Arki pierścienia

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
1

111

Mijał dzień za dniem, mijały i lata, idee pochłaniały niezliczone liczby ludzkich istnień. Czy świat oszalał, ciągle jest to samo koło, ciągle giną ci którzy nie powinni. Ach idee prowadzące ludzkość ku upadkowi, rzeki krwi, niebo pełne ciemności, era ludzi minęła, matka ziemia dziś się mści, jej wyrodne dziecko zostanie ukarane. Czy to szaleństwo, czy naturalna kolej rzeczy to bez znaczenia, czas na zemstę, czas na sprawiedliwość. Wszystko co żyje pluje na ludzką egzystencję, tak to właśnie dziś mija tysiąc lat od czasu, kiedy ludzie w III wojnie światowej zniszczyli i siebie i ziemie, to właśnie tysiąc lat temu księżyc został strącony z błękitnego nieba ku niewinnym ludzią i to wszystko z powodu pewnej nic nieznacznej ludzkiej ambicji, ambicji by mieć więcej, by być więcej. Tak oto reszta ludzkości po tej piekielnej historii musiała zmierzyć się z własnymi słabościami tworząc arki, niczym Noe. Arki to olbrzymie latające ponad atmosferą kule tworzące pierścień wokół ziemi. Tysiące narodów, tysiące idei i tylko jeden pierścień, z którego widać ciemną planetę skalaną w ludzkiej nienawiści, egoizmie jak i głupcie. Piloci mechów arki nova przygotować się do startu w celu pozyskania surowców, ziemia to teraz piekło, ziemia to nasza matka ale i kąt, przez ciemność naszych przodków zanurkujemy teraz w piekle by iść ku przyszłości. Start…

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
  • Źle to się niestety czyta, może pomyślisz o akapitach?
  • Nie ogarniam 2. zdania <Czy świat oszalał, ciągle jest to samo koło(…)>
    1. linijka powinno być “Ziemię” jeśli chodzi o planetę :)
    1. linijka <ludzią> “ludziom”
      Wybacz XD ale gdy “wchodzisz” w twórczość literacką, musisz być gotowy na upierdliwych ludzi jak ja :p
      A Tak ogólnie zapowiada się całkiem ciekawie, niczym prolog do jakiejś powieści :-D

Ostatnia edycja:
1

111

Napisałem to w 5 minut. Są błędy będą i wnioski. Ale tekstu nie zmieniam, zostanie dla potomnych za dużo tu patosu. Tak to coś w stylu wstępu, ale nie wiem czy napiszę coś więcej.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Planujesz dzieciaczki? XD Jeśli napiszesz więcej, to proszę o informację XDD Zaciekawiło troszeczkę

Ostatnia edycja:
1

111

Dopiszę cię do listy. Jak skończę na pw dostaniesz link który będzie sam w sobie zagadką xd

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Yayyy! Lubię zagadki! :-D

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ejej to zacznij pisac bo rozbudziłeś ciekawość!!

Ostatnia edycja:
1

111

Najpierw daję haczyk a potem wędkę.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ale ja jestem Wróbelem nie rybą

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ten Wróbel jest straszliwie ciekawski

Ostatnia edycja:
1

111

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Maski już spadają, prawdę ukażą.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Moge i w piekle skonczyc XD spotkam tam wielu znajomych no i bedzie mi wreszcie ciepło

Ostatnia edycja:
Top Bottom