Artificial people: Magenta

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Kaileen

Kaileen

New member

Nadchodzi zmierzch ery bogów… Jedno z ostatnich japońskich bóstw, Kami, tworzy laboratorium „Artificial People”, gdzie zostają powołani do życia ludzie obdarzeni boskimi zdolnościami – humodeusy. Topaz Eihwaz Clever uważany jest za idealny twór nowej generacji. Mimo to nie odczuwa z tego powodu dumy ani nie czerpie satysfakcji. Wszystko się zmienia, gdy poznaje Smite’a, humodeusa obarczonego pewnym niebezpiecznym defektem. Smite posiada bowiem drugą osobowość zwaną „personifikacją apokalipsy”, która niesie śmierć wszystkim żywym istotom.

Gatunek: fantasy, komedia, nadprzyrodzony

W sumie nie jest to manga, a polski komiks w stylu mangowym od Kotori. Autorem jest Michalina Daszuta “Kattlett”. Ktoś czytał, co myślicie? Mnie osobiście urzekła kreska i kolorowe strony. Fabuła oryginalna, postacie również przypadły mi do gustu. Z niecierpliwością czekam na następny tom :)

Ostatnia edycja:
larkson

larkson

Active member
Powiem tak czytałem inne dzieło tej autorki exitus letalis i było według mnie epickie mam nadzieję że artificial people będzie podobne

czas nadrobić zaległości i zacząć czytać XD na następny tom możesz się naczekać nie wiem kiedy wyszło ale na 5 tom exitus letalis czekałem coś około pół roku z hakiem dokładnie nie jestem wstanie powiedzieć

Ostatnia edycja:
Kaileen

Kaileen

New member
Mi bardziej podoba się Magenta niż Exitus, może dlatego, że kreska jest już bardziej wyćwiczona, jakkolwiek to nazwać. Drugi tom Magenty wychodzi w sierpni, a jeśli chodzi o Exitusa to dostałam w pierwszy dzień Pyrkonu, też się naczekałam :)

Ostatnia edycja:
larkson

larkson

Active member
Sama autorka jest dość młodą osobą bo zaledwie ma coś około 23 lat ( ha mówi to osiemnastolatek że 23 lata to młoda osoba ) jak to się mówi praktyka czyni mistrza poczekajmy jeszcze z 3\4 lata a może dorobi się ekranizacji :) ale to tylko moje nadzieje marzenia zobaczyłbym dzieła tej aktorki na ekranie
tak jeszcze do exitusa sam motyw choroby evy jest ciekawy mam w rodzinie osobę która studiuje psychologie i raz poszedłem się popytać czy te schorzenia istnieją naprawdę co ciekawe tak ( musisz mi wybaczyć ale na obecną chwilę nie pamiętam nazwy )
tak poza tematem sam mój awatar to David
SORKI ŻE NIE MÓWIĘ DOKŁADNIE O TEMACIE Artificial People jak nadrobię to postaram się wypowiedzieć i w tym temacie :)

Ostatnia edycja:
Kaileen

Kaileen

New member
AP tak jak pozostałe było web komiksem, na chomikuj można jeszcze znaleźć całość. Zastanawiam się jak bardzo oryginał będzie różnił się od odświeżonej wersji, czy będzie tam shonen ai/yaoi, czy Kattlett bardzo zmieni fabułę itd. Kiedy tak porównywałam pierwszą część to była nawet mocno podobna, więc kto wie. Exitusa Letalisa niestety nie czytałam w pierwotnej wersji, do chomika Katt również nie mam hasła, a szkoda :/ Z tego co wiem, to EL prawdopodobnie będzie kontynuowany.

Ostatnia edycja:
Top Bottom