Ao no Exorcist (Blue Exorcist)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Assiah i Gehenna to dwa lustrzane światy. Assiah jest zamieszkany przez ludzi, Gehenna przez demony. Ten podział miał zapobiegać dręczeniu ludzi przez istoty nieludzkie. Jednak nie wszystko jest takie proste, na jakie wygląda. Demony wciąż opętują ludzi, chociaż nie są wstanie opanować Assiah, gdyż Szatan – ich boss – nie ma do niego dostępu. Ale zło nie zamierza się tak łatwo poddać, dlatego Szatan płodzi nieślubne dziecko, które ma być wykonawcą jego złowieszczych planów.

Polecam każdemu fanowi anime, wg. mnie jest to jedna z lepszych produkcji.
Na mojej top liście to anime zajmuję ciągle miejsce w TOP10.
Niedawno nawet kupiłem tomiki mangi.

Ostatnia edycja:
K

Kurokokoro

Domen Ao no byłby świetny gdyby nie
zakończenie, a raczej to jak się pod koniec wszystko nagle dzieje.
Bo sam pomysł bardzo fajny, tak jak i większość fabuły.

Ostatnia edycja:
K

Kurokokoro

Filmu nie widziałem, ale jak już mówiłem, Ao no byłoby świetne gdyby nie końcówka
Może po prostu nienawidzę jak akcja nagle przyśpiesza ale jak dla mnie cały ten powoli i w fajnym tempie budowany świat nagle poszedł w pizdu przez nagłą akcję pod koniec, zwyczajnie mi to nie pasuje. Przez to jest tylko bardzo fajnym anime. Miałem nadzieję na więcej sezonów ale niestety anime to była tylko reklama mangi.
Ale fakt, świat fajnie zrobiony, wiarygodny i ciekawy. Zawsze jak jest coś nowego to da się w to uwierzyć, bohaterowie też nie są czarno-biali, a czasem nawet nieprzewidywalni.

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Dzisiaj skończyłem oglądać i muszę przyznać że robi wrażenie. Zwłaszcza że idealnie wpasował się w to co lubię ;D Mogę się przyczepić tylko do tego że te ,złe" demony mogłyby być troszkę straszniejsze. No i te płomienie… ;D

Reasumując w anime znajduje się PRAWIE WSZYSTKO orócz jednej malutkiej rzeczy…

…Kontynuacji ;P

No a ja się biorę za film który polecił Domen, bo nie oglądałem, a cały czas czuję niedosyt na niesforne demony ;D

Ostatnia edycja:
Bakomel

Bakomel

EkipaAnimes
To anime jest naprawdę dobre ;D polecam wszystkim fanom shounenów i nie tylko.
Od strony graficznej anime jak najbardziej na + , fabularnie również super :D
Jednak jak są plusy to są też i minusy… Tutaj jest ich kilka mianowicie główni antagoniści troszkę za słabi biorąc pod uwagę moc głównego bohatera.
Moja opinia 6/10 z racji tego, że za krótkie i zakończenie mi się nie podobało.

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Fajne Fajne, w końcu wyszło od studia które wypuściło SAO i FT :)

Ostatnia edycja:
D

dawid15121997

Anime bardzo fajne, szkoda tylko że niema drugiego sezonu :(

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Jak dla mnie nic specjalnego… w sumie nic się w nim nie działo XD

Ostatnia edycja:
D

dawid15121997

Film też już widziałem, świetny :)

Ostatnia edycja:
L

leo_punisher

Bardzo przyjemne anime, każdy może znaleźć postać z, którą może się utożsamić.
Ładna kreska, fabuła także fajna.
Polecam obejrzałem z 4 razy ( te 3 razy gdy maiłem doła , gdy skończyłem fajną serię anime (każdy tak ma :D )).

Ostatnia edycja:
K

kamilbest1

Wczoraj skończyłem oglądać całą serię. Ładna kreska i dosyć dobra fabuła. Przyjemnie się oglądało tego animca :D Polecam! ;)

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Dobra seria, kreska i muzyka bardzo mi się podobały :3

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Kreska okej,muzyka okej,fabuła (5/10),ogólnie jak nic ciekawszego nie ma,to można to obejrzeć ;d

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Postacie są świetne jak ongiś Mel napisał XD fabuła może nie wciąga no ale… mnie akurat wciągnął wątek z “panem brokułem” XDD no i nie sposób się tu nie śmiać, można też spojrzeć na wiele spraw z innej perspektywy
Zastanawia mnie, czy szatan wiedział, że Yuri chciała pokojowego świata… No ale z drugiej strony ona też powiedziała, że nie są na to gotowi? Czyli ze jednak chciała takiej rozpierduchy by stworzyć AssioGehennowy świat?
No i oczywiście opening i ending ,3 “wired” Meisy Kuroki dość długo leciało mi w głowie

Ostatnia edycja:
Top Bottom