nie czułem czegoś takiego podczas seansu, zwykle przychodziło to w osłabionej wersji oraz dzień później (wychodziło, że za jednym zamachem obejrzałem może ze 2 odcinki).

Liczę na was !~

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Elfen lied
Mirai nikki
Hellsing
Akame ga kill
Death Note

Ostatnia edycja:
J

Jesus_Cloud

@Benek
W żadnym z nich nie ma kryterium, którego szukam i każdą z tych serii oglądałem lub/i czytałem ;f

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

W kuroshitsuji był jeden arc który może spełniać kryterium odizolowanej wioski w której dzieje się coś złego. Anime nie widziałem, ale manga po każdym tomie wzbudza żądze poznania co było dalej. Może siądzie :)

Ostatnia edycja:
Vorzech

Vorzech

Donator
Może te tytuły :)

Speed Grapher
Shingetsutan Tsukihime
Anather
Darker than black
Death Billiards

Jak te też widziałes albo nie to czego szukasz powiedz pomyślimy dalej :p

Ostatnia edycja:
J

Jesus_Cloud

@Tanovan
Do obejrzenia Kuroshitsuji podchodziłem dwa razy i dwa razy poległem xD Historia dzieciaka sprzedającemu dusze demonowi-lokajowi mnie nie kupiła, aczkolwiek dzięki.

@Vorzech
Another, Darker Than Black oraz Death Billiards widziałem, dwa poprzednie tytuły nie, ale to nadal nie jest ten kierunek. Szukam czegoś, gdzie szczęśliwe życie przykrywa jednak jakąś miejscową tajemnicę, a z każdym kolejnym odcinkiem jest ona powoli odkrywana. Może anime aż tak podobne do tych wymienionych w pierwszym poście zwyczajnie nie istnieje, (XD) ale wciąż mam nadzieję, że coś się znajdzie.

Ostatnia edycja:
Pan_Racuch

Pan_Racuch

Donator
Trzeba przyznać, że wysoko postawiłeś poprzeczkę. Zerknij może na Kara no Kyoukai, to seria siedmiu około godzinnych filmów.
Jak znasz trochę angielski i masz trochę samozaparcia, to może prześledzisz Corpse Party:
Są jeszcze mangi i 4 odcinki anime, jednak gra ma najlepszy klimat a po obejrzeniu let’s playa anime mi się nie podobało.
Tasogare Otome Amnesia to raczej nie twoja bajka, co?

Ostatnia edycja:
J

Jesus_Cloud

Obczaję Kara no Kyoukai, dzięki bardzo, a co do Tasogare to mam w planach, ale jakoś jeszcze mnie nikt nie zachęcił do obejrzenia tego xd

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Oooo Tasogare Otome x Amnesia jest grube, ogarnij :)

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Mocno zawęziłeś kryterium :v Ookamikakushin pasuje idealnie, co prawde niej est animcem z najwyższej półki ale z braku laku mozna obejrzeć.

Ostatnia edycja:
Top Bottom